Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Избор на климатик

Започната от МИМО, Юли 02, 2016, 10:50:58 AM

« назад - напред »

МИМО

Здравейте! :)
Искам да си купя климатик, но не съм много наясно с марките - Daikin, Sharp, LG, Panasonic???  Искам да е нещо среден или висок клас. Някой може ли да ме посъветва какво да избера? И какво трябва да гледам от характеристиките, за да ми свърши добра работа?
Благодаря! :)

Чък Норис

Ако търсиш висок клас Дайкин или Мицубиши.

dodo_pv

Виж във форума на Сетком. Продуктът е специфичен.

mad_07

Daikin или Fujitsu ;;650;;650;;650
EXTREND 5000 HD - Triax TD88  39+36E - PANASONIC TX-L37ET5E ,GM 990 HD - Triax TD78 23,5Е+19.2+4.8E+0.8W - Samsung LCD 32\'\'

veskodivia

тошиба дайсекай 5 серия.най се доближава до японските си събратя.има и един два модела на хитачи и дайкин,но за цена над 3000лв не си заслужават.всичко друго за европейския пазар е леш,особено ако ще се ползва и за отопление.100в японци вече са друга бира,но за тях темата няма да стигне-избора е огромен:)
skysat120 vuduo2,vu+solo4k 9-13-19-23-28-36-39E стационарни,samsung 55ks8002,samsung 46F6600

Zlatev75

Със две ръце съм за Daikin ползвам три такива целогодишно никъкъв проблем с отопление или охлаждане важното е профилактика да се прави редовно

opti

И аз съм за Daikin............от 6 години ползвам два такива за отопление и охлаждане и нямат грешка,безшумни и икономични машинки ......;;650
VU+Duo 4K SE+Triax TD110.+Single INVERTO BLACK ULTRA.+OPTIBOX DM-3800
Samsung UE32F6400
+Sony KD43XF7596

armaturata

Важно е да се уточни, за помещение с каква ширина, дължина и височина, изолации, дограми и т.н. ще се ползва.
Иначе марки много, едни са доволни от Neo и Midea, други с по-голям бюджет не рискуват и се доверяват на по-висок клас машини.

Аз лично ползвам Fujitsu (от по-нисък клас) главно за отопление, по-рядко за охлаждане и съм доволен. Климатика е на 5-6 години, като профилактика му е правена по един път в края на първата и втората година след монтажа. Почиствам редовно филтрите и си бачка без ядове :)
Тази година ще му направя профилактика, за да се замери има ли случайно изпуснат фреон.

hajduk

Цитат на: armaturata;419605Важно е да се уточни, за помещение с каква ширина, дължина и височина, изолации, дограми и т.н. ще се ползва.
Иначе марки много, едни са доволни от Neo и Midea, други с по-голям бюджет не рискуват и се доверяват на по-висок клас машини.

Аз лично ползвам Fujitsu (от по-нисък клас) главно за отопление, по-рядко за охлаждане и съм доволен. Климатика е на 5-6 години, като профилактика му е правена по един път в края на първата и втората година след монтажа. Почиствам редовно филтрите и си бачка без ядове :)
Тази година ще му направя профилактика, за да се замери има ли случайно изпуснат фреон.
По отношение на качествата на климатика, размерите и характеристиките на помещението нямат никакво значение. Съобразява се капацитета на климатика с физическите параметри на помещението ... и това не го прави купувача, че не му стига капацитет в общия случай - за предпочитане е консултация с квалифициран специалист. По отношение на марката - с Мидеа и Нео са доволни само тези, които нямат база за сравнение ... или нямат възможност да си направят добре сметката ... Тези две марки са измислени само за печелене на търгове за обществени поръчки в България.
Ако искаш да си доволен и да имаш различен опит от опита на тези с Мидеа и Нео - Дайкин е избора ти ... Пък ако имаш съмнения - после отиди в някоя вмирисана общинска или държавна канцеларийка и се нареди на една опашка да почакаш ...
We are all born mad. Some remain so.
I\'m selfish & get on well only with alike.
Липсата на достъп до истински оръжия води до ненужна грубост!

dodo_pv

Цитат на: hajduk;419615По отношение на качествата на климатика, размерите и характеристиките на помещението нямат никакво значение. Съобразява се капацитета на климатика с физическите параметри на помещението ...
Такава глупост отдавна не бях чел! ;;basi

gentu

Цитат на: dodo_pv;419618Такава глупост отдавна не бях чел! ;;basi
-не си схванал тънката мисъл на hajduk по отношение на "качествата на климатика"!(или може би не си разбрал "дълбокия му замисъл);;675
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

Музикантът

@MIMO

Аз съм с 2 климатика Mitsubishi, единия произведен през 1994, другия 1996 година и си работят перфектно! През зимата само с тях се отоплявам и сметките са смешно ниски. Само, че тези климатици са за японския пазар, а не европейския. Това има огромно значение!

Друго също е важно да имаш добра изолация в жилището, както и според квадратурата, какъв размер да взимаш.

Аз препоръчвам Daikin и Mitsubishi.
TV: LG OLED55C9
Box: Nvidia Shield TV 4K

dodo_pv

Цитат на: gentu;419621-не си схванал тънката мисъл на hajduk по отношение на "качествата на климатика"!(или може би не си разбрал "дълбокия му замисъл);;675

Ми, тъпичък съм :s101

Кайен

Ето един климатик от висок клас, какъвто се търси в задачата.

http://vimax.bg/hiperinvertorni-klimatici/hiperinvertoren-klimatik-daikin-ftxz35nrxz35n-ururu-sarara-12000-btu-klas-a.html

дрим

Цитат на: МИМО;419501Здравейте! :)
Искам да си купя климатик, но не съм много наясно с марките - Daikin, Sharp, LG, Panasonic???  Искам да е нещо среден или висок клас. Някой може ли да ме посъветва какво да избера? И какво трябва да гледам от характеристиките, за да ми свърши добра работа?
Благодаря! :)
По-добре сподели освен размерите на помещението, само за студене ли ще се ползва или целогодишно.
Аз климатика го ползвам само през лятото, зимата съм на топлофикация.
Не робувам на марки и те съветвам да погледнеш към марката gree.
Средният им клас е без конкурент цена/качество/енергиен клас/ниво на шум ;)

п.п.
Бих добавил също (не искам да става реклама затова няма да казвам имена на фирми) има фирми предлагат услуга безплатен оглед на място + консултация.
Пиши за кой град си, ако си за София ще ти пратя много читави момчета.
консултират те, носят ти климатика, монтират го и всичко си почистват ;)
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания