Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Битка за клиента при мобилните оператори

Започната от pe6o1975, 09-03-2016, 09:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Чък Норис

Някой не си е пил хапчетата или е преял от козунаци, че чак погледа му се премрежва и не може да чете какво пишат хората :lol15:
Цитат на: Цец0;411718Да, подобно е такса свързване. Но се отчита при  вдигане или включване на ел.секретар В България БТК бяха царе на тези  тази шашма, около 11ст струваше това "удоволствие".

До колкото за техническите познания, на телефонната централа не и се налага да познава кога се включва електронния секретар, защото тя пренасочва разговора към него.

мнн

Сега остава да уточниш какво означава ,,електронен секретар", та да се разберем. Обикновено така се нарича устройство, което клиент свързва на линията си. В този смисъл, написаното от мен е вярно.
Ако обаче, непрофесионално, така наричаш т.нар. intercept, това вече е друго. Това е тема на друга дискусия и ако желаеш мога да ти поразкажа, но не е мястото в тази тема.
Голяма бира изпий, голяма дума не казвай!

Цец0

Боже, Боже, колко мъка има по този свят Боже ;;basi;;basi;;basi
Ти изобщо наясно ли си и схванал ли си това, което съм написал?
Или вече си се продрискал от млякото и козунаците, които си набивал тези дни? И си вече в тон с цвета на твоя работодател...
А Мтел ми е толкова любим, колкото са ми любими Теленор или насрания Виваком. Но е важно като не знаеш какво да пишеш да пишеш глупости. Поне ще изпъкнеш... ;;basi

дрим

@Мнн,
щом държиш да е технически изказа:
Отчитането започва след съобщение connect, а не при setup!
Иначе не знам колко си запознат със сигнализацията и обмена на данни при изграждане на повикване, било то по ISDN, SIP и т.н., но повярвай ми може да се разбере какъв е типа трафик ;)
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

Веско

Octagon SF 8008

Искайте и ще Ви се даде,търсете и ще намерите,хлопайте и ще Ви се отвори.

bu12tras

Веско

Цитат на: bu12tras;411772Веско това в Турция ли е ?

Да
Octagon SF 8008

bu12tras

Еба ти мтел-а . С Виваком е най-изгодно в Турция ,5.90лв на ден и имаш 200min 200sms и 500MB ... Дори с Теленор е по евтино при комшите , тези от ментела са се повредили нещо :lol15:

Веско

Незнам,ама се сетих за цените през 90-те години на 20век!
Octagon SF 8008

Цец0

При активирана Евротарифа цените извън ЕС при Мтел от много години са тези. Някои хора сега ли откриха топлата вода? :lol15:

мнн

@дрим,
е да, де, за това говря.
Тук има една не маловажна добавка, че освен answer/connect идва и инфото за таксуването. Там се указва дали да се таксува или не. Затова питах дали става въпрос за intercept, при което има connect, но е free of charge.
C7, DSS1 и SIP познавам достатъчно добре.
Други, обаче, вместо по същество, говорят за яйца, дрисни и подобни простотии. Просто толкова могат. Възпитание и акъл не можеш да им ги вкараш насила и не мисля и да опитвам.

Цец0

А след като казвам, че ще се въведе това тарифиране ти как мислиш? Ще след свързване ще бъде оставено free of charge, така ли? Имайки мозък в главата си се пробвай да го ползваш да мислиш с него, а не явно и открито да се заяждаш. А за възпитанието ми недей бери грижа. Който ме познава лично може да каже дали съм възпитан или не. Твоето мнение слабо ме интересува. И знаеш приказката - Каквото повикало, такова се обадило, нали? :lol15:

TUISTERa

Четох, четох и ми се стори, че се заяждате един с друг щот си нямате работа :) Ментел успяха да ви скарат за глупости, като даже не го и знаят ;)
Веско, Турция не е в Европа и Евросъюза, таксуването даже е малко ;;650
Предполагам, Цецо ще каже, като човек от кухнята(бивш) колко от тези пари остават в ментел и колко отиват за турските оператори?!? Или ще спекулираме с това, че мтел взимат всичко пък турците остават с празни ръце? Също така преговорите с мтел нямат нищо общо с преговорите с глобул или виваком, тъй че изводи от вида - ама глобул взимат 3 лв вместо 7 лв нямат особена тежест ...

Глаголица

Цитат на: Цец0;411789А след като казвам, че ще се въведе това тарифиране  ти как мислиш? Ще след свързване ще бъде оставено free of charge, така  ли? Имайки мозък в главата си се пробвай да го ползваш да мислиш с него,  а не явно и открито да се заяждаш. А за възпитанието ми недей бери  грижа. Който ме познава лично може да каже дали съм възпитан или не.  Твоето мнение слабо ме интересува. И знаеш приказката - Каквото  повикало, такова се обадило, нали? :lol15:
Хем слабо те интересува, хем се хабиш да му отговаряш, нали?  А, ако се  съди по поведението ти тука и липсата на домашно възпитание, които  показваш едва ли ли има хора, които искат да те познават, че и на живо.   Не виждам на какъв точно повик отговаряш с гнусното си презрително  отношение, но със сигурност ще да е някакъв вътрешен.

Цитат на: TUISTERa;411827колко от тези пари остават в ментел и колко отиват за турските оператори?!? Или ще спекулираме с това, че мтел взимат всичко пък турците остават с празни ръце? Също така преговорите с мтел нямат нищо общо с преговорите с глобул или виваком, тъй че изводи от вида - ама глобул взимат 3 лв вместо 7 лв нямат особена тежест ...
Можеш да си сигурен, че българските оператори са големите лапачи.  Ползвал съм предплатени гръцки и украински карти в държави в Европа, включително извън ЕС, и цените им са по-ниски от това, което нашите кожодери вземат.

БатеГойко

От днес при Вивата:
10.99лв. за 1500 мин. към всички оператори и 1500 Мб. бърз нет.
17.99лв. за неограничени разговори и 6000 Мб бърз нет.
Нов предплатен пакет bravo+ - 10 лв. с влючени 5лв.разговори,100 мин към всички и 1000Мб нет с "подводен камък" - бонусите важат само 20 дни.

VIVA International Plus - 0.54 лв на минута - Цена за разговори към мобилните мрежи в Албания, Андора, Армения, Беларус, Босна и Херцеговина, Македония, Черна гора, Русия, Казахстан, Сърбия, Швейцария, Турция и Украйна

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания