Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Съвет за лаптоп

Започната от Rafaello, 06-10-2013, 23:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

avalon4o

Цитат на: om63;316961Ама IBM Thinkpad а не Lenovo Thinkpad :)
Моя е Леново! Ама ти все пак иди до някой магазин и пипни един Lenovo ThinkPad на живо, виж му цената и пак коментирай :)

бахретин

Ако ще е нещо да е най доброто,вижте тук: http://www.dell-bg.net/product/category/1/
.  ;;650
*LG 40UF671V*VU+Zero 4K*Inverto black ultra & quad*ADB 2840 C*

om63

Цитат на: avalon4o;316975Моя е Леново! Ама ти все пак иди до някой магазин и пипни един Lenovo ThinkPad на живо, виж му цената и пак коментирай :)

Повярвайте ми пипал съм без да ходя в магазин :)  вероятно трицифрено число и от двата е минало през сервиза
Бинарната математика са я измислили циганите. Тука има - тука нема.

bu12tras

И разликите са ?

om63

Цитат на: hitman;316986И разликите са ?

Качеството в изработката. Както се казва - беше каквото беше. Не че не важи и за останалите неща в които яко се вкараха китайците. Именно поради тази причина на въпроса, какъв лаптоп да си купя обикновено отговарям - този с най-дълга реална гаранция. Има няколко примера и в този форум.

civica

Цитат на: hitman;316986И разликите са ?

... , че гроздето е кисело ... ! :)

То и така не стана ясно за какво ще се ползва новия лаптоп , а че просто се търси нов такъв за една камара пари и да е най-новото като хардуер .
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

optics

Цитат на: om63;316987Именно поради тази причина на въпроса, какъв лаптоп да си купя обикновено отговарям - този с най-дълга реална гаранция. Има няколко примера и в този форум.

А да си чувал за възможността за удължаване на международната гарaнция на ThinkPad-овете към ПРОИЗВОДИТЕЛЯ с допълнителни 2 или 3 години за около 100-200 евра ... :worry:?

ТИНТИН

Лаптопите не се делят на имена а на класове, чух подхвърляния че HP били от гадните... ами има едни 17.3" работни станции
http://www.pcstore.bg/bg/laptop-hp-elitebook-8770w-b9c91aw.html
за 1000лв го грабвам веднага....;;573,
Dell имат също едни работни 15", 17" работни станции с про видео карта -пак не бих им отказал за същияте пари - dell си ги продава като нови за 4-6000лв -дали не стават?
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis M. Ritchie

om63

Цитат на: optics;317005А да си чувал за възможността за удължаване на международната гарaнция на ThinkPad-овете към ПРОИЗВОДИТЕЛЯ с допълнителни 2 или 3 години за около 100-200 евра ... :worry:?

Хайде прочетете сега какво съм написал. Помислете. После прочетете какво сте написал Вие и се опитайте да си отговорите кому беше нужно. Много много стара новина е че сериозните производители предлагат удължени гаранции. Дори цитираната цена може да я обърнете в лева за някой вендори. Отделна тема е реалността на тази гаранция и интерпретацията и от някои оторизирани сервизи. Един хубав пример е подмяна на дефектирала батерия 4 дни преди изтичане на фабричната годишна гаранция. Правил съм опити и при НР и при IBM и при Тошиба. Успех при първите две - гарантиран. Като казвам правил съм опити имам предвид от гледната точка на сервиз не на краен клиент.

С риск да цитирам агарния стил - А да си чувал че българинът не ще да дава пари за ОС, камо ли за гаранция. Винаги си казва точно на мен ли пък ще ми се случи. Същата история както със застраховката имущество. Ама като придойде реката и отнесе къщата... еми що не ни помага държавата. Кой ще ми плати щетите. Ми реката естествено .. що да е държавата ( и в това число аз и вие вътре ) Това му се вика манталитет. Ти чувал ли си за манталитет ?

Емотиконката щеше да е много подходяща ако тупаше собствената си глава като тази :hammer:

om63

Цитат на: ТИНТИН;317017Лаптопите не се делят на имена а на класове, чух подхвърляния че HP били от гадните... ами има едни 17.3" работни станции
http://www.pcstore.bg/bg/laptop-hp-elitebook-8770w-b9c91aw.html
за 1000лв го грабвам веднага....;;573,
Dell имат също едни работни 15", 17" работни станции с про видео карта -пак не бих им отказал за същияте пари - dell си ги продава като нови за 4-6000лв -дали не стават?

Съгласен в общия случай. Стига сега някой да посочи класовете на Asus, Gigabyte и MSI примерно :) Или там е един клас :)  И да.. НР имат едни евтинийки по 500-600 лв... ама имат и пробук и елитбук ... павилионите продавани в Бг няма да коментирам, че са ми болна тема :)

GeorgiD

Може на някого да му хареса този лаптоп. Не изглежда лош. Аз не съм решил все още за покупка (MSI или Toshiba), защото ме съветват да чакам по оригиналните спецификации, за които питах преди време (4к дисплей и т.н.):

Toshiba Satellite L70-B-113 notebook i7 8GB RAM AMD silver with R9

Intel ® Core ™ i7-4700HQ (2.4 GHz, Turbo Boost up to 3.4 GHz, 6 MB Intel ® Smart Cache)
• 43.9 cm (17.3 ") glossy 1920 x 1080 Full HD LED TFT
• AMD Radeon ™ R9 M265X with 2GB of graphics memory
• 8 GB RAM, 750 GB hard drive, DVD burner
• HDMI, VGA, USB 3.0, WiFi 802.11 a / ​​c / g / n, Bluetooth ® 4.0
• Microsoft ® Windows ® 8.1 (64-bit)

http://www.comtech.de/Notebook-und-Laptop/Toshiba-Notebooks/Toshiba-Satellite-L70-B-113-Notebook-silber-mit-i7-8GB-RAM-AMD-R9?sPartner=5&campaign=psm/Idealo/Notebook-und-Laptop/Toshiba-Notebooks

Чък Норис

Тоя не е за теб, вземи си с амд процесор :19:

Чушкопека

TOSHIBA не са лоши лаптопи, аз имам един обаче е с двуядрен процесор, отдавна е купуван с 2 ГБ РАМ, но до тонколонките му пише - harman/kardon

даниелмкд

Свъет за избор на лаптоп до 900 лева

дрим

Цитат на: даниелмкд;351470Свъет за избор на лаптоп до 900 лева

Възможно най-напомпаното до тази цена и с гаранция.
По Коледа вървеше раклама на техномаркет за някакъв с i7 за 1000 лв и на изплащане без оскъпяване

едит:Гледам в момента е свършила промоцията но според мен, това си заслужава http://technomarket.bg/products/09134763/toshiba-satellite-c55-a-1px

с +99лв е от твоята цена.
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания