Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Сервизно меню на STB Huawei EC2108E

Започната от калоянк, 03-10-2014, 17:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

floydogi

Цитат на: ПавелСф;472453Здравейте!
Може ли да се включи с кабел приемник за IPTV на Виваком, закупен от друг потребител, за да се гледа TV на втори телевизор в къщи или трябват специални настройки на приемника?
Не. Ще гледаш телевизията на другия потребител.

Изпратено от моят GT-I9505 с помощта на Tapatalk

мнн

Цитат на: ПавелСф;472453Здравейте!
Може ли да се включи с кабел приемник за IPTV на Виваком, закупен от друг потребител, за да се гледа TV на втори телевизор в къщи или трябват специални настройки на приемника?

дай пак:
- къде го включваш този кабел? Какъв кабел - мрежов, HDMI, ....
- какво означава купен, след като той не е собственост на клиента, а на Виваком? И се ползва за времето на договора. Така, както го казваш, може и да е краден.

ПавелСф

Може би трябваше да обясня малко по-подробно. Абонат съм на Виваком NET+TV по оптичен кабел. Искам да гледам ТВ на втори телевизор, за което питам дали може да стане със същия модел приемник, като този който са ми инсталирали от Виваком на първия телевизор, но втория приемник съм го купил  от друг човек, който също е ползвал Виваком TV. След свързване и включване новия приемник започва да си ъпдейтва софтуера, но като стигне до някой процент от зареждането изважда съобщение за грешка, че операцията не може да се осъществи. После автоматично след определено време опитва пак да зареди софтуера и така циклично. Въпросът ми е мога ли по нкакъв начин да ползвам все пак този приемник?

ПавелСф

Приемника си го включвам по стандартната схема както този инсталиран от Виваком с мрежови кабел.

ПавелСф

Възможно ли е системата на Виваком да разпознава приемника, т.е че е бил ползван от друг човек и затова да го отхвърля?

В.Атанасов

Приемника сам по себе си не е свързан с местоположението, където се ползва. При включване си изпраща МАК адреса и серийния номер до Виваком, и ако отсреща няма активна услуга към тези данни, не получава достъп. Това е и начина по който се получава достъпа до допълнителните пакети канали - ако са платени от клиента, при регистрация на приемник от договора му, получава ключове за съответните канали.
Приемник, купен от друг потребител означава кражба от Виваком. Приемниците не са собственост на абоната, а на оператора. Пише го в договора и в приемно-предавателния протокол. Ако въпросния бивш абонат не е върнал приемника след прекратяването на услугата, то той дължи неустойка на Виваком в размера на стойността на приемника. Това че Виваком не си търсят приемниците, защото имаш камиони пълни с такива, е друга тема.
Та това би следвало да отговори на въпроса ти, защо приемника не работи - няма закачена активна услуга към него.

ПавелСф

Мисля си, че все пак явно има начин да се ползавт такива приемници от други потребители след като в OLX се изкупуват като топъл хляб докато се появят още обявите...

...

Цитат на: ПавелСф;472513Мисля си, че все пак явно има начин да се ползавт такива приемници от други потребители след като в OLX се изкупуват като топъл хляб докато се появят още обявите...

Купи си още един приемник да имаш. Докато не са го грабнали като топъл хляб.  ;;573
https://www.олемалехиксбг/ad/ustroystva-za-tsifrova-televiziya-ot-vivacom-ID6VeZX.html#05527b390b

Skyfire

Цитат на: ПавелСф;472513Мисля си, че все пак явно има начин да се ползавт такива приемници от други потребители след като в OLX се изкупуват като топъл хляб докато се появят още обявите...

Значи концепцията е следната!

Има айпи адреси има мак адреси има и PPPOE аутентификация.

Ако доставчика е премахнал STB-то от системата си, ще гледате ама на кино...

111111

Цитат на: Skyfire;472575Значи концепцията е следната!

Има айпи адреси има мак адреси има и PPPOE аутентификация.

Ако доставчика е премахнал STB-то от системата си, ще гледате ама на кино...

Няма РРРоЕ има РРРоА само дето приемника него не го ползва.
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

ПавелСф

А клониране на MAC адреса на действащия приемник върху новия би ли се отразило като конфликт, т.е това, че в системата има два приемника с един и същ MAC?

111111

Цитат на: ПавелСф;472612А клониране на MAC адреса на действащия приемник върху новия би ли се отразило като конфликт, т.е това, че в системата има два приемника с един и същ MAC?

имаш софт идент имаш вериматрикс тя не е такава проста
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

Skyfire

Цитат на: 111111;472624имаш софт идент имаш вериматрикс тя не е такава проста

Да си плати на доставчика за още един приемник.

Или да мине на доставчик, през който може да си шерне IPTV и на други IP базирани системи.

фламбе

Цитат на: 111111;454822ЕОИП + Бридж и може да гледаш в Занзибар.
Тествано работи.

Здравейте. Може ли малко повече подробности по това как сте реализирали EOIP + Bridge, така че да работи, тъй като според мен големия проблем е това, че във vlan-а с IPTV-то няма достъп до интернерт. Тоест няма как да се направи Ethernet bridge-a теоретично.

Skyfire

Цитат на: фламбе;474077Здравейте. Може ли малко повече подробности по това как сте реализирали EOIP + Bridge, така че да работи, тъй като според мен големия проблем е това, че във vlan-а с IPTV-то няма достъп до интернерт. Тоест няма как да се направи Ethernet bridge-a теоретично.

Виж как се пуска EOIP.

Това е тунелен протокол.

Предполагам това за Занзибар беше пример с осигуряване на тунелна връзка към локация в България, където тече IPTV трафик, който се бриджвва към тунела, и така ако в Занзибар имате IPTV приемник, вързан за този тунел, ще види трафика и ще си получи IPTV, стига да е STB от Виваком и активен.

По интересно е това с хардуерното кодиране в STB-тата как се прескача.
Така че да можеш да шериш.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания