Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Проблем с инверторен климатик

Започната от Лешник, 04-01-2014, 01:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Лешник

Здравейте преди няколко години си купих инверторен климатик Samsung от Megaelectronics но съпругата ми счупи дистанционното управление и няколко години не го бях ползвал. Сега го пускам, но неще да загрява помещението духа студено. Правя си го на програма + и пак ми духа студенто. В момента нямам особено много пари за майстори, но понеже гледам, че тук има хора, които разбират да ми кажат за какво става дума. Иначе фирмата, от която го купих (цитираната по-горе) казаха, че няма проблем да ми го ремонтират.

Предварително благодаря за отговорите!

AGT

Възможно е да има теч и да е изгубил фреона.
Всеки ден се ражда по един будала ...... важното е да го намериш ! :)

juli76

Провери кондензатора на компресора.Ако се е надул го смени и проблема може да се реши.Едва ли имаш теч на фреон ако монтажа е извършен качествено но има вероятност и това да е което е по лошия вариант.

roro91

Ако имаш възможност го махай и си вземи нещо качествено!
Не си давай парите за ремонт - не си заслужава./ след месец-два пак ще "издуха"/
Климатиците на Самсунг са пълен та*ак!
Подпис : [SIGPIC][/SIGPIC]

TUISTERa

Цитат на: roro91;297214Ако имаш възможност го махай и си вземи нещо качествено!
Не си давай парите за ремонт - не си заслужава./ след месец-два пак ще "издуха"/
Климатиците на Самсунг са пълен та*ак!

Евала, ако си сменяш техниката веднага щом се развали значи си голем баровец...
По темата - тъй като климатика ти най-вероятно вече не е в гаранция намери някой добър сервиз(незнам дали фирмата която си споменал е добра) и ги извикай да ти погледнат климатика. Не е задължително да е фирмата от която си го купил. След като го проверят ще ти кажат колко струва ремонта и дали си заслужава да го ремонтираш. По това , което казваш най-вероятно е изтекъл фреона или имаш проблем с обръщането на режимите. ...

roro91

Цитат на: TUISTERa;297216Евала, ако си сменяш техниката веднага щом се развали значи си голем баровец...

Никъде не съм споменал. че си сменям техниката щом се развали...........но познавам 3-4 човека който също не ме послучаха в началото за климатиците на Самсунг и ближеха рани докато не ги смениха ;)
Подпис : [SIGPIC][/SIGPIC]

dodo_pv

Виж ТУК. Ако искаш някой да ти помогне, трябва да изровиш точния му модел. Има си табелка, въпреки че не е стока. ;)

Хигс бозон

Цитат на: Лешник;297204но съпругата ми счупи дистанционното управление и няколко години не го бях ползвал. Сега го пускам, но неще да загрява помещението духа студено. Правя си го на програма + и пак ми духа студенто.
Не пишеш дали с ново дистанционно пробваш или със счупеното?

register

може и без дистанционно - трябва да намериш на корпуса или под капака някакво копченце - обикновено пише auto - включваш го и климатикът работи в автоматичен режим - затопля ако е студено и охлажда ако е топло, ще го пускаш и гасиш от контакта

TUISTERa

Цитат на: roro91;297217Никъде не съм споменал. че си сменям техниката щом се развали...........но познавам 3-4 човека който също не ме послучаха в началото за климатиците на Самсунг и ближеха рани докато не ги смениха ;)

Да но човека реално не казва да е имал проблеми с климатика докато го е ползвал активно, така че проблема му може и да няма нищо общо с марката. В нашия офис седяха 3 стари климатика за 3 години без да се ползват и трите имаха нужда от ремонт и профилактика след дългия застой. Нито един от тях не е самсунг(изобщо не защитавам марката) ...

вассил46

Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Лешник

Цитат на: Хигс бозон;297221Не пишеш дали с ново дистанционно пробваш или със счупеното?

Взехме ново дистанционно. Беше голяма играчка докато го издирим, но нямаше голяма файда от цялата работа.

Благодаря на всички за отговорите. Всичко е въпрос на пари и ще се погрижа да ги събера, защото нямам излишни 1000 лева :) ще се обърна към фирмата, от която купих климатика и да се надяваме, че ще оправят проблема.

Въпреки всичко все повече ме съблазняват *******, но парата прави борбата (май така беше) ...

Благодаря отново на писалите и ако има някое друго мнение споделете го.

Хигс бозон

Ако ремонтът на Самсунг струва 1000 лв... по-добре нов Дайкин за 1300 лв., много ясно. Вероятно можеш да го купиш на изплащане.

Пламен Тачев

Оплюхме samsung, похвалихме дайкин, по живо, по здраво. :lol15:
А че над половината от техниката, дето се продава у нас, вкл. и самсунг, и дайкин, и мицубиши и т.н. или е пълен боклук, или е долен фалшификат с лепенка, разпечатана на сребърно фолио - нито дума.
Успех с промоциите. Забрави да кажеш къде ги правят, за да е завършена темата. ;;basi
А, добавил си и линк :lol15: Офиси във Варна имате ли?

garanciq

Цитат на: Лешник;297288Взехме ново дистанционно. Беше голяма играчка докато го издирим, но нямаше голяма файда от цялата работа.

Благодаря на всички за отговорите. Всичко е въпрос на пари и ще се погрижа да ги събера, защото нямам излишни 1000 лева :) ще се обърна към фирмата, от която купих климатика и да се надяваме, че ще оправят проблема.

Въпреки всичко все повече ме съблазняват ******, но парата прави борбата (май така беше) ...

Благодаря отново на писалите и ако има някое друго мнение споделете го.
Храната прави борбата:s101 А тоя дайкин много недохранен изглежда с тоя 2.8 номинал.И това май ще е при външна температура от 7 градуса +

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания