Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Избор на климатик

Започната от МИМО, Юли 02, 2016, 10:50:58 AM

« назад - напред »

garanciq

ЦитатДа къща е

Тогава помисли върху  варианта сондаж и термопомпа вода-вода.

Sat PLUS

Имам 8 климатика и две термопомпи.Да споделя впечатления:

ПАНАСОНИК- моделите които имам от миналия век са перфектни, от настоящия век са зле.

ШАРП-работи от 1998 г без проблеми като ефективност, но и държа да поясня, че е безшумен като нов е.Тази особеност безшумен, много марки след третата година я губят.

ДЖЕНЕРАЛ-стабилна работа при ниски температури и безшумен вече 10 г.. Препоръчвам го.

ДАЙКИН- подобен на дженерал, но външното тяло е по-шумно.Добър е.

Това са марките които познавам .

За термопомпите ще кажа, че са по-ефективни и пестят енергия.В дома е безшумно.Но са за технически запознати с процеса.
Лошото е че в лятото има конденз по тръбите, появява се мухъл.За отопление са много добри и ефективни и без шум.

МИМО

Цитат на: Кайен;419807Горе-долу кажи на какво си се спрял, за да е полезна темата.

Харесах си 3 варианта, ще умувам допълнително след като ми представят оферти. Те са:

http://vimax.bg/klimatici/hiperinvertoren-klimatik-mitsubishi-electric-msz-fh25vemuz-fh25vehz-zubadan-9000-btu-klas-a.html

http://vimax.bg/LG/hiperinvertoren-klimatik-lg-h12ak-nsmh12ak-ul2-athena-12000-btu-klas-a.html

http://vimax.bg/Toshiba/hiperinvertoren-klimatik-toshiba-ras-10g2kvp-eras-10g2avp-e-10000-btu-klas-a.html - тук монтажа е с отстъпка... :s101

Кайен

Цитат на: МИМО;419939Харесах си 3 варианта, ще умувам допълнително след като ми представят оферти. Те са...
Преди години на Сл. бряг имаше един магазин в който ми направиха демонстрация на Митсубиши електрик. Не помня точния модел, но беше с 25 в означението и цена над 2400лв. Консумацията след включване беше 540w, а най-интересното бяха някакви международни тестове на брега на океана при околонулеви температури. Това се оказва най-голямото предизвикателство - голяма влага и условия за обледеняване.

register

какви са тези "слухарски" съвети?
всеки модел на всеки уважаващ себе си производител си има спецификации и там си е написано колко децибела в какъв режим се излъчват и от вътрешното и от външното тяло
пише си всичко, капацитет, скорост на въздуха, разход на енергия, при това по режими
теглиш си спецификации от сайтовете на производителите и сравняваш
в интернет е пълно и с калкулатори за климатици спрямо обемът на помещението, ослънчаване, размери на прозорците и т.н.
но и всичко да си си избрал точно - много е важен монтажът - най-добре е да се направи от специалист, защото дори огъването на тръбите си има чалъм
 затова си купуваш климатика по изгодна цена и любезно им отказваш монтаж, и си викаш човек

Sat PLUS

Цитат на: register;419950какви са тези "слухарски" съвети?
 всеки модел на всеки уважаващ себе си производител си има спецификации и там си е написано колко децибела в какъв режим се излъчват и от вътрешното и от външното тяло
 пише си всичко, капацитет, скорост на въздуха, разход на енергия, при това по режими
 теглиш си спецификации от сайтовете на производителите и сравняваш
 в интернет е пълно и с калкулатори за климатици спрямо обемът на помещението, ослънчаване, размери на прозорците и т.н.
 но и всичко да си си избрал точно - много е важен монтажът - най-добре е да се направи от специалист, защото дори огъването на тръбите си има чалъм
Много точно си го казал, но след 3 години работа някой климатици дрънчат, вият, фучат.А други работят като нови.Да се изчисли точно и да се монтира перфектно е задължително, но не достатъчно условие.

Посветения

@МИМО.., както ти каза @dodo_pv в пост #3, трябва да прочетеш в сетком форума..

Както ти каза @дрим, обърни внимание на марката GREE.., аз бих добавил модела U-Crown..!

За Варна, според мен, имаш два правилни избора..

Или Mitsubishi Zubadan или GREE U-Crown..

При -20/-30 ще те стоплят тези два климатика.. ;;650
;;666

valbg

http://www.mitsubishielectric.co.jp/home/kirigamine/fz/index.html

Този изглежда прилично :) (но най-евтиния модел до колкото виждам се продава около 197000 йени тоест 3300+ лв.)
55\'\' JS9000 | 28.2E, 13E, 39E | Sky Q | ET5000 | ZHD

veskodivia

щом си готов да дадеш толкова пари това е най-доброто на нашия пазар(имам предвид нов) със сигурност няма да съжаляваш-по-добър е дори и от дайсекай8:)http://eviss.bg/shop/klimatik-hitachi-rak-25psb-rac-25wsb/
skysat120 vuduo2,vu+solo4k 9-13-19-23-28-36-39E стационарни,samsung 55ks8002,samsung 46F6600

dodo_pv

Това хотачи наистина е по-добро, но има проблем с вносителя, гаранцията и извънгаранционната поддръжка. При евентуални проблеми ще наложи да се ходи до Гърция. Не, че за тошибите нещата са по-добри от финансова гледна точка, но поне имат някакъв сервиз и дават надежди...

pantsiani

Цитат на: dodo_pv;419998Това хотачи наистина е по-добро.
Можеш ли да направиш съпоставка между твоите 5/8 серия на Тошиба и хитачито?

Аз изчетох всичко по темата в сеткома и продължавам да съм на мнение, че PKVP (5 серия) е за препоръчване. Престои ми да взимам още един климатик, но не бързам.

veskodivia

проблема е че вече 5 серия няма отде да намериш.впрочем мярнах някъде само 13ка.та избора е м/у това хитачи и 100в японец.със сигурност знам,че 7 и 8 серия са доста по-зле от5та.във форума на сетком има доста изписано за новите серии на дайсекай.
skysat120 vuduo2,vu+solo4k 9-13-19-23-28-36-39E стационарни,samsung 55ks8002,samsung 46F6600

pantsiani

Цитат на: veskodivia;420008проблема е че вече 5 серия няма отде да намериш.

Има я на доста места (над 20).

dodo_pv

Аз търся в момента пета серия на дайсейкай, 10-ка, за спалня и не намирам. Няма! От хитачито се отказах, защото нямат сервиз и се налата лека интервенция във външното тяло, за оптимизиране на дефростите. Нямам го това хитачи. Осма серия на дайсейкай е много по-тиха от пета серия, но е по-голямо вътрешното тяло и плазма филтъра (йонизатора) е по-ниско ефективен. При дефрост, нещата са обратни, в полза на пета серия. Затова търся нея. По-подходяща е за спалня. Моля някой да прати на лични телефон или линк, откъдето да си купя една RAS 10 PKVP-E, за което предварително благодаря.

лун2лан

Цитат на: 111111;419784Я дайте идея за една термопомпа въздух вода за 170 квадрата жилище.
В момента е с локално парно с котле което искам да дублирама с времето и да ампутирам.
За сега гледам LG и Daikin. Търся монофазен да уточня.

Помисли за вариант вода - вода ако има подпочвени води покрай теб. Разликата в икономията е огромна
Относно термопомпи провери в Атаро клима. Те са представители на Aermec, които ценово са доста надолу. Брат ми има такава монофазна термопомпа вода - вода и на месец му е под 80лв. на месец средно за подобна квадратура, естествено зависи и какви изолации имаш...

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания