Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Използване на собствен рутер при Виваком

Започната от Иван1990, 23-08-2017, 12:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Еитан

Цитат на: дрим;459620Сложи ip адрес на твоя рутер (на вътршната ти мрежа, НЕ НА WAN) от мрежата на виваком, изключи му DHCP-то, след което забий един кабел от вивакомската сапунерка в някой от LAN портовете на твоя рутер, wan няма нужда да ползваш, че става хептен цигания NAT след NAT!!!

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Тръгнах да правя това,но след като смених LAN IP адреса не мога да влезна в самия интерфейс на рутера...

дрим

Ами сложи си на компа статичен адрес от същата мрежа.
Никъде не слагай еднакви адреси, за да нямаш конфликт.

Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

Момчил Минков

Цитат на: yavor1;459621БЛа,бла,бла ;;basi
Това е конфигурация след рутера на Вива!
Кога и за какво ще вика?
Спри да ръсиш глупусти :worry:

Какви глупости бе "Умнико",  ставаш смешен за пореден път. Ти чете ли първия пост, че човека иска да смени рутера,  или пишеш, колкото да трупаш постове и брояча да расте, да се обадиш и в таз тема  и всеки 3-ти пост да е твоя...

Колегата да ме извинява дет му ползваме темата...
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

yavor1

Цитат на: Момчил Минков;459630Какви глупости бе "Умнико",  ставаш смешен за пореден път. Ти чете ли първия пост, че човека иска да смени рутера,  или пишеш, колкото да трупаш постове и брояча да расте, да се обадиш и в таз тема  и всеки 3-ти пост да е твоя...

Колегата да ме извинява дет му ползваме темата...
Да си умен е за дълго, но ако си прост  е за цял живот:worry:

Ако малко бе прочел уточняващия отговор на въпроса ми, нямаше да се излагаш като шуменска кифла ;;basi
Цитат на: Иван1990;459605Моят рутер е свързан към рутера на Виваком,а последният е свързан към суич.
Може и от алкохола да е помрачението ти, утре като изтрезнееш може и да се извиниш за простотията си ;;basi

Еитан

Значи оправих проблема донякъде.
Свързах рутера както ми обяснихте като единственият минус е,че не мога да си отворя интерфейса на TP-Link-а. :)
Благодаря Ви за помощта!

дрим

Няма как да си отвориш интерфейс на твоя рутер, защото рутера на виваком е първи и той е с публичния адрес. Пробвай през линка, който ти постна Чък Норис да пренасочиш портове на вивакомския рутер.

Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

Галин Тодоров

Цитат на: Иван1990;459605Моят рутер е свързан към рутера на Виваком,а последният е свързан към суич.
Ако имаш суич защо е нужно да првиш както каза @дрим тая цигания NAT и след него пак NAT? Ако това на което викаш суич е един малък TP-Link с 5 порта не е нужно да се минава през предоставения вивакомски рутер (изключение е ако имаш STB, което е след него). Във всички останали случаи може да махнеш предоставения и да свържеш своя на негово място.
Колко приемника за телевизия имаш, всички портове на суича ли са заети?

Иван1990

Порта на суича е само един.Иначе имам 2 приемника за телевизия.

Галин Тодоров

Цитат на: Иван1990;459735Порта на суича е само един.Иначе имам 2 приемника за телевизия.
Това е ONT. Добре си го направил в този случай. Твоя рутер може да отваряш от адреса които ти излиза като default gateway на мрежовата карта на устройството което си свързал към него.

woooow

Цитат на: Еитан;459642Значи оправих проблема донякъде.
Свързах рутера както ми обяснихте като единственият минус е,че не мога да си отворя интерфейса на TP-Link-а. :)
Благодаря Ви за помощта!

Не можеш, защото интерфейса на тп-линка е с адрес 192.168.0.1, а айпитата, които раздава вивакомския рутер са 192.168.1.ххх. Проблема може да го разрешиш като си зададеш статичен айпи адрес на компютъра, примерно 192.168.0.111, с маска 255.255.255.0 и шлюз по подразбиране 192.168.0.1, след това влезеш в интерфейса на тп-линка и му зададеш айпи адрес 192.168.1.10 в опция LAN. След това си връщаш адреса на компа на авто и трябва да имаш нет и да си достъпваш и рутера.По-подробно от това не се сещам как да го опиша...;;650

njor

И само да не забрави да си изключи дсцп-то на новия рутер.
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания