Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Ferguson Ariva T650i

Започната от Дунков, 23-08-2013, 16:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Gena_Bs

civica,
И при Opticum-а ли има проблема с часовника?
Всъщност ти с кой HW вариант си - HD N2 или N3? В нета има различни снимки на N3, като май външно се различават двата модела по разположението на захранващия кабел. По-новият е в средата на задния панел. Кутията му е май като твоята с червени надписи, а не с червената снимка с футболиста. При T90 HD (N1) футболистът в горния ляв ъгъл е син и надписите също.

Това с часовите пояси го имаше в първата версия и при Strong 8113. С втората беше оправено, но се налагаше след настройка да се изключи в StandBy, защото не възприемаше в първия момент лятното часово време. С последния FW вече и това е изчистено, но за съжаление остават ограниченията за media players. При 8115 такъв проблем не е имало. Другите не съм пробвал.

С две думи - всички с Ali M3801 имат едни и същи проблеми: EPG, часовия пояс, големината на субтитрите и ограничението до 3 реда, формата на картината при липса на WSS сигнал. Поправете ме или допълнете, ако нещо съм пропуснал!

civica

Цитатcivica,
И при Opticum-а ли има проблема с часовника?
Всъщност ти с кой HW вариант си - HD N2 или N3? В нета има различни снимки на N3, като май външно се различават двата модела по разположението на захранващия кабел. По-новият е в средата на задния панел. Кутията му е май като твоята с червени надписи, а не с червената снимка с футболиста. При T90 HD (N1) футболистът в горния ляв ъгъл е син и надписите също.

Колега , добре е че ме питаш , ама темата е за Арива . Но да ти кажа - няма проблем с часовника .

Е как кой вариант - само най-новото разбира се - N2 ! ;;675
Кутиите на декодера , не картона на опаковката , на всички са еднакви , разлика има в разположението и изписването на самите надписи , но това няма никакво значение за хардуера и софтуера . Кутията не е червена , това е за полския пазар , за нас е жълта с черно и бяло . ;;650
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

Йовчо Димов

Колега Юли ,
Спомена че си търсил RS port  в Аривата , значи си я отварял . Имам въпрос :
Има ли вътре по захранването по електролитните капацитети дублирани неполярни такива ? (нанофаради)? Или са си само електролитите ?

Йовчо Димов

Аривата има cp1251 кодиране вече . Обновлението 1.01B5  има и 1251 кодиране но  трябвало да дадете менюто на Български за бъде активно . Да знаете и  честито- работи

Gena_Bs

Благодаря!
Това потвърждение чаках!;;675

civica,
Бях отворил няколко теми и явно не съм уцелил правилната.;)
Има ли отделна тема за Opticum-а?

Йовчо Димов

Най-после си готов за вземане , а Гена ?

civica

Цитат на: Gena_Bs;283959.......

civica,
Бях отворил няколко теми и явно не съм уцелил правилната.;)
Има ли отделна тема за Opticum-а?

Няма , но винаги може да има ! Просто става трудно за четене .

tonidn81bs

Някой тествал ли е да включи usb хъб към Аривата а към не го да са включени usb wi-fi и 2 броя usb флашки?

denyo

И аз това се питам. Че иначе с едно USB... не знам как ще стане номера. Но едва ли ще стане, иначе щяха да сложат две.

Юли Костов

Цитат на: Йовчо Димов;283932Колега Юли ,
Спомена че си търсил RS port  в Аривата , значи си я отварял . Имам въпрос :
Има ли вътре по захранването по електролитните капацитети дублирани неполярни такива ? (нанофаради)? Или са си само електролитите ?
Точно в захранването не съм се загледал в подробности. Разглеждах платката с процесора. Но направих снимки с висока резолюция и ще ги видя. Мога и да ги кача някъде.

Цитат на: tonidn81bs;283986Някой тествал ли е да включи usb хъб към Аривата а към не го да са включени usb wi-fi и 2 броя usb флашки?        
Мисля, че не става с хъб. Бях го чел някъде това.

Йовчо Димов

Това не е компютър бе колеги .
Помислете най-малкото защо не става с ХЪБ : много просто защото USB-to дава 500mA . А ако сложите хъб и накачулите две три неща , какво правим ? Мислете логично :)

Юли качи ги на zippy-to там където съм ти пратил декомпресора за софта и ако може да ги видя....
Благодаря

Юли Костов

Аз си мисля дали няма да стане с активен хъб обаче. Ама тия които са с вграден USB контролер и разпознават сами включените флашки. Те имат и собствено захранване и подават само данни на средните два извода на USB. Ако и контролера на Арива може да работи с такъв хъб, тоест да чете данните му, ще стане. Но хубавите са скъпички. Към 30-40лв някъде. В понеделник ще измоля един от колегите за едната проба само.

Йовчо Димов - имаш поща.

Йовчо Димов

Нещо не виждам поща но....
Може би с активен хъб да стане , не съм сигурен обаче защото май имат някакви драйвери и те . Но виж ако стане това ще е плюс само.

civica

Може и да стане с активен хъб , трябва да се пробва , но това е правено от поляци и гърци и резултата е - превод на текста -  
ЦитатВече два хъб-а тествани с отрицателни резултати.
Устройство или се рестартира няколко пъти, или виси, или работи, но не мога да видя устройството.

Обикновено киха, така че шок
;;573

Йовчо Димов

Интересно , сякаш има вътре две отделни захранвания , а !? Юли ?
Едно линейно и едно импулсно . А дано линейното захранва тунера че там захранването е елемент на чувствителността докъде може да слезе долу
Но сигурно е за външната антена .....

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания