Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

За всички,дето искат да гледат 36"

Започната от koscom, Ноември 02, 2013, 05:01:38 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

koscom

dzumba

С тази разлика,че пластината,трябва да е 5 пъти по дебела!Преди 10 дни разглобих няколко конвертора и тествах различни пластини и дебелини!Тази пластина от снимките не развърта добре поляризацията,сложих 2,плътно една до друга,качи 2дб,сложих 3 пластини,качи 4дб и приключих! Ефекта е по добър от всеки купешки конвертор!

ivan_sv

А пластините от какъв материал е хубаво да бъдат.

koscom

Мога да отворя моя оригиналния/подарък от Хасковската група/ и да го снимам отвътре-вълновода.
Стига да има интерес и да помогне на някой!;;650

Dalavera

На снимките от линка не се вижда конфигурацията на пластинката, за дебелината й в mm да не говорим. Гледал съм по форуми /ако трябва ще търся/, че има пластинки с различна конфигурация. Не са само едни правоъгълници или квадрати дето се завират във вълновода на конвертора. Също е от значение и на какво разстояние е от сондите. Всеки монтажник който монтира антени за 36Е за руснаците си крие точната конфигурация, размерите на пластината и на колко разстояние я поставя от сондите. ;;650
Значи теста/играчката с пластините докато се докарат добри резултати на практика е много дълък. При един конвертор може да е супер при друг резултатите може да са коренно различни. Всичко е игра и компромис.
Парабола 1,4м.; Inverto IDLR-QUDF00-CLASC-OPP; 30W - 50E;

koscom

Veskop

Цитат на: koscom;286768Мога да отворя моя оригиналния/подарък от Хасковската група/ и да го снимам отвътре-вълновода.
Стига да има интерес и да помогне на някой!;;650
И ще ядеш на минтиля минтиля за гаранция! :lol15:
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

Васил

Цитат на: koscom;286772http://www.alyno.ru/
Тук има подробна информация,колега.
Альяно го е направил и без пластина. http://www.forum.alyno.ru/phpBB2/viewtopic.php?t=16042
210см руска на мотор.145см офсет с кръгов конв.на 36Е

koscom

Цитат на: Veskop;286773И ще ядеш на минтиля минтиля за гаранция! :lol15:
Мноо важно:a0335:

koscom

Цитат на: Васил;286774Альяно го е направил и без пластина. http://www.forum.alyno.ru/phpBB2/viewtopic.php?t=16042

Той не само прави, ами и тества! Тук само политици и простащини.
Общо взето-ламерски форум:D
Някои се сърдят на @dzumba, ама човека е минал през всичко и е подсказал там ,където е счел за необходимо.
Четене по другите форуми му е майката!;;650

dzumba

Правил съм го 93 година когато Тор2 мисля беше, излъчваше Филмнет на въртяща и Д2мак,да не чуе Коко:),тогава с 260см, Суидишмакроуейф и поляризатор Фуба броихме спарковете!Пластната я копирах от един Американски Чапарал и я побългарих,даже дадох да ми ги режат с лазер!Преди няколко години я подарих на някой от форума,последната,даже нямам размерите,сега я докарах опитно и се получи 1дб и половина,над оригинален конвертор!

yavor1

Цитат на: dzumba;286780Правил съм го 93 година когато Тор2 мисля беше, излъчваше Филмнет на въртяща и Д2мак,да не чуе Коко:),тогава с 260см, Суидишмакроуейф и поляризатор Фуба броихме спарковете!Пластната я копирах от един Американски Чапарал и я побългарих,даже дадох да ми ги режат с лазер!Преди няколко години я подарих на някой от форума,последната,даже нямам размерите,сега я докарах опитно и се получи 1дб и половина,над оригинален конвертор!
а с какъв конвертор го сравняваш ?

p.s. ако е за фланцов, то наистина трябва дебела пластина, в къщи някъде има оригинална,мисля че е към 5-6 мм дебела ;;650

atuani

Цитат на: yavor1;286819p.s. ако е за фланцов, то наистина трябва дебела пластина, в къщи някъде има оригинална,мисля че е към 5-6 мм дебела ;;650

толкова дебела е за C-band конвертори  [/URL]

Пластина ставится для приема спутников с круговой поляризацией. Если поставить пластину между штырями то в ресивере поляризация будет L=V, R=H, а если поперек то наоборот L=H, R=V. Но в зависимости от производителя может быть и наоборот.

2.20   IPBOX 910 HD DGS  [SIGPIC][/SIGPIC]   4К
TV  SONY XR-65A83KAEP OLED+ 4К   TV Hitachi 55 4K+VU ZERO 4K H96-Pro-Plus-S912  

Никола67

Цитат на: dzumba;286780Правил съм го 93 година когато Тор2 мисля беше, излъчваше Филмнет на въртяща и Д2мак,да не чуе Коко:),тогава с 260см, Суидишмакроуейф и поляризатор Фуба броихме спарковете!Пластната я копирах от един Американски Чапарал и я побългарих,даже дадох да ми ги режат с лазер!Преди няколко години я подарих на някой от форума,последната,даже нямам размерите,сега я докарах опитно и се получи 1дб и половина,над оригинален конвертор!

Дзумба в  чапарала пластината е много по дебела ;)
Относно Филмнет нямам спомен някога да е бил на кръгова  или на Тор ;) Беше  на Сириус и го гледах с руска 210 с Гардинър еднополярен и механичен поляризатор .
Относно дебелината на пластината  играл съм  си и с линийки за чертане  и с карти  за достъп или банкови  успеха е различен при  различните конвертори  .
Оригиналните с кръгова в момента са с пластини от порядъка 3-4 мм и  с изрязани различни форми  като извадена от оригинален с кръгова   няма да ви даде със сигурност 100 % успех в линеен конвертор ;)
Спорна на всички !
п.п. Дзумба - Не се заяждам карам го по спомени ;)

Никола67

Дзумба грешката ти е в годината 93 г.  беше на Сириус . 96-97 г. мина на  Тор с дясна поляризация .  А по късно стана  собственост на Канал +

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания