Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Загуба на сигнал

Започната от севал, Март 02, 2016, 03:08:41 PM

« назад - напред »

баисар

Колега купи си inverto black ultra.. и не се занимавай повече ;;650
***Satintegral rocket*80cm Emme esse(1,9-13-19,2)***Samsung QLED ****A1  39/42E***

Вас

Здравейте !
Искам да попитам за фокусното разстояние на конвертора към моторизираната антена(от подписа).
Първо - проблем ли е, че го настройвам на 13Е, вместо на 23.5Е(антената много се изнася много напред от балкона и не го достигам) ?
Второ - настройвам със стар DVB S приемник - заради по-чувствителните индикатори, като търся макс на сигнала, но като че ли това не е макс на DVBS-2 транспондерите.
Конвертора е поставен на 0 гр.
Тъй като антената и конвертора са доста масови има ли възможност някой да каже, на колко мм горе-долу трябва да се бутне конвертора към антената ?
Благодаря предварително !
triax 110 + h-h motor/ inverto black ultra twin/ edision primo ip S2 265/hevc

Вас

Антената ми е настроена...става въпрос за "изцеждане" на сигнала !
Къде точно да гледам в този сайт ?

Вас

Благодаря за предложенията;;650, но както писах по-горе антената ми е настроена по дъгата !
Заради по-дългата шийка на конвертора не мога да преценя дали е оптимално настроен. Пробвам напред - назад, но индикаторите на DVBS приемника почти не помръдват ! На максималните им стойности стягам, обаче после на другия приемник(от подписа) DVBS2 съответно HD каналите излизат по-слабо.
Затова питам по спомен дали горе-долу за тази антена, конвертора трябва да е по-близо или по-далече от антената или по-средата......например на булсатките четворния конвертор го изтеглят максимално далеч от антената, опрян в държача !

вассил46

На БГ е порови се и ще намериш отговор.

вассил46

Различни приемници и различни имиджи показват различни стойности.

oldgraf

Аз имам единичен ултра с дълга шия, но е на тд88. По средата ми даваше най-добър резултат

Вас

td88 е оригиналът по който май са правили click100, така че благодаря ;;650

moreg

Настройвай с приемника, с който ще гледаш, нищо че индикаторите му са по-слаби, гледаш си сигнала и там където е най-силен сигнала там фиксираш конвертора. При мен сигнала е най-силен, когато конвертора е изтеглен възможно най-далеч от чинията.
DM 920 UHD, DM 500 HD

вассил46

yavor1

Цитат на: вассил46;440767http://www.satlex.net/bg/fdratio-params.html?diam=140&depth=15
Офф Василе, къде го прати колегата, така не се смята фокусното разстояние на Click 100 ;;basi

dzumba

Цитат на: Вас;440760Здравейте !
 на колко мм горе-долу трябва да се бутне конвертора към антената ?

След като е dvbS приемника с който настройваш,избираш слаб английски канал примерно скайспорт 3,4,5 сега може и скайнюз и пробваш,най много 10-15 мм потъване навътре и като определиш максимума,задължително нова дъга,мърдане напред назад се отразява на дъгата при офсета,като бутнеш надолу,провери и вертикала и там ще трябва да корегираш!

Вас

Проблем ли ще е, ако настройвам конвертора по 13Е, защото на 28.2 антената много се отдалечава от балкона и не достигам конвертора(6 етаж) ?:s101

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания