Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Сервизно меню на STB Huawei EC2108E

Започната от калоянк, 03-10-2014, 17:28

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

jaredharet

Нещо не ми се получават нещата, каква е конфиг. на вивакомския рутер.
Кой порт за какво е?

В.Атанасов

Трябва да го бруджнеш на L2 ниво, с пренасочване на портове няма да стане. Трябва да минава минимум DHCP и Multicast

jaredharet

Някой има ли юзър и пас на вивакомския рутер

yavor1

Цитат на: jaredharet;488481Някой има ли юзър и пас на вивакомския рутер
За ZTE ZXHN H118N

питаш нали?

user
user

Велков

Цитат на: yavor1;488483За ZTE ZXHN H118N

питаш нали?

user
user

Е нали ги сменят да може само от техния сайт да се пипа :s101

yavor1

Цитат на: Велков;488489Е нали ги сменят да може само от техния сайт да се пипа :s101
Ти само така ли си приказваш :)
 Този е последния рутер предлаган от Вива, пробвал съм го на мояZTE ZXHN H118N ! Не ми хареса и го смених с мой TL-WR842ND, като му клонирах МАС адреса !

jaredharet

yavor1

Цитат на: jaredharet;488499Не става с user user
Зададох ти въпрос, защото нямат само един рутер, ама ти или не знаеш как да отговориш или те мързи:worry:
 Написваш точния модел на рутера, ако не знаеш как, поне го снимай ;;573
 След това е лесно!

http://setuprouter.com/router/zte/zxhn-h118n-vivacom/login.htm

jaredharet

yavor1

Цитат на: jaredharet;488502Рутера е smartcom
192.168.1.1  
      User - root
      Pass - vivaNETway

jaredharet

Тази я открих, но не става

yavor1

Наистина с ченгел ти се вади инфото!
Да не е купен от ОЛХ рутера ти?
Ресет направи ли му?
МАС адреса му пише ли на рутера?
За Виваком ли го ползваш?

Какъвто и друг да сложиш ще е по-добре!

Афганец

Добър вечер !
Изчетох 7-8 страници, но не разбрах нищо, само дето започнах да се чувствам глупав...а всъщност не съм. ;)

На Виваком по кабел съм, и по договор имам включени 4 бр. ТВ. Но в моята стая напоследък приемника ми нещо прави номера - като рестартирам, веднага след включване се показва надпис от сорта на "Софтуера има нова версия, след ХХ секунди приемника ще се рестартира", и така от 4-5 до 10-тина пъти се изключва и стартира наново, което си е дразнещо.
От съпорта казаха, че приемника си работи нормално.

Да обаче вътрешното ми дяволче ме подкокороса, и днес си купих от OLX :hammer: същия приемник (Huawei EC2108V5) с адаптера за 10 лв., и го включих на мястото на досегашния. Приемника тръгна, обнови си софтуера, зареди, но накрая ми излезе надпис, че не може да се логне в системата.

Разбира се, аз си бях готов за подобен развой и няма да ми е жал да го метна в боклука.
Та въпроса ми е : Има ли някаква тънкост в подобни случаи, или ще трябва да сложа моя си приемник за 10 сек. в микровелето, та да ми го сменят безплатно ?

мнн

И затова ли си играеш? Че си хвърлил 10 за крадена вещ е ясно.
На твоя пробвай първо връщане към фабрични настройки: Набираме от ДУ #1397#, код: 8288,
Отиваме на меню ,,Load Default", код: 3008

Афганец

Благодаря, направих го 2 пъти, приемника зарежда, но като се появи картина, продължава да ми дава същото съобщение : "Налице е нова версия, която автоматично ще бъде обновена след ХХ секунди" и отново започва зареждане и пак рестарт, и пак зареждане, и пак рестарт..... докато след поне 10-тина пъти се закачи, съобщението спре да се показва и тръгне нормално.

Другия пък, така наречения "краден" (:g035(2):) въобще не реагира на подобни команди.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания