Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Битка за клиента при мобилните оператори

Започната от pe6o1975, 09-03-2016, 09:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

spaice

Цитат на: markata;410889Този за 18лв има 4G  - бил някакъв от 30 и нещо намален

А ето инфото от днес мтел , този за 13 лв ми се струва изгоден - всички имали 4G

Ходих и до боб - закривали ги , ако съм искал на ментел да ме фърлили ...
Това какво значи? Боб да не прекратяват дейноста си вече?

Цец0

В момента голяма част от Боб магазините ги брандират в Мтелски, а другите ги закриват. От Нова година насам Боб услугите вече се предлагат и в Мтел. Ще ги има още вероятно време като услуга, но едва ли някой знае докога.

markata

Цитат на: Цец0;410947Точно. Това си е чист Безкрай XL с включена добавка 3GB и отстъпка от месечната такса... Тези темплейти колко са ми познати :)

Замалко да се хвана на хорото.... Неограничени минути , ама към МОБИЛНИ  - навреме се светнах...мтел

Вивата ми предложи плановете за миграция и като съществуващ абонат : ))

Но ще се чака още - 16-18 лв са ми много, да измислят за 13-15 ...

Кайен

Цитат на: Чък Норис;410945...за стари абонати има само кОр.
Колкото по-малко лоялност проявяваме към операторите, толкова по-добре.
На две години - пренос, а след влизане на европейския роуминг в сила - чужд оператор!

Глаголица

Цитат на: Кайен;410985а след влизане на европейския роуминг в сила - чужд оператор!
Не се надай: Не очаквайте low-cost телекоми след отпадането на роуминг

ЦитатКакво очаквате да се случи в средата на  2017 г., когато отпаднат таксите за роуминг в ЕС? Например ще го има ли  явлението определени оператори да навлязат на чужди пазари на дребно?

- Със сигурност не очакваме операторите от low-cost пазари да започнат да продават SIM карти на по-скъпите пазари.                                                                            

Защо? Какво ще ги спре?

- Защото сме си  подготвили съответните правила, които да ги спрат. Осигуряването на  услугата roam like at home би имала смисъл само ако има регулации, на  ниво пазар на едро, които да възпрат подобно явление. В следващите почти  две години, до средата на 2017 г. ще въведем такива - на едро и дребно.  Почти сме готови с тях, остават ни само детайли за изчистване.

peterkk

Във връзка с новината:
 "Така от 30 април таксите за роуминг на дребно без ДДС не могат да надвишават 0,19 евро на минута за гласови повиквания, 0,06 евро за SMS и 0,20 евро за мегабайт мобилен Интернет.",
трябва ли да се преподписва нещо или влиза в сила автоматично това таксуване?

patzi

То до сега беше 44ст./мин. . ...не е голям келепир,за мегабайтите си е съдиране на кожи и сега.

peterkk

Грешката е моя!
Това е актуалното:
Изходящи обаждания: вътрешната цена + до €0.05
Входящи обаждания: вътрешната цена + до €0.01
Изходящи текстови съобщения: вътрешната цена + до €0.02
Онлайн (сваляне на мегабайт): вътрешната цена + до €0.05 (горната граница е за мегабайт, но таксуването е за използван килобайт)

Ooo_Pepi

Истината ще дойде догодина лятото, когато ще отпадне изцяло роуминга на територията на ЕС.
Интересно е ще има ли намаления за близките държави извън ЕС, например Сърбия?
TechniSat [SIGPIC]http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif[/SIGPIC] Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !

TUISTERa

Цитат на: Глаголица;411087Не се надай: Не очаквайте low-cost телекоми след отпадането на роуминг
Нали не очакваш да кажат нещо различно?!?

Цец0

Пепи, ще отпадне роуминга, но ще се въведат такси за свързване, почти съм сигурен. Операторите толкова лесно няма да оставят магаретата си в калта, повярвай ми ;)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

TUISTERa

Цецо, опиши такси за свързване? Имаш в предвид някакви първоначални такси ли или нещо друго? Понеже ако е това, то отдавна му е намерена цаката с бонус месеци и тем подобни.. Ако е нещо друго вече е друг въпрос...

AGT

Тук преди време имаше такива неща - connection fee . Набираш някой ..... онзи вдигнал не вдигнал таксуваха 5пенса  . Нещо подобно предполагам .... А може и нещо ново да са измислили . Все пак това беше преди близо 10г .

Sent from my iPhone using Tapatalk
Всеки ден се ражда по един будала ...... важното е да го намериш ! :)

Цец0

Да, подобно е такса свързване. Но се отчита при вдигане или включване на ел.секретар В България БТК бяха царе на тези тази шашма, около 11ст струваше това "удоволствие".

мнн

Цитат на: Цец0;411718Да, подобно е такса свързване. Но се отчита при вдигане или включване на ел.секретар В България БТК бяха царе на тези тази шашма, около 11ст струваше това "удоволствие".

Пак си се объркал. Прочети написаното от теб и ако имаш и грам техническа грамотност, ще осъзнаеш несъстоятелността на творението си.
Жокер: как една централа (относително глупава машина) ще разбере какво "вдига" насреща - тел.секретар, факс, модем, госпожица, ...., и в зависимост от това да таксува различно. Има отговор на повикването - има такса! Елементарно.
По каква логика да не ти таксува отговор на секретаря - фактически ти е предоставена услугата, а как си решил ти да тълкуваш...
Написаното за Англия обаче е нещо друго. Там се таксуваше и времето след третото повикване, независимо дали има отговор или не.
А иначе относно шашмите, за мен любимият ти Ментел нямат равни. Навремето от примата, която си ми стоеше в портфейла за около месец, така си и изчезнаха парите, а кокошките от колцентъра и няколко офиса клепаха на парцали и така и не дадоха смислен отговор освен заучени фрази. Тогава още разните там комисии ги нямаше и всичко свършване в оператора.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания