Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Антена Тriax TD110

Започната от Сандокан, Юни 22, 2009, 04:28:53 PM

« назад - напред »

Най-баннатият измамник

Добре ве,аз не мога да разбера как толкова време едни хора величаеха толкова тази антена,а сега изведнъж се навъдиха сума-ти мнение против нея... Човек вече не знае какво точно да си купи... Затова,хич не му мислете,един Текател или някой турски боклук,но не и Триакс-лично аз имах големи надежди,но усетих как си вкарах автогол...Честно ви казвам,с един Ботек 90 см ми е много по-добре,нищо не хваля,казвам факти... ;) Какви са тия противоречиви мнения,не разбирам... Първото,което е,цените им са супер надути,а второ-качеството не мога да кажа,че е добро,поради простата причина,че един Волтел 85 см работеше по-добре,отколкото Triax TD78... Лично тествано! ;)
Triax TD78 with H-H motor-Sat Control; GTSat-0.2dB;Dreambox DM500S;Repotec-Wireless G-Router ;)

Чък Норис

Цитат на: Най-красивия измамник;59394Човек вече не знае какво точно да си купи...
Истината е в тектела, но не този фалшивия който го водят клик, гибертлинито също е много добър избор.;)
Турските бангии също си имат своите предимства, но ботеча го развалиха съвсем.

whitesnake1979

Цитат на: Най-красивия измамник;59394Добре ве,аз не мога да разбера как толкова време едни хора величаеха толкова тази антена,а сега изведнъж се навъдиха сума-ти мнение против нея... Човек вече не знае какво точно да си купи... Затова,хич не му мислете,един Текател или някой турски боклук,но не и Триакс-лично аз имах големи надежди,но усетих как си вкарах автогол...Честно ви казвам,с един Ботек 90 см ми е много по-добре,нищо не хваля,казвам факти... ;)
:e085:
 Ха-ха, добре че мойта е на завет

жоркин29

И аз мислех,че моя Ботеч 1.20 не струва,но съм се заблуждавал.Всичко опира до конвертора.Днес му слагах какви ли не модели и се оказа,че с ALPS работи перфектно.Цялата Aстра 19.2Е грейна,а 28Е излиза със стабилен запас на слабите транспондери.Излиза,че евтина антена върши в някои случаи по-добра работа от марковата.
парабола-2м.(80E-30W);офсет 1.20см.,90см.,2x60см.
Octagon SF8008 TWIN DVB-S2X/S2X,Octagon SF 8008 Combo DVB-S2X/C/T,Edision Primo S2-IP,VU Zero

Чък Норис

Цитат на: жоркин29;59398И аз мислех,че моя Ботеч 1.20 не струва,но съм се заблуждавал.Всичко опира до конвертора.Днес му слагах какви ли не модели и се оказа,че с ALPS работи перфектно.Цялата Aстра 19.2Е грейна,а 28Е излиза със стабилен запас на слабите транспондери.Излиза,че евтина антена върши в някои случаи по-добра работа от марковата.
Че тези излизат и с 90см.

Най-баннатият измамник

Абсолютно подкрепям твоето мнение,жоркин! Как не си оставих аз Ботеча преди 2 години,ами се залъгах с тия идиотщини Триакс... Но никога не е късно... :)
Triax TD78 with H-H motor-Sat Control; GTSat-0.2dB;Dreambox DM500S;Repotec-Wireless G-Router ;)

Чък Норис

Цитат на: Най-красивия измамник;59400Абсолютно подкрепям твоето мнение,жоркин!
Явно не си виждал последните боклуци, на жоркина му е точно такъв от последните, пълна мизерия са в момента.

Най-баннатият измамник

Да,четох,проблеми с фокуса на антената...Ами,то късмет,зависи на какъв точно ще попадне, човек... :)

жоркин29

Цитат на: Продуцентът;59401Явно не си виждал последните боклуци, на жоркина му е точно такъв от последните, пълна мизерия са в момента.
Незнам защо да е мизерия при 60лв.,които съм дал за него,а за триаксTD 88 трябва да се бръкнеш 80 кинта.При тази разлика в цени и съответно размери коя антена ще работи по-добре?
Octagon SF8008 TWIN DVB-S2X/S2X,Octagon SF 8008 Combo DVB-S2X/C/T,Edision Primo S2-IP,VU Zero

Чък Норис

Цитат на: жоркин29;59403Незнам защо да е мизерия при 60лв.,които съм дал за него,а за триаксTD 88 трябва да се бръкнеш 80 кинта.При тази разлика в цени и съответно размери коя антена ще работи по-добре?
Защото има стронг за 57, които е в пъти по-добър от ботеча. В миналото бяха еднакви, но вече не са.

жоркин29

Цитат на: Продуцентът;59404Защото има стронг за 57, които е в пъти по-добър от ботеча. В миналото бяха еднакви, но вече не са.
За стронга съм съгласен-евтини са и работят добре.

dodo_pv

Цитат на: Triax;59388...Тестовете за статична устойчивост на антените Триакс са правени при 42 m/s. Всеки сам може да си сметне колко km/h е това.

Искам само да спомена, че 25 m/s са 90 км/ч и преди 22 години дова беше маскималната скорост на вятъра, при която бе възможен бойния режим на сантиметровите радиолокационни станции. Ако кача на покрива на джип тази антена, завъртяна на 45 градуса по посока на движението и вдигна 150 км/ч знаеш ли какво ще остане на кола при положение, че не ми се откърти целия покрив? Моля сподели с нас. :)

yavoor

Въпреки всичко на сайта на TRIAX пише, че TD110 е изпитвана при 42м/сек. 25м/сек е един съвсем нормален вятър за по-голямата част от европа, 1-2 пъти в годината, разбира се. В основата на големите градоносни облаци вятърът често надхвърля и 30-40м/сек., а те, облаците са често явление пролет и лято. В конкретния случай имаме сравнително стара антена/1 година и 3 месеца/, която съвсем безстопанствено е оставена на стихиите. Представете си: топло-студено, тъмно-светло, тихо-ветровито. Ами сеизмичната активност напоследък. Спомнете се Формула 1. Преди две седмици абсолютно непредизвикано се откачиха колела от два автомобила - на Кубица и още един. При тихо време. Започва нов цикъл на слънчева активност и ще падат и други антени. Предавателните на ТОТАЛ.

dodo_pv

Цитат на: yavoor;59410... 25м/сек е един съвсем нормален вятър за по-голямата част от европа, 1-2 пъти в годината, разбира се...
Това съвсем не е нормален вятър, а ураган от клас F1. Пробвай да отвориш прозореца на автомобила и да си извадиш главата навън при 90 км/ч. Отвори си очите и погледни напред, без очила. Или пробвай да отвориш вратата му на 45 градусов ъгъл при тази скорост. Площта и е приблизително колкото на триакс 110, а захващането и за каросерията е доста по-здраво. Не искам да съм лош пророк, но дано да не си загубиш ръката и дано те удържи колана...

yavoor

Ако антената е закрепена на покрива на колата ще издържи /на теория/ до 150км/ч. Много по-опасни са знакопроменливите натоварвания, които при много по-малки стойности от критичните водят не рядко и до катастрофи. Като пример мога да дам леко забит пирон. Можеш да дърпаш колкото си искаш и нищо няма да стане, но ако го разклатиш с два пръста пиронът ще излезе. Примерът с вратата на колата е точно такъв. При 90 км/ч ще е трудно да се отвори. По-лесно е да я отворим при спрял автомобил и след това да вдигнем 90км/ч. Така се монтират и антените - при тихо време. Пък после понякога пишем по форумите;).

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания