Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Ferguson Ariva T650i

Започната от Дунков, 23-08-2013, 16:18

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Юли Костов

Не съм го разучавал още захранването, ама май няма и импулсно. Кондензаторите са нисковолтови. Единия който е в началото, който видях и запомних бе 10v . Но нищо не мога да кажа докато не разгледам по обстойно схемата. А и не съм я свалял тая платка, както и не може да се види много, защото отгоре е залепена тая черната изолация. Тук принципно трябват няколко напрежения - 5V за чиповете и USB, 12V за антената, 1,9 за рам памет и евентуално за процесора, но не знам на колко е разчетен. Но май захранването дава само 12V и 5V, a другите се изработват. Разбира се гадая. :s101

Йовчо Димов

Не жълтия траф е импулсен , а чипа до него откъм предния панел е ШИМ-а . Там има и капацитет друг . Може този шим да е DC-DC конвертор всъщност и затова да няма високоволтов кондензатор и все пак мрежовото трябва да се изправи по някакъв начин , затова виж дали този кондер откъм предния панел не е високоволтов . И ако можеш виж какви ги пише на този осмокрачко там :)

Юли Костов

Да сега го разгледах обстойно. Импулсно захранване но добре уравновесено и изпълнено. Двупътен дросел на входа след който е двупътен изправител с 4 диода, после напрежението се накъсва на импулси от OB2536аp и C.. /400V  и се подава на понижаващ имп траф като накрая излизат само едни 5V и нищо друго. Останалите кабели на буксата са на скарта който е монтиран на захранващата платка.

OB2535/OB2536/OB2538 series is
a high performance offline PWM
Power switch for low power AC/DC
charger and adapter applications.
It can achieve ±5% precision
constant voltage (CV) and high
precision constant current (CC). It
operates in primary-side sensing
and regulation.

И едно питане- прекъсва ли ви още сигнала? Пеи мен прекъсва за кратко през 2-3-5 минути. Това е така след дъжда във Варна. Но от два дена е слънчево и пак прекъсва. Контролният зелен светодиод който показва наличието на сигнал, пресветва по време на загуба на сигнала.

Йовчо Димов

http://circuits.datasheetdir.com/64/OB2535-circuits.jpg
Да оказах се прав за DC-DC converter. Смятай какъв чип с входно напрежение 310 волта . А сигурно е повече по спецификация , може би до 400.

Не Юли , сигнала си е стабилен . Имаше само един кратък период на прекъсване но не на 2-3 минути а на по рядко и за секунда зацепвания. Но това беше няколко часа само като валя . И после всичко стана пак без проблемно

Юли Костов

Е да, ама при мен и до днес си прекъсва. Поне до следобед. Но вече след дъжда за много кратко. Само насича картината в горния край но съвсем за кратко и вече на по голям интервал време. Иначе сигнала е 82/90 за сила и качество. Когато го купих декодера нямаше никакво прекъсване. Докато не заваля обаче.

Йовчо Димов

нещо на локалната ви станция има със приемника който ви приема програмите от сателита. Не е от декодера ти .. Диода зеления показва когато има обработка на сигнал . Тоест спре ли видео потока и той угасва. Явно ще трябва нещо рестарт на вашия локален стейшън на кулата . Някое устройство се е увлякло.

Юли Костов

Айде още един коментар. Извинявам се, че наводнявам темата. От 1-ви до 4- ти канал /подредени по подразбиране/ Тоест от "BG on Air" до "БНТ1HD" които са до 522Мhz не прекъсва. На "БТВ: който е 533Mhz рядко - на 10 мин се случва. Но другите до 11-ти /най много на "Нова" 6-ти като че ли/, прекъсват на 4-5 мин за стотни от сек. Примерно както си седи нивото на сигнала на 80/90 и изведнъж пропада до 30/40 и се възстановява отново. Не мога да си го обясня.

civica

Не се коси колега , сигнала е калпав . Потвърдено прекъсва на определени програми и то с друга марка декодер и то кагато си иска , няма последователност . Техниката си е изправна , ония от Тв кулата се е****т с населението и ще го духаш май , де да видим! ;;573
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

Йовчо Димов

Всъщност колко мукс-а имате във Варна ? колко честоти ?

civica

Канал/Честотна лента - 22 ( 478 - 486 MHz ) , 29 (534-542 MHz )

Абе фризва сигнала , когато си иска и на която програма си иска .

Но колега , не му е тук мястото да се обсъжда това . Има си тема - DVB-T Варна !

denyo

Да кажа и аз, че все още накъсва във Варна сигнала. Нещо от дъжда преди няколко дни явно е прогизнала антената и се губят битчетата :) Симулкаста трябваше да е поне една година, за да могат не само хората да се освестят за декодери, ами и цифровизаторите да си изтестват техниката във всякакви климатични условия. Май баш зимата ще сърбаме цифровата попара покрай печките у дома. Може да се наложи от цифрова да минаваме на най-древната телевизия - гледане на огъня в огнището. В Разделна като паднаха двата мукса ги оправиха след около 24 часа. Ама поне бабите се "информираха" за икономиката от въздушната телевизия.

civica

Колега , нищо лично , ама това можеше да го кажеш където трябва , има си отделна тема ! Тези , които не са от Варна и региона не ги интересува , че си имаме проблеми с цифровата талавизия ! ;;573

Юли Костов

Цитат на: civica;284474Колега , нищо лично , ама това можеше да го кажеш където трябва , има си отделна тема ! Тези , които не са от Варна и региона не ги интересува , че си имаме проблеми с цифровата талавизия ! ;;573

Можеше, ама аз бях причината за коментарите. Но пък се съмнявах в Аривата защото не прекъсваше от 1 до 4-та програми а от 5 до 11-та. И това ме обърка. Бях си помислил, че тюнерът на декодера има проблеми с по-високите честоти. Та затова писах и тук. Сега от два часа насам всичко е наред. Екипа да ме извинят, разбира се. Ако сметнат нека изтрият постовете касаещи аварията.

Утре ще взема един активен хъб за да тествам дали Арива ще прочете едновременно и хард диск и Wi-Fi адаптера. В което аз лично се съмнявам през едно USB да минат и дата през интернет протокола и дата от харда.

SatBox EOOD

Колеги имам една молба към всички които ползват приемника и имат някакви впечатления от него,трябва да направим нещо като класация с най-големите недостатъци на приемника,за да можем да ги изпратим на фирмата и евентуално да бъдат отстранени,понеже получаваме всеки ден мейли с някакви молби.Според вас кои са първите 3 недостатъка,които ви дразнят най-много.
Друг колега беше написал това на лични:
1.Изображението видимо се влоши след update. Дори с B7 не му достигаше контраст в сравнение с 8113.
2.Има значителен Overscan на  началния екран на media player. Отрязват се видимо лявата и долната  части на 16:9 ТВ. Без значение от зададените настройки и видео изходи.  На HDMI е най-малко.
3.Субтитири в медия плеера, като не тествах преди update с UTF-8, за да сравня:
-Не забелязах разлика в големината на шрифтове 3-4 и 5. Последните не са с достатъчна големина за 32" ТВ.
-При натискане на пауза субтитрите продължават да се сменят, което силно ме озадачи.
-CP1251 работят, но въобще не както трябва.
-След първото спиране на филма,  субтитрите започват да се изобразяват като UTF-8, т.е. пак излизат на  "маймуница" и трябва да се рестартира филма.
-Препинателните знаци и цифрите в субтитрите не са на една линия с останалите символи.
-не разчита правилно форматирането на отделните редове субтитри и "изяжда" последния интервал, като слива думите
-прозорецът на трите реда  субтитри се премества вертикално, вместо да е с фиксирано положение. Ако  са 3 реда долният частично се скрива.
4.Няма страна България при настройка By Region за часовника. Всичко се задава ръчно.
5.Захранващият кабел е изключително къс – 95см и  това силно затруднява инсталирането на приемника. Дори на 8113 е с поне  20см по-дълъг!
Пиша това само на Вас с надеждата да го препратите до фирмата!

Gena_Bs

Като допълнение към написаното:
- по т.2: Пробвах и на два 21" TV - същото е положението с overscan.
- по т.3: Препинателните знаци и цифри са друг шрифт и на 16:9 ТВ първите са повдигнати в средата на реда спрямо буквите. Това при големина на субтитрите 3.

Друг интересен факт е, че запомнената позиция на спиране на видео файл остава в паметта дори след reset на фабричните настройки и upgrade на FW.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания