Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Съвет за лаптоп

Започната от Rafaello, 06-10-2013, 23:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SERHI1970

Цитат на: jack82;316577Интел са доста по добри спор няма в това макар какво ме гони немога да те разбера като съм си в къщи и сам се опънал на стола :worry:

Няма ли половинка.:worry:
100.5E-30.0W PASAT 2.20 KU BAND - 2 X C BAND / OCTAGON SF8008,Sat Integral 1412 Rocket,Nova+HD,Icon Iron Pro 4K,AB CryptoBox 752HD Combo

ВалчоП

Цитат на: SERHI1970;316580Няма ли половинка.:worry:
Щом сам се е опънал - каква половинка?
Ти ако си с половинка, ще се опънеш ли сам?;)

Tapatalk
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

koscom

Цитат на: Rafaello;281345Колеги, препоръчайте ми лаптоп с възможно най-издържлива батерия (като време на работа). Не ми трябва мощност, а мобилност.
Други изисквания:
- Да няма операционна система
- Блутут
- Видеокартата може да е вградена
- Хард диска е без значение колко е
- Оптично у-во по възможност
- Камера и микрофон вградени
- HDMI
- Четец на карти
Ще ми се да ми препоръчате неща, които сте виждали, а не по описание в нета. Теорията понякога се разминава от реалността.
Благодаря.
Почти всички нови са или на Linux или DOS.
Хвърли едно око тук-http://shop.itr.bg/products-50000007-0/.htm
Взех си Thikpad от тях-е, няма такъв лаптоп;;650 за тези пари;;516

GeorgiD

Цитат на: Продуцентът;316558Никой не спами с/у амд, аз ти казвам да си вземеш

Ми като не виждам едно свестно аргументирано мнение в темата, това и ще направя. А ако си мислиш, че ще ми е лошо, жестоко си се объркал. Ех този пуст сарказъм и ирония. :(

Цитат на: jack82;316575само Интел

Цитат на: jack82;316577Интел са доста по добри спор няма

С тоя шибан интел вече до гуша ми дойдохте, честно.
Интел не са по-добри, а са по-зли и редовно подкупват партньорите им да използват техни процесори.

Ами къде е конкуренцията, ако всички се втурнат към интелски процесори?
Кажи къде е! Поне веднъж някой да отговори нещо смислено. Защото на мен въобще не ми е добре да плащам прескъпо за боклуците на Интел.

Цитат на: ВалчоП;316582Щом сам се е опънал - каква половинка?
Ти ако си с половинка, ще се опънеш ли сам?

Половинка е нужна, когато човек е половинка. Когато си е завършен цял човек, може и без половинка да го допълва. ;)

:lol15:

баисар

AMD Quad Core A10-5750M 2.50 GHz -тези процесори са малко топлички,не рискувай.Ориентирай се към INTEL.
***Satintegral rocket*80cm Emme esse(1,9-13-19,2)***Samsung QLED ****A1  39/42E***

GeorgiD

Цитат на: баисар;316592AMD Quad Core A10-5750M 2.50 GHz -тези процесори са малко топлички,не рискувай.Ориентирай се към INTEL.

Имаш ли някакъв конкретен модел лаптоп за препоръка? С колко ватов процесор.

Това A10-5750M e 35W, точно колкото по спецификации е и старото ми C2D T5250.

MSI нямат GX70 с интелски процесор и видеокарта на AMD, М290X между другото е най-бързата им видеокарта.

Тъй че, е уместно да предложиш нещо с такава производителност за 900 евро, примерно. ;)

http://www.notebook.de/msi-gx70-3cc87fd-amd-a10-5750m-250ghz-dos-p-61865&ref=idealo

Даже идва и с безплатна Battlefield 4. ;;675

njor

Цитат на: GeorgiD;316586С тоя шибан интел вече до гуша ми дойдохте, честно.

Гергее,толкова интела и амд-та са ми минали през ръцете(барабар с гаранционна поддръжка)че толкова косми нямаш на главата.Без да се обиждаш!
Имаше един период от време когато амд-тата бяха по добри.Днешното време не е това!
Днес който си къпи амд наистина трябва да е мазохист!

Колкото до лаптоп,за нашия пазар съотношение цена качество Asus  съобразен с бюджета.
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

Wanderer

Всички лаптопи пекат здраво на сериозните игри. Няма АМД, няма Интел, няма Сайрикс(помните ли го :)). За 900 евро аз взех Lenovo Z710. Най-наточената конфигурация. Игри не играя, но сина веднага го тества на поредната фифа, диабло, лига на легендите и не знам си още там какви ненормални игри. Не знам какво толкова му е топлото на АМД, но моя i7 удря 97°С за нула време.
За 2 бона можеш да наредиш такава геймърска стационарка, че ще избиеш всякаква конкуренция. А лаптоп си вземи по-скромен, не си струва инвестицията.
ET6000HD, VU Plus Duo2, Mut@nat HD51 - 0.8W, 5E, 9E, 13E, 16E, 19E, 23E, 28E, 39Е

GeorgiD

Цитат на: Wanderer;316677За 900 евро аз взех Lenovo Z710. Най-наточената конфигурация.

Това GT 745M е боклук в сравнение с AMD Radeon R9 M290X.

Даже и с по-слабия процесор на AMD (без дори да споменаваме за Mantle), съм сигурен, че моята конфигурация MSI GX70 ще разбие твоята! ;;650

Аз геймърска стационарка имам, но няма как да я нося с мен във всички държави, където живея. Когато съм сигурен, че ще живея за постоянно някъде, ще си я взема при мен.

А иначе този лаптоп на MSI няма да се използва за игри, а просто ей така да не е старото умрело.

Wanderer

Хем лаптопа няма да се ползва за игри, хем видеокартата била боклук? Нещо не те разбирам. За какво ти е супер яка карта, след като няма да я ползваш? И последно - MSI правеха страхотни дъна и не само навремето, сега са пълна шитня, а лаптопите им са от най-скапаните с куп инженерни грешки. Това е мое мнение, разбира се, просто това работя последните няколко години и имам поглед върху повечето марки лаптопи. И да не съм голословен, по-идиотска фирма от Хъ-Пъ НЯМА ;;650
ET6000HD, VU Plus Duo2, Mut@nat HD51 - 0.8W, 5E, 9E, 13E, 16E, 19E, 23E, 28E, 39Е

GeorgiD

Цитат на: Wanderer;316684И последно - MSI правеха страхотни дъна и не само навремето, сега са пълна шитня, а лаптопите им са от най-скапаните с куп инженерни грешки. Това е мое мнение, разбира се

Добре че е само твое мнение, да беше прочел ревюто на hardwarecanucks, барем разбереш нещо от работата си. ;)

Ето ти го пак, сервирано топло топло, на тепсия:

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/61948-msi-gx70-gaming-notebook-review-amd-a10-5750m-tested.html

Wanderer

Слабо ме интересуват чужди мнения по разни хардуерни и псевдотакива сайтове. Всеки ден ги отварям(лаптопите), ровичкам, дзверя и ремонтирам. Понякога не успявам. Случва се. Хората ме търсят и предпочитат моите услуги. Не знам защо.
Тръгваш на заяждане. Обезмисляш темата. След като се доверяваш на цитирания линк, защо изобщо задаваш въпроса: "... някой има ли го, да сподели впечатления..."? Ония явно го имат и СА споделили впечатления. При това "уж" професионални. Щом ти е на сърце, купувай го и да приключваме темата.

GeorgiD

Добре, темата е приключена, ще помоля да се спре да се отговаря по MSI.

Wanderer

Цитат на: GeorgiD;316692Не тръгвам на заяждане, а ти казвам, че за мен твоето мнение е също толкова чуждо колкото и на направилите ревюто. Само че с разликата, че може би трябва да им дам повече кредит на тях, защото са световно известен сайт, а ти си просто един съфорумец от България. Кажи кое тежи повече, на теб ли да ти вярвам или на тях?
Ами защо питаш тогава? Тук всички сме "просто едни съфорумници от България", на които ти очевАдно нямаш доверие.

Wanderer

Цитат на: GeorgiD;316692Добре, темата е приключена, ще помоля да се спре да се отговаря по MSI.
off@ Извинявай, ако съм те засегнал. ;;650

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания