Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Антена Тriax TD110

Започната от Сандокан, Юни 22, 2009, 04:28:53 PM

« назад - напред »

Ooo_Pepi

Цитат на: Джак;59203...на такова открито място, все си мисля че няма какво да обсъждаме марката на антената. Според мен която и антена да се монтира там, при такъв вятър е почти сигурно че ще претърпи поражения.

Позволи ми да не се съглася с теб.
Специално заради теб направих тези 2 снимки преди малко:

Ако твърдиш, че нЕма разлика между 5мм болтче и 8-ца си се объркал здраво... точно в тази думичка е разликата !
На 5-те мм. болтче гайката се завива с 8-ца ключ, а на 8-цата болт гайката се завива с 13-ска ключ.
Разликата между двата се вижда на снимките.
TechniSat [SIGPIC]http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif[/SIGPIC] Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !

Джак

Не съм съгласен, че гаечните ключове могат да бъдат единствен аргумент, след като в същото време имаме и калпав монтаж + природно бедствие. Иначе добре е да се знае това което се е случило - при възможност да се използват подсилени болтове с добре законтрени винтове. И разбира се - да се монтира антената на завет, а не на толкова висок "прът" и на края на хобота на мотора - за което вече алармираха колегите и в двете теми.
QUICKBUTTON Mod by Jack 1.3 & Lite (за Енигма 2 приемници)
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

Triax

То разлика има, ама има и разлика в качеството на материала, от който са направени и качеството на метериала, който стягат...

Питагор

Може да се премести антената на завет или да се сложи линеен мотор и полярно окачване . ;;601
Вярно , че позиционера , мотора и полярното окачване ще струват около 150 лв ама при положение че антената ще е на покрива на открито .
Няма да е излишен и надпис : Внимание летящи Триакси . ;;573

Най-баннатият измамник

Не знам,но май всичко опира до затягане... Аз затягам всичко,докато скобата почти не огъне съвсем леко,това е показател,че е яко презатегнато...И никога не съм проблеми при каквито и да е било ветрове и бури. А вече,че по покривите нависоко-там наистина вее яко,но май всичко излиза въпрос на късмет... :)
Triax TD78 with H-H motor-Sat Control; GTSat-0.2dB;Dreambox DM500S;Repotec-Wireless G-Router ;)

Чък Норис

Няма нищо общо затягането и късмета, просто триаксите предлагани на БГ пазар са по-ниско качество.
Неможе на такава антена да сложиш толкова мижави крепежни елемети.
Всеки който е виждал текател знае как е там, дори на стронга са се постарали повече откокото на триакса.

Най-баннатият измамник

На който не му изнася,пробива същите дупки на окачването и с по-голям размер болтчета би трябвало да не стават такива гафове... :)
Triax TD78 with H-H motor-Sat Control; GTSat-0.2dB;Dreambox DM500S;Repotec-Wireless G-Router ;)

spgi

Цитат на: Най-красивия измамник;59247На който не му изнася,пробива същите дупки на окачването и с по-голям размер болтчета би трябвало да не стават такива гафове... :)

И смяташ, че като издупчиш с по-голяма бургия ше има ефект? ;;601
не смяташ ли, че намаляваш разстоянието на ламарината до края и създаваш предпоставки за огъване ?

Според мен правилния вариант е:
 шайби с по-голям външен диаметър и болтовете по-дълги и да имат контра застопорираща гайка.....

НСБОБ

Абе пичаги, мислете малко! Отражателя не е развна повърхност, а има кривина. Не е случайно, че Триакс не са сложили болтове с по-големи глави. Нали при затягането им те ще деформират отражателя. И при малките болтове като ги затегнеш яко с просто око се вижда как около тях отражателя е леко огънат в посока на болта. Представете си какво ще е огъването при по-голям болт.
Антената се монтира на завет, а не на място на което ветровете достигат скорости като бурите на връх Мусала! И няма да имате проблеми с болтове й. В книжката на Триакс пишеше до каква скорост на вятъра издържа, някой който я пази да провери и да пише.

калинхристов

Аз пък искам да попитам тези конвертори добри ли са за ТД88-
Sharp Single LNB да се помъча за 13 16 и 19 имам си отделна за 39 ;;650

Ooo_Pepi

Ако на TD88 ще се мъчиш за 13Е, 16Е и 19Е не пропускай и 9Е с четворния държач за мултифийд.
TechniSat [SIGPIC]http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif[/SIGPIC] Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !

Боксер

Цитат на: НСБОБ;59283........................... В книжката на Триакс пишеше до каква скорост на вятъра издържа, някой който я пази да провери и да пише.
В книжката (доколкото на този лист може да се каже книжка)пише само колко Nm се затягат болтовете, но иначе :
Работен размер - 1.00 m X 1.05 m
Много удобна за сглобяване и монтаж
Височина на антената : 105 сm
Ширина на антената : 100 cm
Цвят :графит
Усилване при 11.00 GHz : 40.2 dBi
F / D : 0.6
Статична устойчивост :1222 N
Държач : пластмасов Ф 40 mm и Ф 25 mm
Мoнтажна основа : Ф 32 mm ~ Ф 60 mm
Окачване : фиксирано-съгласувано със HH мотори
Възможност за монтиране на 4 LNB-та чрез допълнителни държачи Материал : галванизирана стомана
Dreambox DM 500-S, Opticum MultiRoom Satellite, TRIAX TD-110 OFF SET,Invacom NF 0.3 db., TRIMAX SM-2500, Ariva 100E, NEXT YE-18500 HD, ZHD-100(няма по-смотан приемник от този)

Triax

Цитат на: Продуцентът;59245просто триаксите предлагани на БГ пазар са по-ниско качество.
Абсолютни глупости!

@Боксер

Тестовете за статична устойчивост на антените Триакс са правени при 42 m/s. Всеки сам може да си сметне колко km/h е това.

Чък Норис

Цитат на: Triax;59388Абсолютни глупости!

А защо няма от останалите серии, всеки сам да си прецени кое е наистина качественото? На запад защо не се предлага серята триакси предлагана в БГ?

whitesnake1979

Цитат на: Triax;59388Абсолютни глупости!

@Боксер

Тестовете за статична устойчивост на антените Триакс са правени при 42 m/s. Всеки сам може да си сметне колко km/h е това.
Малеееееер Вале и в тоя форум ли взе да величаеш тоз боклук. Аз съм от първите, които имат такава антена и спокойно мога да кажа, че единствената разлика с предната ми/от първите на ай ти ви/е че само успя да ми скапе мотора!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания