Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Използване на собствен рутер при Виваком

Започната от Иван1990, 23-08-2017, 12:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Иван1990

Здравейте!
Чета този форум от около година,но днес реших да се регистрирам тъй като имам един проблем и ще се радвам,ако можете да ми помогнете.
Днес ми инсталираха Оптичен интернет + телевизия на Виваком и проблема  е,че аз искам да си сложа мой собствен рутер,защото е доста по-добър от този на Виваком.Рутера е TP-Link.Свързах моя рутер с този на Виваком и се опитах да го настроя с Quick Setup от TP-Link-а,но не се получи нищо...

moreg

Викай вивакомци да ти го настроят и да си вземат цепеницата, която са ти дали.
DM 920 UHD, DM 500 HD

Иван1990

Цитат на: Чък Норис;459585http://my.contact.bg/

Какво мога да направя от тук?

ЗЗлатев

Здрасти, пич ;)
Не би трябвало да имаш проблем, защото тва, което описа, е и при мен. Абсолютно същото. Просто трябва да си вземе адрес tp linka и би трябвало да раздава адреси и да има wifi сигнал.

yavor1

Цитат на: Иван1990;459583Здравейте!
Чета този форум от около година,но днес реших да се регистрирам тъй като имам един проблем и ще се радвам,ако можете да ми помогнете.
Днес ми инсталираха Оптичен интернет + телевизия на Виваком и проблема  е,че аз искам да си сложа мой собствен рутер,защото е доста по-добър от този на Виваком.Рутера е TP-Link.Свързах моя рутер с този на Виваком и се опитах да го настроя с Quick Setup от TP-Link-а,но не се получи нищо...
От описанието ти не се разбира точно какво си направил. Къде си свързал твоя рутер, след рутера на Виваком или след суича, разделящ сигнала към приемника на Вива и към рутера на Вива?
 Всяка от тези ситуации е коренно различна!

Иван1990

Моят рутер е свързан към рутера на Виваком,а последният е свързан към суич.

yavor1

При тази конфигурация, би трябвало да ти се е решил вече проблема, нали? Имаш 2 wifi с различни имена.

Иван1990

Не, проблема не е решен за съжаление.
Няколко пъти опитах с Quick Setup опцията от TP Link-а. Избира там Dynamic IP,но като вържа TP Link-а с компютъра интернет няма.Тоест нещо не е настроено както трябва в самия рутер.

yavor1

Цитат на: Иван1990;459607Не, проблема не е решен за съжаление.
Няколко пъти опитах с Quick Setup опцията от TP Link-а. Избира там Dynamic IP,но като вържа TP Link-а с компютъра интернет няма.Тоест нещо не е настроено както трябва в самия рутер.
Остави  Quick Setup, настрой си рутера нормално, гледай да няма конфликт на ИП адреси, абе както преди си го ползвал .
http://www.tp-link.com/la/faq-417.html

Момчил Минков

Цитат на: yavor1;459611Остави  Quick Setup, настрой си рутера нормално, гледай да няма конфликт на ИП адреси, абе както преди си го ползвал .
http://www.tp-link.com/la/faq-417.html
Щом човека ползва куик сетъп, няма да стане обяснения с 2-3 думи явно :s101 ... Колега, викай Вивакомците
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

ЗЗлатев

Я виж с какъв адрес е тп линка. Да нема конфликт верно. Виж дали раздава адреси по dhcp.

Sent from my E6553 using Tapatalk

ЗЗлатев

И ако да, то виж какви са. Сравни ги с другия.

Sent from my E6553 using Tapatalk

дрим

Сложи ip адрес на твоя рутер (на вътршната ти мрежа, НЕ НА WAN) от мрежата на виваком, изключи му DHCP-то, след което забий един кабел от вивакомската сапунерка в някой от LAN портовете на твоя рутер, wan няма нужда да ползваш, че става хептен цигания NAT след NAT!!!

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

yavor1

Цитат на: Момчил Минков;459613Щом човека ползва куик сетъп, няма да стане обяснения с 2-3 думи явно :s101 ... Колега, викай Вивакомците
БЛа,бла,бла ;;basi
Това е конфигурация след рутера на Вива!
Кога и за какво ще вика?
Спри да ръсиш глупусти :worry:

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания