Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

IPTV от интернет на телевизора

Започната от чоч, Февруари 13, 2015, 03:51:45 PM

« назад - напред »

stefanobx

Момчета има ли никой друг който гледа с AceStream през Android mini PC (или друг плеър с Андроид) през HDMI на ТВ? Как е качеството и стрийма, забива ли ? Обмислям дали да не си купя такова устройство и се чудя какви са отзивите :s101

dublin

Мисля, че най-евтиния вариант е една Андроид китайска кутийка, на която да се инсталира XBMC. После се инсталира плъгина на drundoo и се логваш. Drundoo е безплатен сайт, стриймовете му са много стабилни, всички ефирни и филмови канали вървят без проблем.
Cuberevo IPBOX 9000HD

васок76

Здравейте,
 От известно време следя форума и благодарение на вас успях да подкарам торент тв-то от acestream по локалната мрежа на телевизора. Но за съжаление го правя ръчно канал по канал. Някой от вас знае ли как мога да стриймна от acestream цял плейлист с канали на различни портове? Или още по добре как да пускам acestream-а през телевизора?

om63

Цитат на: васок76;361697Здравейте,
 От известно време следя форума и благодарение на вас успях да подкарам торент тв-то от acestream по локалната мрежа на телевизора. Но за съжаление го правя ръчно канал по канал. Някой от вас знае ли как мога да стриймна от acestream цял плейлист с канали на различни портове? Или още по добре как да пускам acestream-а през телевизора?
Прочетете раздела в torrent-tv.ru  LocalTS-Proxy. То прави точно това. Инструкцията е достатъчно подробна. Ще можете да си направите собствен плейлист и да го гледате на смарт ТВ през някой уиджет за IPTV.
 На операционна система Windows тръгва лесно. Мен ме мъчи в момента линуксовото приложение. Адски йезуитски е измислено и то от маниак на уиндос според мене :)
Бинарната математика са я измислили циганите. Тука има - тука нема.

кокито

васок76

ЦитатТовa не се ли плaщa
И аз така установих, но ако може да се случва със собствен плейлист, а не с техния може би ще стане. Иначе точно това ми трябва.

om63

Цитат на: васок76;361721И аз така установих, но ако може да се случва със собствен плейлист, а не с техния може би ще стане. Иначе точно това ми трябва.
Може да стане.

om63

Цитат на: кокито;361718Товa не се ли плaщa
Не мога да разбера какъв е проблема човек да си отвори сайта и да прочете. Тук не става дума за настройки, за пинизи, за тънкости и за неяснотии в обясненията по употребата на софта, която наистина не е много читаво описано там. Тук става дума за просто прочитане на няколко изречения
"Если в настройках указано имя пользователя "anonymous" - будет доступно  только 10 федеральных каналов. Если вы не VIP пользователь, но  авторизованы      в TS-Proxy - доступен расширенный пакет каналов. Для ВИП-пользователей доступны все трансляции с сайта."

И понеже вероятно ще се появи въпрос какво е това ВИП и колко струва
"Кто такие VIP - пользователи? VIP-пользователи, это зарегистрированные пользователи портала "Первое  торент-телевидение" осуществляющие поддержку портала на регулярной  основе.
 Сумма поддержки - всего 2 рубля в день!"

И понеже вероятно ще се появи и въпрос - колко струва 1 рубла да цитирам сайта на БНБ - 3 стотинки по днешен курс. т.е хората искат плащане на месец около 2 лева.

ПП Пропуснах да отбележа, че може да се плащат съвсем лесно с  VISA/Master или през Интеркасса.

васок76

ЦитатЦитирай:
     Първоначално написано от васок76
 И аз така установих, но ако може да се случва със собствен плейлист, а не с техния може би ще стане. Иначе точно това ми трябва.

Може да стане.
Може ли да обясниш как става със собствен плейлист, че аз не мога да се справя. С техния ми работи, но не знам как да задам на тяхното прокси да чете моя плейлист. Благодаря предварително.

om63

Цитат на: васок76;361740Може ли да обясниш как става със собствен плейлист, че аз не мога да се справя. С техния ми работи, но не знам как да задам на тяхното прокси да чете моя плейлист. Благодаря предварително.
Макар и Quote бракета да не е съвсем верен допускам, че въпросът е към мен.
Очевидно не сте разбрали идеята на Local проксито. Идеята е не да зададете на тяхното прокси да чете вашия плейлист, а да си създадете плейлист, който да чете вашето прокси на база на техния основен плейлист.
Ще се опитам да обясня. Когато нацъкате десен клавиш на иконата на проксито долу на таскбара ( прието е в профи средите да се нарича долу до часовника :) ) избирате канали - отвори плейлист m3u. Той се отваря в браузер. Това са всички канали само че IP адреса е т.нар localhost, т.е виждащ се само от самия комп. Променяте в целия файл това 127.0.0.1 с адреса на компа в локалната мрежа и го сейвате някъде. Разбира се в този файл може да изтриете примерно детските или музикалните или каквито си искате канали и така той става вашия плейлист сочещ към вашето прокси. Сега вече може да си го сложите на което си искате устройство в локалната си мрежа и при условие че останалите настройки на проксито са ОК би следвало да гледате ТВ. Искрено се надявам да стана ясно, макар че подозирам, че не е. Никога не ме е бивало за даскал за съжаление.
Затова помолих да четете в torrent-tv.ru. Там освен основниъе обяснения има и форум. Поразровете. Не знам открихте ли ги и колко време отделихте. На мен ми костваше около 1 седмица. И да споделя че основно си тествах т.нар. линукс вариант.. а уина го врътнах за час, така че може и да не съм прецизен в обясненията. Но при линукс версията работи.

васок76

Благодаря за отговора.
 Реално аз направих следното отворих техния плейлист през проксито "бутона до часовника" и му зададох да се запише на моя компютър, след което го редактирах като подмених на всички канали IP-то с това на моя компютър. Така записания плейлист го форматирах в xml файл за телевизор самсунг и го стартирах чрез флашка на телевизора. Всичко работи супер, но в този плейлист са каналите които стриймва проксито от торент-ру. Въпроса ми е как да накарам проксито да стриймва други канали?

om63

Цитат на: васок76;361768Благодаря за отговора.
 Реално аз направих следното отворих техния плейлист през проксито "бутона до часовника" и му зададох да се запише на моя компютър, след което го редактирах като подмених на всички канали IP-то с това на моя компютър. Така записания плейлист го форматирах в xml файл за телевизор самсунг и го стартирах чрез флашка на телевизора. Всичко работи супер, но в този плейлист са каналите които стриймва проксито от торент-ру. Въпроса ми е как да накарам проксито да стриймва други канали?
Торент-тв де факто не стриймва канали, точно както и торент тракерите не са дискове с филми. Те само осигуряват служебната информация за осъществяването на връзката. И затова колкото повече гледат толкова сигурна и бърза връзка има. Това не е IPTV както е услугата на *****та примерно. Малко по-шантаво е ... Вероятно сте обърнали внимание в плейъра им как изписва отдолу.. еди си колко пиъра.. и бройката се мени... разновидност на р2р протокол. Така, че мисля, че няма начин. То и затова се казва прокси...един вид упълномощен агент. Представете си просто, че чрез него торент-тв идва у вас в локалната Ви мрежа и Вашите устройства да се закачат към него. Вероятно пак не стана ясно :)

васок76

Напълно ми се изясни.
 Аз започнах дискусията с въпроса мога ли да стрйимвам от компютъра към телевизора цял плейлист, посредством vlc или acestream, защото в момента когато искам да гледам някой p2p Канал го пускам като мрежови поток през acestream и го отварям през http, на което и да е устройство в локалната мрежа. Иска ми се подобно на проксито да си създам набор от програми и някак да ги пусна едновремено като поток по мрежата в къщи и където ги отварям да излиза като плейлиста. Май съвсем се оплетох :hammer:.

om63

Цитат на: васок76;361774Напълно ми се изясни.
 Аз започнах дискусията с въпроса мога ли да стрйимвам от компютъра към телевизора цял плейлист, посредством vlc или acestream, защото в момента когато искам да гледам някой p2p Канал го пускам като мрежови поток през acestream и го отварям през http, на което и да е устройство в локалната мрежа. Иска ми се подобно на проксито да си създам набор от програми и някак да ги пусна едновремено като поток по мрежата в къщи и където ги отварям да излиза като плейлиста. Май съвсем се оплетох :hammer:.
Не, разбрах идеята, но мисля, че не мога да помогна. Аз у нас съм си обединил локалните филмчета и IPTV с DLNA сървър, щото ме мързи да ходя по менютата и да си избирам това па онова па ... и всичките ми устройства го виждат и плейват добре.
Сега съм в процес на свързване на това прокси към него... но с адски променлив успех... Кофти е че съм вързан откъм DLNA сървър заради NEF формат снимки и ... абе да :)

Cofybreak

Цитат на: om63;361706Прочетете раздела в torrent-tv.ru  LocalTS-Proxy. То прави точно това. Инструкцията е достатъчно подробна. Ще можете да си направите собствен плейлист и да го гледате на смарт ТВ през някой уиджет за IPTV.
 На операционна система Windows тръгва лесно. Мен ме мъчи в момента линуксовото приложение. Адски йезуитски е измислено и то от маниак на уиндос според мене :)

А за ентусиастите --> AceProxy

Предимства - мултиплатформено(Windows, Linux, BSD и т.н.), отворен код, няма ограничения за каналите, които ще гледате през него, поддържа плъгини, може да стриимва 10+ канала едновременно и т.н.
Недостатъци - няма GUI(графичен интерфейс), не предоставя готов плейлист с канали

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания