Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Загуба на сигнал

Започната от севал, Март 02, 2016, 03:08:41 PM

« назад - напред »

севал

От 2 месеца сигналът на спътниците ми спадна с 25%. Каква е причината. Не съм пипал нищо. Каналите с по слаб сигнал изчезнаха.

an

Най-вероятната причина е разместена антена.

Момчил Минков

Цитат на: an;404909Най-вероятната причина е разместена антена.

Или окислени конектори/ скапан дайсек?
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

an

Може да е и от конверторите.

oldman

Може и паяжина в облъчвателя, ако си с парабола.
Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

севал

Смених конвертора, кабела и тунера и пак няма промяна. Може ли да е от софтуера на приемника. Чинията е офсетова 120см, до преди 2 месеца ми излизаха англичаните на 28.2E(SD) , някои араби на 7W и португалци на 30W, но вече ги няма. Интересното е че португалците ми излизаха със сигнал 60%, а вече хич ги няма????? Да не съм извън дъгата, въпрекич че не съм пипал чинията от 2 години?

насат

до преди 2 месеца ми излизаха англичаните на 28.2E(SD) , някои араби на 7W и португалци на 30W, но вече ги няма. Интересното е че португалците ми излизаха със сигнал 60%, а вече хич ги няма????..........От така написаното от теб,ми се струва че сайтовете flysat i lingsat не си ги и чувал.

севал

чувал съм ги но не разбрах какво общо има с темата за  спад на сигнала на всички спътници с 15-20%

насат

В такъв случай..............Най-вероятната причина е разместена антена.:s101:s101:s101

Онджичек

Колега, разместена е. 30W е общо взето краен за запад, а се гледа със 60 см антена.
TOR90 - 1,9E,9Е,13E,16E,19E,36E,39E,45Е;GS120 rotor; Zgemma H9 twin;RPI;

севал

До преди два месеца като нулева точка на позиционера използвах спътника на 25,5 изток/Еутелсат 25В/ и при оптимална настройка ми излизаха всички спътници от 53 изток до 30 запад. Но от тогава крайните спътници не ми излизат изобщо, а на останалите им спадна сигнала с около 15% при същата нулева точка на позиционер!!!!

Онджичек

В кой град живееш?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

севал

севал

Винаги съм правил настройките оттук:http://dtv-bg.com/showthread.php?t=242 и е ставало, но сега не.

Онджичек

Правилно си я настройвал на 25.5Е. Направи го отново. Щом ти бяга краен спътник при 120 см антена, който се лови с 60-ка, то си плаче за настройка.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания