Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Антена Тriax TD110

Започната от Сандокан, Юни 22, 2009, 04:28:53 PM

« назад - напред »

plmko

При мен въпросните канали не излизат с ТД 110 мултифийд .С 2.20 паница излизат само привечер....

Чък Норис

Цитат на: plmko;58152При мен въпросните канали не излизат с ТД 110 мултифийд .С 2.20 паница излизат само привечер....
Да нямаш и ти някое дърво отпред?

plmko

данаил

Цитат на: dodo_pv;58146Здравей колега,
Ти да не би да си някъде в Пинцгау? Там наистина хората са доста прости и принципно разбират само от крави и мляко. Но пък хубавото е, че Мюнхен и Бад Райхенхал не са ти далеч и лесно можеш да си купиш и натовариш един немски тъмнобял Триакс около 90 см. със здрава конзола, нямащ нищо общо с тукашните разноцветни красавици на Бледоликите.
Що се отнася за моторите на Stab, откажи се. Скъпи са и много бавни, неподходящи са за холерици. Поинтересувай се от Opticum (Optibox) и техните аналози, има ги и в Унгария на прилични цени, и са с отлично качество. Гледай само да не са ултрабързи, че рядко се въртят!
Между другото, ако фамилията Тодоров ти говори нещо, драсни ми на лични!
Успех :))
Живея във Филах(Villach)на 20км от Италия и на 20км от Словения.Тои е втория по големина град в област Кентън.По принцип е курортно градче има много писти за ски и т.н.По принцип единственно в Виена можеш да си намериш каквото ти трябва,но ми исва малко далечко на 360км.Както и да е,ще те послушам за Стаба и ще търся нещо друго защото наистина си е цифра.Чувам добри отзиви за
optibox dm 3800 и най вероятно ще търся тъкав.Mюнхен ми е на 311км но мисля че и от някои сайт може да ми доставят до нас.Сега имам малко проблеми с колата и няма как да ида каде и да било,затова ще е на изчакване работата,все пак ти благодаря за инфото корто си ми дал,ще ти пиша на лично.
Vu+Duo,Zehnder-105см, OptiboxDM-3800,Panasonic TX-P50VT20E,Imac 27\' i5 2.8GHz,MacBook Pro 17\'\' i5 2.53GHz,Xiaomi Mi Max 2 , Fusion tv.

данаил

Цитат на: Продуцентът;58110Ако си сигурен, че няма да ти правят проблеми за големината на антената взимай смело... Имам малко резерви за стааба, много пари за нищо и на него му се еб*ва мам*та от вятъра както на всички останали Н-Н мотори, така, че при възможност по-назавет и с не толкова скъп мотор(като се пре*бе да не те е яд толкова).
За монтажа не е толкова сложно, практически при Н-Н моторите в усалс режим трябва да се хване 1 спътник(най южния за твоя район, който се намира и най-високо), от там на татъка мотора си смята...
За помощ най-добре прочети тези три много полезни статии:
1. Монтаж на фиксирана антена за прием от един спътник
2. Инструкции за окачване на офсет антена с H-H мотор при USALS режим
3. Фина настройка на сателитна система с H-H мотор в режим DiSEqC1.2
Не няма никакъв проблем за монтажа и големината на антената,той дори собственика на къщата ми каза ,че като си взема чиния ще с;ожим неговите две и моята на едина доста сериозна тръба,само че как ще е монтираме на покрива не ми е ясно.Все пак ти благодаря за линковете с които доста ще ми помогнат при нагласянето на чинията.Само да вметна че за мен по право от отвеса няма,на тия нивелири много не вярвам.
Vu+Duo,Zehnder-105см, OptiboxDM-3800,Panasonic TX-P50VT20E,Imac 27\' i5 2.8GHz,MacBook Pro 17\'\' i5 2.53GHz,Xiaomi Mi Max 2 , Fusion tv.

Triax

Няма да е много удачно да са на тръба. Направете си фандамент с няколко тръби на подходящо разстояние една от друга, за да не се засенчват. Досега не ми се е налагало да донастройвам или ремонтирам мотор на Стаб, докато всички останали си изискват всякак година да се притяга луфта.
Антената, която си избрал е перфектна. Гледай да е цвят антрацит (черна), ще разбереш като завали сняг :) . Действай смело, ще ти помогнем да я настроиш с мотора.

Цитат на: Продуцентът;57929@Вале
В Австрия такова 90Е ще хване, че свят ще му се завие.:hammer:
Теоретично 90Е има видимост до Залцбург, а във Филах елевацията му е 0,8 градуса...има шанс...особено ако се качи на хълма до града... :)

данаил

Цитат на: Triax;58412Няма да е много удачно да са на тръба. Направете си фандамент с няколко тръби на подходящо разстояние една от друга, за да не се засенчват. Досега не ми се е налагало да донастройвам или ремонтирам мотор на Стаб, докато всички останали си изискват всякак година да се притяга луфта.
Антената, която си избрал е перфектна. Гледай да е цвят антрацит (черна), ще разбереш като завали сняг :) . Действай смело, ще ти помогнем да я настроиш с мотора.

Теоретично 90Е има видимост до Залцбург, а във Филах елевацията му е 0,8 градуса...има шанс...особено ако се качи на хълма до града... :)
Меси много за съветите,мисля че се досещам защо да е черно,за да може да топи снега,аз в БГ имам 205 см чиния парабола и знам какво става като натрупа снега.А за тръбата какво да ти кажа,наистина ще е по добре всяка да си е на отделна тръба ама каквото реши собственика на къщатата.Аз даже си мислех да я сложа на един комин,тои е от тухли и ми изглежда доста здрав.А на тоя спътник на 90Е има ли нещо което да си заслужава или е просто за изцеждане на мотора.

Чък Норис

Забрави за 90Е, без това нищо интересно.

dsc

Цитат на: данаил;58478Меси много за съветите,мисля че се досещам защо да е черно,за да може да топи снега,аз в БГ имам 205 см чиния парабола и знам какво става като натрупа снега.А за тръбата какво да ти кажа,наистина ще е по добре всяка да си е на отделна тръба ама каквото реши собственика на къщатата.Аз даже си мислех да я сложа на един комин,тои е от тухли и ми изглежда доста здрав.А на тоя спътник на 90Е има ли нещо което да си заслужава или е просто за изцеждане на мотора.

http://www.lyngsat.com/yamal201.html
Triax 110 - GiGaBlue HD Quad

данаил

Цитат на: dsc;58481http://www.lyngsat.com/yamal201.html
Да погледнах наистина нищо интересно.

Triax

90Е е по-скоро като източен лимит на мотора, дори не знам какво има на него... :)

Ако и трите антени ги сложите на една тръба, това означава, че ще трябва да е доста висока. Като задуха вятър и ще стане неприятно, затова е по-удачно да са 3 по-къси тръби направени като скеле или пр. Лесно ще убедиш собственика.

П.П. Досетил си се за цвета на антената... ;)

Бопа

DREAM 800 china, enigma2 BlackHole 1.6, HH Motor, DISEqC Opticum NDS 70-14 4x1, Triax110, offset 65

данаил

Цитат на: Бопа;58978Като стана дума за вятър
http://www.youtube.com/watch?v=Y7D7UlkiOgA
Бая си я клати наистина.Тука има много солидни антени с мн добри стоики,масивна работа.Ама рядко духа вятар,и то ако духа е слаб,обаче като живеех в Виена си беше направа издухване,там няма ден без вятър заради дунава,и е пално със вятърни генератори сигурно са хиляди.

данаил

Цитат на: Triax;5877390Е е по-скоро като източен лимит на мотора, дори не знам какво има на него... :)

Ако и трите антени ги сложите на една тръба, това означава, че ще трябва да е доста висока. Като задуха вятър и ще стане неприятно, затова е по-удачно да са 3 по-къси тръби направени като скеле или пр. Лесно ще убедиш собственика.

П.П. Досетил си се за цвета на антената... ;)
Аз да си сложа моита,пък за неговите не ми дреме;;573,иначе наистина ще стане като мачта с платна,аз незнам на тоя покрив как ще  я сложи тая доста солидна тръба,ще направя снимки  тези дни да го видите.

Ooo_Pepi

Цитат на: данаил;59123Аз да си сложа моита,пък за неговите не ми дреме;;573

Не съм много сигурен, че триакс антена е подходящ избор:

Веднъж ще ти задуха като при нас и после ще има: тия от форума ме пре**аха.
TechniSat [SIGPIC]http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif[/SIGPIC] Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания