Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

За цифрофизацията

Започната от кик, Август 27, 2013, 09:40:49 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

om63

Цитат на: ПоповП;280734@om63:
"...За усилвателя съм напълно съгласен :) Няма смисъл да усилвам нещо, което може да го няма"

Нещото може и да го има и да се губи от дължината на кабела. При мои тестове(ок.15м кабел) 28 ел. пасивна логопериодична даваше толкова колкото китайско двуетажно яги с изключен усилвател. При включване усилвателя разликата става огромна в полза на ягито!

Бях написал много неща ( предимно боза :) ) за да пиша и още.. Нямам вяра на тия китайски усилватели - не знам колко ще изкара в дъжд и студ и пек навън, а както споменах антената не е при мен, че да разкарам усилвателя за 3 мин, а при бабата на жена ми, която трудно ще разбере по-телефона къде да разпои с поялника :) И разбира се това ще се случи в точно този момент, в който ми е невъзможно да реагирам. С две думи възхищавам се на китайските космонавти за смелостта
Бинарната математика са я измислили циганите. Тука има - тука нема.

ПоповП

"...Нямам вяра на тия китайски усилватели - не знам колко ще изкара в дъжд и студ и пек навън,..."

Не че я хваля, но вече 4-та година нямам проблеми с усилвателя , нито пък се е разпаднала при всякакви варненски метеоусловия - лови си и турски, украински, румънски(сега след спиране аналога ми се появява сигнал и на 32к, 38к, 6к освен постоянно приемания 30к)...
1.2м парабола @ Strong 2100 H-H, Inverto 0.3dB(95Е->30W); 1.1м офсет @ Moteck 2100A, Sky Sat 0.3dB; 0.82x0.9м oфсет @ парабола окачване;
DVB-T2 SRT8201, активна външна китайска антена;DAB+ FM Renkforce NE-6208.

om63

Цитат на: ПоповП;280850"...Нямам вяра на тия китайски усилватели - не знам колко ще изкара в дъжд и студ и пек навън,..."

Не че я хваля, но вече 4-та година нямам проблеми с усилвателя , нито пък се е разпаднала при всякакви варненски метеоусловия - лови си и турски, украински, румънски(сега след спиране аналога ми се появява сигнал и на 32к, 38к, 6к освен постоянно приемания 30к)...

Знам за Вашата антена, гледах някакви снимки в друга тема. На двама мои познати им се разпаднаха за няма и 2 зими. Разкривени бяха.. не знам гларуси ли са ги кацали гарги ли .. от етажите ли е падало нещо.. едната я взех и от кутийката на усилвателя изтече вода. Може би просто са имали лош късмет .. или Вие добър :) Предпочитам пасивни антени. Мисля, че ще стане като гледам по-надолу из селото други..

ПоповП

Да беше изтекло поне бира, лоши китайци или по-скоро стопанисван/складов проблем.
Ако е падало нещо отгоре, и пасивна би се повредила.Успех!
1.2м парабола @ Strong 2100 H-H, Inverto 0.3dB(95Е->30W); 1.1м офсет @ Moteck 2100A, Sky Sat 0.3dB; 0.82x0.9м oфсет @ парабола окачване;
DVB-T2 SRT8201, активна външна китайска антена;DAB+ FM Renkforce NE-6208.

om63

Цитат на: ПоповП;280854Да беше изтекло поне бира, лоши китайци или по-скоро стопанисван/складов проблем.
Ако е падало нещо отгоре, и пасивна би се повредила.Успех!

Мерси и дано .. на село е безопасно откъм падащи предмети.

om63

Готово... варненския предавател на 22,27 и 29 канал. Драмата беше да се закрепи :) В тая къща един вертикален кол нямаше :) Всички наклонени. Не ме накефи монтажа ама за тия условия толкова. Мислех да гоня дългополския ама не остана време. Бабата е хепи и се залепи пред някакъв сериал :) Мисията изпълнена.

Rabin

Сега на село с цифровата нещата заспаха, ама с аналоговата все някой канал вървеше на снежинки. Стана ми нещо като хоби и мания за хубава антена на покрива. Пускал съм теми за антени. Няма, брат! Пак до китайщините опрях, просто няма, пари не ми свидят за това.
Ей на, половин интернет оревах. Няма!
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=107913
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=84263&highlight=&topicshow=%CA%E0%E6%E5%F2%E5%20%ED%FF%EA%EE%FF%20%EF%F0%E8%EB%E8%F7%ED%E0%20%E0%ED%F2%E5%ED%E0%20%E7%E0%20%E5%F4%E8%F0%ED%E0%20%D2%C2
И в тоя форум се дърлихме с дедо Браянеца на тая тема, просто няма откъде да си купиш нещо качествено с хубава пасивна част.

мнн

Цитат на: om63;280957Готово... варненския предавател на 22,27 и 29 канал.

От Владиславово, с логопериодична самоделка освен варненските канали ми излизат и бургаските с нива над 97%. Антената е изчислявана от мен по старите книги и изпълнена с поялника по време на чакането на една или друга програма да изкара резултат. Това, което мога да посъветвам тръгващите по този път е, че за предпочитане е по малък ъгъл алфа пред брой елементи. То зависи и по каква методика са сметките, ама... наздраве!

preslav

http://www.predavatel.com/bg/6/varna
и само вибратор да сложиш пак ще изкара нещо.

мнн

За 22, 27 и 29 е ясно, но странно ми стана, че 42, 49 и 55 излизат с такова високо ниво. Все пак са си 100 км.

civica

Промени днес

MUX 1
от 70 на 80% мощност

Nurts Digital
(БТВ, НОВА, ТВ7, НЮЗ 7, БТВ LADY+1, DIEMA FAMILY+1, RING BG+1 )

MUX 2
от 70 на 80% мощност

Nurts Digital
(Bulgaria on Air, The Voice, Evropa)
[/COLOR]

MUX 3
от 55 на 70% мощност

First Digital
(БНТ1, БНТ2, БНТ HD)

" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

Борето_ДТВ

Цитат на: civica;281659Промени днес
 MUX 2
от 70 на 80% мощност

Nurts Digital
(Bulgaria on Air, The Voice, Evropa)
[/COLOR]

Колега гледам и ти си от Варна,но на мен не ми излизат The Voice и Evropa :s101
[/LEFT]
TV:Toshiba 22BL712 + **DVB-T:Mini DVB-T Antenna 5dBi** + **DVB-C:M-SAT Cable(BestCAS module)**+**Vivacom IPTV Standart**

civica

Rabin

http://daniivanov.blogspot.com/2013/10/blog-post_6833.html
ЦитатКупуват декодер за гибон от зоопарка, за да гледа телевизия

civica

ЦитатОт 10-ина дни обаче телевизорът на Гиби е на ремонт. А след като го поправят, д-р Иванов ще купи и декодер.
Похвално ! Това си е полу-човек и няма да му развалят настроението я , че като дойдат ония от защита на животните и .... :)

А и къде е казано , че цифровизацията е само за хора ?! :s101

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания