Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Избор на климатик

Започната от МИМО, Юли 02, 2016, 10:50:58 AM

« назад - напред »

ICO42

От 3 дена съм с Gree,ама аз нямам база за сравнение.До този момент съм нямал климатик.За сега в жегите доволен.Не знам дали не ме метнаха по върбите монтажистите,ама казаха че тази китайска фирма прави и компресорите за Дайкин.Но моите са от евтинжосите на Грее.
No pain, no gain

veskodivia

хваща ме смях като ви слушам.марката не е важна а модела т.е всяка марка има и добри и лоши модели.от 10г се отоплявам с климатици и мога да кажа че с редки изключения всичко що е за евро пазара е боклук.да не разводнявам темата на човека,да ми се обади на скайпа да му кажа точно какво да вземе(според параметрите на помещението)за инфо аз съм с 3японеца топ модели.може да не ви се вярва но лапат по 150вт/ч на отопление.
skysat120 vuduo2,vu+solo4k 9-13-19-23-28-36-39E стационарни,samsung 55ks8002,samsung 46F6600

gentu

Цитат на: veskodivia;419667може да не ви се вярва но лапат по 150вт/ч на отопление.
-да бре , и отдават по 3кВт!?!?;;675
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

veskodivia

това е една от темите,но преди това има една анкета да си определи параметрите на климатика според помещението.а дайкин отдавна не е мерцедеса на климатиците.
skysat120 vuduo2,vu+solo4k 9-13-19-23-28-36-39E стационарни,samsung 55ks8002,samsung 46F6600

дрим

Цитат на: gentu;419679-да бре , и отдават по 3кВт!?!?;;675
Бачо, всички съвременни климатици А++ са в този диапазон на час.
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

gentu

Да бре , на пръсти се броят тези дето минималната им консумация е под 200вт. и тогава нищо не отдава а бачка само вентилатора!(инак казано "клати гората"):)
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

AGT

Цитат на: veskodivia;419680дайкин отдавна не е мерцедеса на климатиците.

:offtopic: То отдавна и Мерцедес не е номер 1 както беше преди 30-40 години ! :)
Всеки ден се ражда по един будала ...... важното е да го намериш ! :)

pantsiani

Цитат на: veskodivia;419667мога да кажа че с редки изключения всичко що е за евро пазара е боклук

Що не споменеш за тези изключения, че аз от 6 години имам 2 климатика - PKVP серия на Тошиба и досега не съм разбрал някой друг да харчи под 100 вата?

Цитат на: gentu;419688Да бре , на пръсти се броят тези дето минималната им консумация е под 200вт. и тогава нищо не отдава а бачка само вентилатора!(инак казано "клати гората"):)

veskodivia

веднага ти ги казвам единия е ех серията на санйо- аз съм с два такива.другия е всичко от др серията на тошиба.засичал съм ги и трите с ватметър-при 0градуса-170вт,при-10/340вт,при-20/680вт.разбира се с добра изолация и дограма.санйото е с топъл дефрост т.е не спира да духа топло при размразяване.точно затова казвам .че като консумация и комфорт японските модели нямат нищо общо с европейските а и копа и е 6.51 нещо недостижимо за европейските.

pantsiani

Та твоите харчат много повече от тези , които имам. Копа е повече, но използвайки траф, вече не можеш да се пребориш. Все пак ти говоря за минимум 75 вата по книжка, което да речем е към 100.

veskodivia

това ли било:)санйото пада на 30вт на +10градуса. аз ти говоря за реални косумации при отопление.европейските под -10 никви ги няма на отопление с 2-3 изключения, а тези изключения дето топлят под -15 лапат по 1.7-2квт-лично проверено:)

pantsiani

Цитат на: veskodivia;419725това ли било:)санйото пада на 30вт на +10градуса. аз ти говоря за реални косумации при отопление.европейските под -10 никви ги няма на отопление с 2-3 изключения, а тези изключения дето топлят под -15 лапат по 1.7-2квт-лично проверено:)

А ти имал ли си представа от последната японска серия от най-висок клас на Тошиба за Европа? Защо не направиш едно сравнение? Все пак мисля, че плащам по-малко от теб за отопление.

Чък Норис

Ебасиму, хората замерват моментата консумирана електроенергия с ватметри, а аз като по-прост си карам с амперклещи за няма 20лв.

pantsiani

Аз, като аматьор съдя по сметките си на бройка климатик.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания