Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Съвет за лаптоп

Започната от Rafaello, 06-10-2013, 23:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rafaello

Колеги, препоръчайте ми лаптоп с възможно най-издържлива батерия (като време на работа). Не ми трябва мощност, а мобилност.
Други изисквания:
- Да няма операционна система
- Блутут
- Видеокартата може да е вградена
- Хард диска е без значение колко е
- Оптично у-во по възможност
- Камера и микрофон вградени
- HDMI
- Четец на карти
Ще ми се да ми препоръчате неща, които сте виждали, а не по описание в нета. Теорията понякога се разминава от реалността.
Благодаря.
4,8W, 0,8W, 4E, 9Е, 13Е, 16Е, 19,2Е, 23,5Е, 28E, 39Е, 42Е, 45Е

Wanderer

Lenovo Z серия. Батерията е яка, а наличието на фирмен софтуер за поддръжка утроява живота и.
ET6000HD, VU Plus Duo2, Mut@nat HD51 - 0.8W, 5E, 9E, 13E, 16E, 19E, 23E, 28E, 39Е

Rafaello

Цитат на: Wanderer;281348Lenovo Z серия. Батерията е яка, а наличието на фирмен софтуер за поддръжка утроява живота и.

Колко часа издържат ?

Wanderer

Над 4 часа с вградената видео карта(външната изключена), работещ уай-фай, тих звук и намалена яркост на дисплея, динамичен режим на процесора и тих режим на охлаждането. Е, зависи и какво правиш на него. Ако рендваш видео, няма и час да изкара.
ET6000HD, VU Plus Duo2, Mut@nat HD51 - 0.8W, 5E, 9E, 13E, 16E, 19E, 23E, 28E, 39Е

Rafaello

Цитат на: Wanderer;281355Над 4 часа с вградената видео карта(външната изключена), работещ уай-фай, тих звук и намалена яркост на дисплея, динамичен режим на процесора и тих режим на охлаждането. Е, зависи и какво правиш на него. Ако рендваш видео, няма и час да изкара.

4 часа е малко. Искам нещо околко 6ч. Към Centrino ли да се ориентирам? Браузване, четене на документи, музика.... не натоварващи задачи...

Wanderer

Има 9 клетъчни батерии, които се купуват отделно и имат живот до 8 часа. Не съм ползвал такава и не гарантирам дали е вярно, но съм ремонтирал лаптоп с подобна и наистина издържа цяла инсталация, заедно с настройките, което си е над 3 часа натоварен процес. За да си сигурен, просто си купи някаква машинка и една такава батерия в плюс и няма да закъсаш.

Rafaello

Цитат на: Wanderer;281359Има 9 клетъчни батерии, които се купуват отделно и имат живот до 8 часа. Не съм ползвал такава и не гарантирам дали е вярно, но съм ремонтирал лаптоп с подобна и наистина издържа цяла инсталация, заедно с настройките, което си е над 3 часа натоварен процес. За да си сигурен, просто си купи някаква машинка и една такава батерия в плюс и няма да закъсаш.

Добра идея ми даваш, но едва ли ще може да се сложи на всеки 9 клетъчна. Трябва да излиза назад предполагам, иначе няма ка да ги съберат тия 3 клетки допълнително. Май трябва да почна отзад напред. Първо да избера батерията и по нея лаптопа. Препоръчай сайт за такава батерия?

Wanderer

Цитат на: Rafaello;281362Добра идея ми даваш, но едва ли ще може да се сложи на всеки 9 клетъчна. Трябва да излиза назад предполагам, иначе няма ка да ги съберат тия 3 клетки допълнително. Май трябва да почна отзад напред. Първо да избера батерията и по нея лаптопа. Препоръчай сайт за такава батерия?
Да, стърчат назад или надолу, зависи от модела - eBay е моят сайт, аз от друго място не пазарувам. Ето на пръв поглед какво излиза - батерии за всевъзможни марки и модели лаптопи. А ти май наистина първо копче трябва да купиш, а после палто :)
P.S. Вече има и добитъци с по 12 клетки, виж и тях.

yavor1

Цитат на: Rafaello;281362Добра идея ми даваш, но едва ли ще може да се сложи на всеки 9 клетъчна. Трябва да излиза назад предполагам, иначе няма ка да ги съберат тия 3 клетки допълнително. Май трябва да почна отзад напред. Първо да избера батерията и по нея лаптопа. Препоръчай сайт за такава батерия?
http://www.stantek.com/?q=battery%20for%20notebook:
http://servizat.com/baterii-za-laptop
а и на много други сайтове има батерии, относно 9 елементните, да излизат извън корпуса, но не е дразнещо ;;650

register

просто си купи допълнителни батерии вместо да купуваш нов лаптоп
тия работи дето искаш да ги ползваш си харчат (безжични мрежи, оптични дискове и т.н.), така че една с батерия цял ден няма да изкараш, па ако ще да е и с 12 клетки

civica

Да ползвам темата и да попитам по-знаещите от мен откъм компютри !
Дали си заслужава 500 лв това -Асус x55a-5ksx/u3 -2 , Windows 8 , 4 GB Ram , 500GB HDD , пълен комплект , кашон и прочее и не е ползван , чисто нов ? :s101

Знам , че процесора не е кой знай какво , но и ще се ползва за нет и музика , филми , елементарна употреба !
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

om63

Цитат на: civica;286585Да ползвам темата и да попитам по-знаещите от мен откъм компютри !
Дали си заслужава 500 лв това -Асус x55a-5ksx/u3 -2 , Windows 8 , 4 GB Ram , 500GB HDD , пълен комплект , кашон и прочее и не е ползван , чисто нов ? :s101

Знам , че процесора не е кой знай какво , но и ще се ползва за нет и музика , филми , елементарна употреба !

Съвет, който споделям отдавна. Най-хубавият лаптоп е този с най-дълга гаранция. Реална разбира се. Лично мнение - не уважавам нашумелите производители на дъна, преориентирали се в крадене на лаптопи. Визирам Асус, Гигабайт, ECS. Наскоро борих починал Гигабайт - оказа се старичък но железен Фуджицу Сименс. И съответно частите оттам.
Бинарната математика са я измислили циганите. Тука има - тука нема.

GeorgiD

Цитат на: Rafaello;2813574 часа е малко. Искам нещо околко 6ч. Към Centrino ли да се ориентирам? Браузване, четене на документи, музика.... не натоварващи задачи...

Нормално искаш, има даже повече от 6 часа. Примерно този Acer Aspire S7 по спецификации държи 7 часа

http://www.digitaltrends.com/laptop-reviews/acer-aspire-s7-392-review/specifications/

http://www.acer.bg/ac/bg/BG/content/series/aspires7

Поразрови се в нета, защото имам спомени и за още по-сериозни модели към 9 часа...

Top 10 Laptops with Best Battery Life in 2013

To be honest, it really is hard to believe that Lenovo ThinkPad X230 can last for more than whooping 20 hours

;;650

joroblue

Имам едно въпросче за таблет... Asus Google Nexus 7 (2013) vs. Asus Memo Pad HD7. Разбирам, че първия е с много по-хубави данни. Разликата в цената не е малка, заслужава ли си? Моля който ги има да сподели...

civica

Заслужава си , но ти как и колко ще го ползваш никой незнае . Ако имаш парите , това е много добър избор ! Но лично аз си падам по Леново таблети - доста прилична функционалност на много добра цена ! ;)
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания