Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Антена Тriax TD110

Започната от Сандокан, Юни 22, 2009, 04:28:53 PM

« назад - напред »

nokia n96

Цитат на: goshob;55777Здравейте,
Ще кажеш ли как закачи 6 конвертоеа на един ресивър. Дай схема, моля те, ако не си използвал DISEqC 9:1 разбира се. ;;602
Колега здравей,отностно въпроса зависи как искаш да ги вържеш?Можеш да ги вържеш директо посредством дайсек 9/1 или 8/1.Както и каскадно както ти каза Джак.Аз ще ти покажа как става каскадният вариант с 2,3 ,4 или повече дайсека 4/1.  [FONT="]На енигмата конфига ще е :
        Дайсек 1   4/1
LNB1 > DiSEqC 1.1, DiSEqC AA, Uncommitted port 1, Sequence repeat yes
LNB2 > DiSEqC 1.1, DiSEqC AB, Uncommitted port 1, Sequence repeat yes
LNB3 > DiSEqC 1.1, DiSEqC BA, Uncommitted port 1, Sequence repeat yes
LNB4 > DiSEqC 1.1, DiSEqC BB, Uncommitted port 1, Sequence repeat yes
        Дайсек 2   4/1
LNB5 > DiSEqC 1.1, DiSEqC АА, Uncommitted port 2, Sequence repeat YES
LNB6 > DiSEqC 1.1, DiSEqC АB, Uncommitted port 2, Sequencerepeat yes
LNB7 > DiSEqC 1.1, DiSEqC BA, Uncommitted port 2, Sequencerepeat yes
LNB8 > DiSEqC 1.1, DiSEqC BB, Uncommitted port 2, Sequencerepeat yes
  Тези последната схема за свързване е ако свързваш директно ЛНБ-тата към ключа на всеки един от портовете.Така се настройват съответно като се започне от лнб 1 2 3 и т. нататък.
LNB9 > DiSEqC 1.1, DiSEqC none, Uncommitted port 3, Sequence repeat no
LNB10 > DiSEqC 1.1, DiSEqC none, Uncommitted port 4, Sequence repeat no

Надявам се ,че си ме разбрал и ще съм ти бил полезен;;650;;602

[/FONT]
Vu solo 4K параболи 1x142,1x180 1x 210,2X360см- offsets 1x270см 1xTriax TD88-multifeed,Hirshmann 90 + 2x90 1x120 1x135  Diseq emp centauri 8x1 +5 diseq 4/1 Сателити;-30W, 5W/4W,4,8Е ,9Е, 10Е,13E 16E,19Е,23,5E,28Е,31,5Е,39E,42E 45E/46E,52/53Е

Triax

Цитат на: Ooo_Pepi;55683Сигурен ли си ?
Щото patso (pgi) твърди, че лови денонощно 1Н с TD78 на нЕколко крачки от Бургас... то едва ли ще е много голяма разликата от Варна и от Бургас.
Сигурен съм, често ми се налага да ъпдейтвам немски приемници от стрийм на 1Н.
А Пацо ще го изненадам в Камено, че понякога ми подлива вода и да се разберем...:;814

goshob

Цитат на: nokia n96;55786Колега здравей,отностно въпроса зависи как искаш да ги вържеш?Можеш да ги вържеш директо посредством дайсек 9/1 или 8/1.Както и каскадно както ти каза Джак.Аз ще ти покажа как става каскадният вариант с 2,3 ,4 или повече дайсека 4/1. [FONT="]На енигмата конфига ще е :[/FONT]
[FONT="]Дайсек 1 4/1[/FONT]
[FONT="]LNB1 > DiSEqC 1.1, DiSEqC AA, Uncommitted port 1, Sequence repeat yes [/FONT]
[FONT="]LNB2 > DiSEqC 1.1, DiSEqC AB, Uncommitted port 1, Sequence repeat yes[/FONT]
[FONT="]LNB3 > DiSEqC 1.1, DiSEqC BA, Uncommitted port 1, Sequence repeat yes[/FONT]
[FONT="]LNB4 > DiSEqC 1.1, DiSEqC BB, Uncommitted port 1, Sequence repeat yes[/FONT]
[FONT="]Дайсек 2 4/1[/FONT]
[FONT="]LNB5 > DiSEqC 1.1, DiSEqC АА, Uncommitted port 2, Sequence repeat YES[/FONT]
[FONT="]LNB6 > DiSEqC 1.1, DiSEqC АB, Uncommitted port 2, Sequencerepeat yes[/FONT]
[FONT="]LNB7 > DiSEqC 1.1, DiSEqC BA, Uncommitted port 2, Sequencerepeat yes[/FONT]
[FONT="]LNB8 > DiSEqC 1.1, DiSEqC BB, Uncommitted port 2, Sequencerepeat yes[/FONT]
[FONT="]Тези последната схема за свързване е ако свързваш директно ЛНБ-тата към ключа на всеки един от портовете.Така се настройват съответно като се започне от лнб 1 2 3 и т. нататък.[/FONT]
[FONT="]LNB9 > DiSEqC 1.1, DiSEqC none, Uncommitted port 3, Sequence repeat no[/FONT]
[FONT="]LNB10 > DiSEqC 1.1, DiSEqC none, Uncommitted port 4, Sequence repeat no[/FONT]

[FONT="]Надявам се ,че си ме разбрал и ще съм ти бил полезен;;650;;602[/FONT]

Благодаря колега. ;;650 Това по принцип ми е ясно и го правех по подобен начин, когато се играх с няколко конвертора. Бих искал да уточня някои неща все пак.
Предполагам, че говорим за нестандартна (user defined) конфигурация на сателитите. Аз работя с Gemini 4.70 и там нещата са малко по-други (няма Uncommitted port 2, Sequencerepeat yes и др. подобни), но принципът вярвам, че е същият.
Сега бих искал да попитам нещо друго. От няколко дни се опитвам да настроя бокса на един приятел, който използва колективна сателитна система в сградата, където живее. В тази система са включени няколко антени свързани посредством multiswitch и др. подобни техники. Проблема е, че не мога да настроя нито един сателит, от тези, за които съм сигурен, че има антена. Питах този, който е правил системата кое на кой конвертор е, а той се размотава искайки пари, независимо, че в договора за апартамента изрично пише "безплатна сателитна система".
Някакви идеи?
"В двайсет годишният човек властва желанието, в трийсет годишния - разум, в четирийсет годишният - разсъдък." Franklin

Въйко

Човека да идва,плаща му се и да си направи конфигурациите,не пипайте там където не ви е работа и не знаете какво как е закачено.Утре ще думне някой мултисуйч или нещо и приятеля ти ще плаща като поп.Фирмата или лицето което обслужва инталацията ще свърже всичко и ще провери дали бокса е в норми и т.н. а не на своя глава да закачате приемник към един кабел зад който има техника за четирицифрена сума.
aatns
gmkd

bu12tras

Цитат на: goshob;55837Благодаря колега. ;;650 Това по принцип ми е ясно и го правех по подобен начин, когато се играх с няколко конвертора. Бих искал да уточня някои неща все пак.
Предполагам, че говорим за нестандартна (user defined) конфигурация на сателитите. Аз работя с Gemini 4.70 и там нещата са малко по-други (няма Uncommitted port 2, Sequencerepeat yes и др. подобни), но принципът вярвам, че е същият.
Сега бих искал да попитам нещо друго. От няколко дни се опитвам да настроя бокса на един приятел, който използва колективна сателитна система в сградата, където живее. В тази система са включени няколко антени свързани посредством multiswitch и др. подобни техники. Проблема е, че не мога да настроя нито един сателит, от тези, за които съм сигурен, че има антена. Питах този, който е правил системата кое на кой конвертор е, а той се размотава искайки пари, независимо, че в договора за апартамента изрично пише "безплатна сателитна система".
Някакви идеи?
Идеята е следната , отива в някой комшия и вижда на неговата система кой сателит на кой вход е ,от това по просто...

goshob

Цитат на: Въйко;55863Човека да идва,плаща му се и да си направи конфигурациите,не пипайте там където не ви е работа и не знаете какво как е закачено.Утре ще думне някой мултисуйч или нещо и приятеля ти ще плаща като поп.Фирмата или лицето което обслужва инталацията ще свърже всичко и ще провери дали бокса е в норми и т.н. а не на своя глава да закачате приемник към един кабел зад който има техника за четирицифрена сума.

Много си прав приятелю, ама ако ставаше дума за една нормална обстановка. Тогава не бих пипнал нищо по система, която не познавам. Аз си играя с моите антени, нямам взимане-даване с фирми и каквото разваля си е за моя сметка.
Работата е там, че собственика на сградата претендира, че кабела е свободен, т.е. може да се използва безплатно (хайде да го кажем по-точно, цената влиза в наема на апартамента). Той самият изпрати техник, който реши, че след като питаме и сме "бели хора" може да сложи някоя пара в джоба си и започна да се прави на отворко...
Явно трябва да се говори отново със собственика и нещата ще се канализират. Да погледна настройките на комшията също е вариянт, но проблема е там, че тук, където съм DM не се среща под път и над път, така че ще трябва отново да се прилага въображение, фантазия и др. подобни.
Благодаря за съвета, въпреки всичко! ;;650
"В двайсет годишният човек властва желанието, в трийсет годишния - разум, в четирийсет годишният - разсъдък." Franklin

nokia n96

Ами вижте какви са клаузите в този договор където сте подписвали с тази фирма или физическо лице. Включва ли слединсталационно обслужване и т . нататък. Както и говорете  с домоуправителя да извика този който е правил системата за да си довърши работата както трябва;)
Vu solo 4K параболи 1x142,1x180 1x 210,2X360см- offsets 1x270см 1xTriax TD88-multifeed,Hirshmann 90 + 2x90 1x120 1x135  Diseq emp centauri 8x1 +5 diseq 4/1 Сателити;-30W, 5W/4W,4,8Е ,9Е, 10Е,13E 16E,19Е,23,5E,28Е,31,5Е,39E,42E 45E/46E,52/53Е

Въйко

Заплиташ се в някакъв омагьосан кръг,нещо от сорта на Линукс и това че термина "свободно" се бърка с "безплатно".
Явно че собственика е взел решение и е изградил инсталацията и може да се ползва свободно но не бъркай с безплатно.Нормално е техник ли ще е кой ще е там да вземе някакви пари за инсталиране на апаратурите-в случая приемник.Кой ще ги плати е отделен въпрос,дали наемателя или наемодателя,аз клоня към наемателя.Също така се заинтересувайте и как стои въпроса с подръжката на самата инсталация защото като изгърми нещо и някой трябва да плати за ремонта.
В най-общия случай ако след два дена стане нещо,дойде техника и каже че по ваша вина са гръмнали два мултиключа и приятеля ти ще се озъби.
По това което пишеш си личи че сте в цивилизована държава,недейте за някой лев икономия да прилагате българските мурафети...
aatns
gmkd

goshob

Цитат на: Въйко;55907Заплиташ се в някакъв омагьосан кръг,нещо от сорта на Линукс и това че термина "свободно" се бърка с "безплатно".
Явно че собственика е взел решение и е изградил инсталацията и може да се ползва свободно но не бъркай с безплатно.Нормално е техник ли ще е кой ще е там да вземе някакви пари за инсталиране на апаратурите-в случая приемник.Кой ще ги плати е отделен въпрос,дали наемателя или наемодателя,аз клоня към наемателя.Също така се заинтересувайте и как стои въпроса с подръжката на самата инсталация защото като изгърми нещо и някой трябва да плати за ремонта.
В най-общия случай ако след два дена стане нещо,дойде техника и каже че по ваша вина са гръмнали два мултиключа и приятеля ти ще се озъби.
По това което пишеш си личи че сте в цивилизована държава,недейте за някой лев икономия да прилагате българските мурафети...

Благодаря за съветите! Както казах преди и двамата с nokia n96 сте прави и нещата си дойдоха много бързо на мястото тази сутрин. Изпратиха друг техник, настрои нещата и всичко тръгна нормално. Целият момент беше в това, че нещо не беше наред с апаратурата на покрива и колегата му искаше да прилага "български мурафети" само дето номера не мина.
Инсталацията и потдръжката на системата са част от договора за наем, т.е. влизат в цената за апартамента. Има отделен параграф за това, където изрично е указано, че на новите наематели първоначалното пускане и настройки се извършват от квалифициран представител на фирмата безплатно.
Иначе наистина държавата е цивилизована и извъртания на условията или други простотии от подобен род са рядкост и недопустими. Всяко стадо си има и мърша, ти поне знаеш ;).
Още веднъж благодаря за съдействието! ;;650

pgi

Цитат на: Triax;55794... А Пацо ще го изненадам в Камено, че понякога ми подлива вода и да се разберем...:;814

Няма проблем, само се обади да не съм нощна, иначе виното и мезето е налице.
Параболи: 90см, 180 см; Офсети: 2хTriax 110, 60см, 90см; Vu+Solo2; Octagon SF8008, DM500S; Golden Media Uni-Box 9060 CRCI HD PVR; DiSEQ 8/1

данаил

Здравейте на всички,искам да ми кажете понеже съм много зле със сателитните техники,кои 10 спътника бихте ми предложили за мултифийд антена.Живея в Австрия и по точно до границата с Италия.Тук ходих да гледам за такива чинии и намерих само тази http://www.hm-sat-shop.de/antennen-visiosat/visiosat-big-bisatmulti-lnb-antenne-4-pos-4-teiln.html?utm_source=affili&utm_medium=cpl,но тя е само 4 позиционна.Питах човека които отговаряше за сателитните техники,дали немога да си купя още държачи за конверторите но ми каза ,че неможело само 4 били и незнаел каде мога да намеря,при което се отказах да я купя.Тук гледам че слагат за мултифийд ето такъв тип антени http://www.digital-sat-online.de/popup_image.php?pID=116.Незнам откаде се купуват но доколкото подразбрах само в специализираните магазини за сателитна техника ги предлагали.Неможах да намеря в моя град магазин,макар че има(понеже незнам немски).Ако може да ми кажете нещо за тях.Сега съм порачал в един сервиз в които монтират антени да ми намерят мултифийд антена за 10 конвертора и да ми я монтират,в сряда ще разбра колко ще ми струва това,предполагам ,че ще ми отрежат главата сигурно не по малко от 600 евро.Купих си Vu-duo и вече стои цял месец в кашона,което си е направо грехота,но незнаех че ще имам такъв проблем тук с намирането и монтирането на такава антена.Благодаря ви предварително за информацията която ще ми дадете.
Vu+Duo,Zehnder-105см, OptiboxDM-3800,Panasonic TX-P50VT20E,Imac 27\' i5 2.8GHz,MacBook Pro 17\'\' i5 2.53GHz,Xiaomi Mi Max 2 , Fusion tv.

Ooo_Pepi

Истината е в този тип антени на снимката долу.

Разликата е такава, че при тях всеки един конвертор без значение къде е разположен по рейката ползва цялата големина на антената.

При обикновената офсетова антена конвертора който е в средата на държача ползва почти цялата големина, всеки следващ конвертор разположен навън от центъра ползва все по-малка площ от самата антена.
Или с други думи казано ако си вземеш антена 100см. за крайния конвертор антената ще е 50см.
Това не е добро решение ако искаш да гледаш спътници които са ти по-слаби. Прави се само когато се намираш в центъра на бийма и сигнала се пука по шевовете, но винаги ще има някой спътник който ти е с по-слаб сигнал и трябва да знаеш, че слабите транспондери на него можеш да ги забравиш.

Затова не се чуди а си купи тороидална антена като на снимката горе, на нея ще можеш преспокойно да сложиш 10 конвертора и с един 10 портов дисек ключ да си превключваш от спътник на спътник за секунди.
Трябва да знаеш, че тази антена покрива 40 градуса докато един държач за триакс например покрива 20 градуса.

Ето 10 спътника който ще ти свършат работа за тороидална антена:
1W
4.8Е

13Е
16Е
19,2Е
23,5Е
28,2Е
39Е
42Е
Хубаво е да си погледнеш биймовете във флайсат за да видиш ще можеш ли да ловиш тези спътници без проблеми с тази антена, друго не се сещам да те посъветвам.
Може да прегледаш и темата Топ 5 спътника от нея ще се ориентираш кои са по-интересните спътници, някой колеги са споменали защо предпочитат даден спътник.
TechniSat [SIGPIC]http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif[/SIGPIC] Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !

Triax

А защо не си сложиш моторизирана антена? За няколко секунди по-бавно превключване между канали на различни спътници ще спестиш доста евра...но пък ще имаш повече от 10 спътника...

Джак

Повече от 10 спътника може да има и с две антени пак превключвайки за по-малко от секунда между спътниците (виж ми подписа). Всъщност държача на триакс зависи на каква антена ще бъде монтиран. На Triax 88 покрива 26 градуса без удължаване на рейката.
QUICKBUTTON Mod by Jack 1.3 & Lite (за Енигма 2 приемници)
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

данаил

Благодаря ви че ми отговорихте на въпросите.И аз имам чуство че тази тороидална антена ще е най добре.Отначало си мислех да е с мотор,но когато си купувах приемника пича ми каза да си направя мулти и да не се занимавам с мотори,и затова евших да е така а и всичко ти е на едно,няма да въртиш и да гледаш дали има вятър и т.н.Джак погледнах подписа ти,но незнам дали ще ми върши работа евентуално на мен,понеже съм с vu-duo.По-важното е че ми казахте кои спътници си заслужават.Аз по принцип най-вече се интересувам от спорт и най-вече от пакета на sky.Сега ще изчакам да видя каква оферта ще ми предложат и пак ще пиша.;;650
Vu+Duo,Zehnder-105см, OptiboxDM-3800,Panasonic TX-P50VT20E,Imac 27\' i5 2.8GHz,MacBook Pro 17\'\' i5 2.53GHz,Xiaomi Mi Max 2 , Fusion tv.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания