Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Загуба на сигнал

Започната от севал, Март 02, 2016, 03:08:41 PM

« назад - напред »

eMTech 300

Тишина !? Питам аз и при толкова капацитети нито един отговор.........:s101:s101:s101:s101    ( За да не отварям нова тема , искам да питам и аз нещо . Имах проблем със 4-но ЛНБ . На Тор със еденично и 2-но ЛНБ си сканирам пакета на диджи Ромъния без проблем , но като сложа 4-но на 12723 Хоризонтал почват да ми насичат или да нямам сисигнал . И много интересно като закрия със ръка задната лява част на конвертора сигнала се стабелезира или застана в определена позиция на метър от чинията !? Може ли нещо което излъчва някакъв сигнал от друг източник да влияе ?)

ВалчоП

Цитат на: Черкеза;412669Верно е - играх си с всичко споменато ...
Хубаво е, че си центрирал конвертора, но така и не разбрах, кое му е комерсиалното на цялото това упражнение... :s101

Цитат на: eMTech 300;412706Тишина !? Питам аз и при толкова капацитети нито един отговор.........:s101:s101:s101:s101
Феноменът, който описваш, е толкова уникален, че отговорите ще гравитират около някакви предположения. Например, за наличие на отвор в металния корпус на конвертора...?
Ако наметнеш на конвертора една наметка от алуминиево фолио, какво става? Пробвал ли си?
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

dzumba

Какъв феномен:),просто всички конвертори имат завал над 12650 и понякога пропадат с по 10дб на 12750!Някои повече,някои по малко!И когато сигнала е на ръба,всяко странично влияние може да окаже промяна!

eMTech 300

Първо БЛАГОДАРЯ че някой видя написаното и в частност на Вълчо П ! И така ,пробвах и със инверто окто (за 8 приемника Бляк) по същия начин като четворката губи само 12 723 хоризонтал а със еденичен смарт или двоем смарт или бест имам сигнал . Да уточна 80 см. в Малта съм Току що пробвах със метрова и 4-ен бест и излиза  със запас ( но странното е ,че със 80 см. сигнала със еденичен смарт е добър на тази честота както и със 2-ния ,а със четворен  (но диджи конвертор 8 инверто забива) може би трябва да видя със 4-но лнб на смарт на 80 см ,защото както казах току що пробвах на метроа гилбертини и си излезе нормално ! Наметтнах го със наилон после сложих и парцал каквото имах под ръка и имаше малко ефект но все още сигнала се разпадаше но беше малко по добре ! Ще си взема аломиниево фолио следващия път . Ако има някой друга идея моля да сподели !

dzumba

Цитат на: eMTech 300;412715Ако има някой друга идея моля да сподели !
Една малка тенджера на октото!:s101

eMTech 300

севал

http://satellite-bg.blogspot.bg/2008/06/h-h-diseqc12.html ако направя това което е дадено тук ми излизат всички спътници но 0-та се измества с около 4 градуса на изток????:s101
 Ако поставя нулата на 26Е, спътника който е най близо до 0-та в Кърджали: най-източните спътници се усилват,а най-западните изчизват.
  Допреди 2-3 месеца когато сложа 0-та на 26Е всичко си излизаше на максимум:s101

Хиена

Задай от приемника мотора да се врътне на 0. След това гледаш на самия мотор дали е 0. Ако не е 0 ръчно го правиш на 0 и го ресетваш. Причини за изместването много.
Умният човек ще се съгласи с умния, глупавия обикновено не се съгласява нито с умните, нито с глупавите.

севал

Цитат на: Хиена;413661Задай от приемника мотора да се врътне на 0. След това гледаш на самия мотор дали е 0. Ако не е 0 ръчно го правиш на 0 и го ресетваш. Причини за изместването много.

Май проблема е в антената. При 0-ва позиция(26Е- както трябва да е в Кърджали) ми се губят най западните спътници. Ако направя тънките настройки (http://satellite-bg.blogspot.bg/) ми  излизат всички спътници(някои не на максимум), но 0-та се измества с 4-5 градуса на изток.

dzumba

Значи ще завъртиш антената около хобота 4-5 градуса на запад!При зададени в приемника 26.000!

севал

Цитат на: dzumba;413692Значи ще завъртиш антената около хобота 4-5 градуса на запад!При зададени в приемника 26.000!

да ама тогава изчезват нйа западните спътници

Хиена

Ако ти се занимава, постни тук всичко каквото правиш,  точка по точка. Имам предвид от поставянето на антената на стойката. Стойката в момента вертикална ли е ? Мотора има ли луфт ? Скалата на самия мотор на колко е ? Сигурен ли си, че си изцедил антената към предполагаемия спътник с нулева позиция за теб - там мисля е проблема.
Умният човек ще се съгласи с умния, глупавия обикновено не се съгласява нито с умните, нито с глупавите.

dzumba

Цитат на: севал;413781да ама тогава изчезват нйа западните спътници

Изчезват ,защото си ги запомнил ръчно!Ресетваш мотора  и работиш само на симпъл конфигурация!

bobi41

Цитат на: севал;404906От 2 месеца сигналът на спътниците ми спадна с 25%. Каква е причината. Не съм пипал нищо. Каналите с по слаб сигнал изчезнаха.
ТИ НЕ СИ ПИПАЛ НО ВЯТЪРА ПИПА

an

Да питам и аз нещо. Дали конверторите с течение на времето намаляват силата си на приемане на сигнала? Чудя се дали има смисъл от смяна на старите конвертори с нови. Ще се вдигне ли нивото, няма ли да се вдигне...

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания