Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Разстреляната в Бургас банкерка изнудвала убиеца си

Започната от Veskop, Септември 25, 2013, 07:35:47 PM

« назад - напред »

BOBIKAT

Цитат на: Фолкър;278609Кой от вас би дал кредит(заем) на първия срещнат клошар на улицита[/QUOTE]

А, дали!? Ама, надали!

Цитат на: Veskop;278305...нов удар под кръста
- в началото на тази година дружеството му ,,Ветоника" е показана от обслужващата банка на загуба, а собственикът твърди, че за първите три месеца е имал 130 хил. лв. оборот.
,,Целта на това действие на УКБ е да не се финансира дружеството ми от други банки и да се доведе до фалит", констатира Любомир Симеонов.
Напълно оправдавам човека, и само този, който не се е сблъсквал със сегашната бюрокрация, може да твърди обратното.
In the beginning was dark, and then bang...

ВалчоП

Цитат на: Фолкър;278634Не ми правете сравнения с "Кървавото писмо", че е грехота.
Що за извратено съзнание?
Това някаква епидемия ли е или е обикновена чалгарщина?
А защо съм наперен?
Познай от 3 пъти.
Първо - дефинирай "извратено съзнание", че за повечето хора, точно юристите са с такова, поради естеството на професията си.
Второ - направих паралелите с историята, за да подчертая смисъла на термините "морал" и "право" от философска гледна точка.
Трето - напереността е форма на агресия, прикриваща вътрешната несигурност, според повечето психолози.
Четвърто - самото наличие на наизустени алинеи и параграфи в паметта на един индивид, е повод за самочувствие, но не е показател за някакво превъзходство над останалите.

Последно, но не и най-маловажно - не считам, че убийството е начин да се решават подобни проблеми, но просто се опитвам да си представя, как изглежда светът през очите на човека, грабнал пистолета.

Накрая ще се опитам да обобщя:
Това убийство не е прост криминален акт (чичкото трябва да отиде в затвора - това е ясно и няма спор).
Това убийство е сигнал (тук е заровено кучето).
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

Пламен Тачев

Справедливостта и закона нямат нищо общо, умнико. Иначе убийцата от катастрофата от Старо Оряхово нямаше да е осъдена  условно с мотив "да не оставяме пето дете без родителска грижа, понеже  четири деца вече са сираци". Нищо, че манекенката живее на семейни начала с местен богаташ - води се самотна майка. Ето ти пример за закон, а ти ми кажи къде е справедливостта.
Защото според мен справедливостта е морално понятие. Дадох ти пример с деца, защото "око за око, зъб за зъб" също е закон на много места и също звучи справедливо, нали. И въобще законът и справедливостта са неща, зависещи от време, място, епоха и т.н.
Явно толкова си внимавал в час.
По конкретния случай, явно не си прочел достатъчно внимателно документите и оплакванията на убиеца, няма смисъл да ти копирам изречения, с които да ти отговоря на въпросите.
П.С. Ако хлебарят ми отрови член от семейството, умишлено, както умишлено банката е опитала да отрови живота на убиеца, изнудвайки го, може би няма да дочакам съд. И не ми говори за банки, директори и т.н. Има едно общо между всички световни религии - отричането на лихварството. За правната култура не знам, но духовната ти я няма никаква.

Да те питам и аз нещо:
Италианската и японската мафии, които вършат добри дела за попадналите под тяхното влияние, добри ли са, лоши ли са, трябва ли да ги съдим?

Фолкър

Цитат на: ВалчоП;278641Първо - дефинирай "извратено съзнание", че за повечето хора, точно юристите са с такова, поради естеството на професията си.
Второ - направих паралелите с историята, за да подчертая смисъла на термините "морал" и "право" от философска гледна точка.
Трето - напереността е форма на агресия, прикриваща вътрешната несигурност, според повечето психолози.
Четвърто - самото наличие на наизустени алинеи и параграфи в паметта на един индивид, е повод за самочувствие, но не е показател за някакво превъзходство над останалите.

Първо дефинирам "извратено съзнание": Това е съзнанието, че считаш проявен/осъществен определен волеви акт, осъществен в определено време, място и обстановка и целящ приспособяване на съществуващата действителност към нечии потребности за ПРАВЕЛЕН, въпреки, че чрез този волеви акт е отнет човешки живот.
Ето това имам предвид когато споменавам "извратено съзнание" по конкретният казус!!!
Второ и във връзка с ТЕРМИН "МОРАЛ" и "ПРАВО": За кой морал говориш?
За хитлеровия морал и право, за сталиновия морал и право, за собствения си морал и право или за "ОБЩОПРИЕТИЯТ МОРАЛ" и писаното и действащо право, а може би за обичайното право?
Трето относно напереността: За теб може да е форма на агресия, но за цивилизования свят е форма на поведение показваща познание в определена/и област/и и най-вече превъзходство над некомпетентният, необразования, незнаещия и т.н.
Четвърто и последно за наизустените алинеи: Ако не са назустени разни алинеи, определения, аксиоми, теореми и т.н. как например един преподавател би могъл да обясни на студентите що е то МНИМА НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА?
Как Върховния съд (сега ВКС) може да обясни в едно свое постановление или тълкувателно решение що е то неизбежна отбрана, докъде се простират пределите и, кой е момента в който се превишава, що е то характер на нападението и т.н.
Та нали тези актове се превръщат в общозадължителни след това!

Препоръчвам лично на теб, да не се оповаваш на чутото тук-там, на разбрано-недоразбраното...
Учене и четене се иска и то непрекъснато!!!

Айде със здраве!
Не ми се обяснява повече

ПП
Горният пост е пример за извратено съзнание.
Религите отричали лихварството...
Ако се спре лихварството, тогава икономиките по целия свят ще рухнат и какво ще последва е ясно...
Що за идеи са това?
Око за око, зъб за зъб...вече съм сигурен, че населението по тези територии е оскотяло...що за идеи са това?
Концлагерите кога ще ги отваряме?

Пламен Тачев

Пффф, почвай да редактираш поста, бързо-бързо. Вярно, че се носи слух, че в съдебната система властва неграмотността, ама твоята е на потресаващо ниво. С тия пълни и кратки членове ще изкараш убиеца - убит!!! :lol15:

"Ако се спре лихварството, тогава икономиките по целия свят ще рухнат и какво ще последва е ясно..." Тая простотия в кой учебник я прочете?
Май губиш почва под краката си.

montex

Виж сега, откакто си се регистрирал във този форум всичките ти налични 7 мнения са "изсипани" тук в тази тема. Ако не си разбрал- това е форум технически, в частност - за сателитна телевизия. Няма как болшинството тук да имат висше юридическо образование. Наличието на секция за раздумка ("Дъра бъра") дава правото да се коментират неща извън конкретиката на форума. Ама да дойдеш тук и да се опитваш да "набиваш" правни постулати в една очевидно злободневна тема с доста гледни точки и да обявяваш колко сме непросветени...айде нема нужда!!
Има си правни форуми - дерзай там!

П.П коментарът ми е за Юриста тук - Фолкър!

Фолкър

Имам чувството, че когато се образован си много кофти човек...
А това със кредитирането на световната икономике е ясно и на малките дечица.
А парите са стока като всички остани стоки, трябва да носят печалба, ако не носят се губи смисълът от кредитирането.

Извинявайте, че не съм необразован!

Лека и спорна!

montex

Образованието не е и никога не е било равнозначно на интелигентността!

Та за кое всъщност се извиняваш?...

Пламен Тачев

Не се обиждай, по-скоро си направи извод. Постовете ти показват, поне на мен, че много човешки неща са ти чужди.

ВалчоП

@Фолкър:
Че кой одобрява и счита за правилно да се гърмим по улиците?
Нали многократно беше написано, че юридическата страна на това деяние е ясна - това си е хладнокръвно предумишлено убийство.
По отношение на разтегливото понятие "морал" - точно това имах предвид, че много често се срещат престъпления, направени по някакви "морални подбуди", които много хора биха били склонни да оправдаят (тук в Германия често се случва турци да малтретират и убиват дъщерите си, заради "тежки прегрешения" от гледна точка на техния морал).

Трето, вече ще го кажа направо - директния менторски стил и използването на крайни изрази като "всички си мислят", "всички търсят", обиждането на участниците в дискусията с твърденията, че проявяват извратено съзнание, чалгарщина и криворазбрана цивилизованост, освен че са в разрез на точка 2(3) от правилата на форума, няма как да не предизвикат съответната реакция.
И пак: надменното парадиране със знания от началния курс на специалността право в дисциплините "Основи на правото" и "Съдебна психология" не прави най-доброто впечатление, а по-скоро показва състоянието на багажа от аргументи.
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,

Фолкър

Цитат на: montex;278656Образованието не е и никога не е било равнозначно на интелигентността!

Та за кое всъщност се извиняваш?...

Че съм прост нечовек!

Цитат на: ВалчоП;278659@Фолкър:

Трето, вече ще го кажа направо - директния менторски стил и използването на крайни изрази като "всички си мислят", "всички търсят", обиждането на участниците в дискусията с твърденията, че проявяват извратено съзнание, чалгарщина и криворазбрана цивилизованост, освен че са в разрез на точка 2(3) от правилата на форума, няма как да не предизвикат съответната реакция.
И пак: надменното парадиране със знания от началния курс на специалността право в дисциплините "Основи на правото" и "Съдебна психология" не прави най-доброто впечатление, а по-скоро показва състоянието на багажа от аргументи.

Ти нали не си от групата на всички, защо тогава повдигаш въпросът за точка 2(3) от правилата на форума?

Не си и чалгар, не си с извратено съзнание, разбираш направо цивилизацията.
Какъв тогава ти е проблема?

Щом знаеш нещо повече от другите, означава ли, че надменно парадираш посредством менторски стил?
Ще си го запиша, извинявай!
Също така се извинявам, че съм добре образован и знам разни неща, дето другите не ги знаят!

Не ми се занимава повече...

Само ще спомена, че всеки ден виждам разни дървени философи в съдебна зала, как гледат, все едно току що са видяли марсианец. Не искат да повярват какво им се случва...
Иначе и те са много оперени, знаещи, просветени в живия живот.

Зелен

Цитат на: Фолкър;278661Не ми се занимава повече...

По-точно казано е - Не искам да се излагам повече.
С правото не знам как си,но с правописа хич те няма.

ВалчоП

Цитат на: Фолкър;278661Ти нали не си от групата на всички, защо тогава повдигаш въпросът за точка 2(3) от правилата на форума
Терминът "всички" не предполага наличието на други групи. Това е логически абсурд.
Няма да коментирам граматиката, но тонът на постовете ти определено е менторски и е изпъстрен с ехидни намеци, гарнирани с патетични възклицания, относно правната култура на останалите.
Това е обидно.
VU+ Ultimo 4K,

Wanderer

Знаете ли какво означава 500 юристи(банкери) на морското дъно?
- Едно добро начало.:)
Банкери и юристи - един дол дренки сте, светът би бил далеч по-приятен без вас. Кръвопийци и мошеници. Паразити.
ET6000HD, VU Plus Duo2, Mut@nat HD51 - 0.8W, 5E, 9E, 13E, 16E, 19E, 23E, 28E, 39Е

ВалчоП

Цитат на: Wanderer;278669Паразити.
В интерес на истината, а и в рамките на опитите да се разведри темата с малко хумор, макар и черен, мога да споделя, че паразитите се отделят от човека и го оставят след смъртта му, докато това изобщо не може да се каже със сигурност относно споменатите от теб две гилдии. :)
VU+ Ultimo 4K,

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания