Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Ferguson Ariva T650i

Започната от Дунков, 23-08-2013, 16:18

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Йовчо Димов

Гена има 3 чипа. Единият е РАМ-а и е един 128MB на Самсунг. Има снимки на Аривата . Има и един друг чип който е SGM8903 - аудио усилвателя .Чипа на Флаш-а е пак един. Не си личи какъв е. .Така че третия чип е флаша - 8 мегабайтов чип и е със сигурност един. Предполагам или 93ХХХХ или 25ХХХХ - по скоро да е 25ХХХХ нещо си.
Важното е при смяна на мейнкод-а е това да му бачка дистанцията , но за съжаление няма да бачка . Защото останалите файлове в ABS-a  са съпортващи и лоудери за съответния приемник. Мейнкод-а започва изпълнение след определен момент нататък. Уви няма да може да се пробва примерно мейнкод-а на стронг-а да се флашне на Аривата... Ще трябва най-малко дистанционното на стронг-а за да се пробва . Но при тотален неуспех не знам как ще се връща софт-а .. освен през самата флаш да се закача през програматор,което вече е ..... няма да казвам

Юли Костов

По лесния начин е да ги натискаме поляците да си оправят софта и тия л...а дето ги разбъркаха с последния ъпдейтет.
Някой да знае кода на дистанционното на арива. Че това на телевизора ми има функция за управление на външен приемник ама STB и обучение и си мисля дали няма да стане.

Йовчо Димов

Мейнкод-а на Арива е 6.00 MB. Останалите 2 мeгабайта са още около 6-7  файла със базите за каналите + лоудера+ некви дата1 и дата2 и един файл  наречен T650i и т.н.
На 4-мегабайтовите мейнкод-а е 3MB + останалите файлове 1 MB

Юли цъкни тук :
http://www.ferguson-digital.eu/en/faq/rcus/341-rcu240-codes-dvb-t.html

само не знам как ще обучиш дистанционното да фосфоресцира :D

Gena_Bs

Как точно предлагате да ги натискаме поляците?

Някой не е ли открил форум, в който да се обсъждат, ако не конкретно Ariva, то някой друг приемник с Ali chipset? Братушките сигурно имат, ама ще е за другите чипсети за DVB-T2.

Къде са тези снимки на Ariva, за да я видя "разсъблечена"?:)

Йовчо Димов

Обърни се към Юли... той е автора !

Така е - ще е за техните Т2 . Както всичко останало и с телевизията искаме да се различаваме от братушките и естествено пак грешим . Сигурен съм че могат да изкарат всичките души на всичките приемници(особено тия) за тях са сигурно "тъпи". Ама съдба

Юли Костов

Ей ви ги на - https://www.dropbox.com/sh/p386usviapd4o0c/8XlRP9XUWl
 - нецензурирани. Чисто голичка. :)
А как да ги настигнем, аа натискаме поляците - ами нали си имат сайт производителя. И в него има таб техническа. Да им пишем там. Имат и доста форуми ама не им разбирам езика. А и гугъла ги превежда сякаш от японски. Нищо не му се разбира. Някой беше дал линк и към техен форум -

http://translate.google.bg/translate?sl=pl&tl=bg&js=n&prev=_t&hl=bg&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fforum.emitel.pl%2Fviewtopic.php%3Ff%3D36%26t%3D5213

http://www.forumglobo.pl/

Йовчо Димов - мерси за кодовете на дистанционното, но на мен ми трябва тоя централния на излъчване. А на дистанционното на телевизора си светят. Въпреки, че не е толкова удобно, но... :)
Тествах и дистанционното на андроид приложението им. Излиза в съкратен вид с най необходимите бутони и превключване в пълен режим, където е 1/1 с оригинала. Интересно, само че трябва да го гледаш защото не се усещат бутоните. Но пък вибрират. Лошото е че не свирят с различен тон, за да им се свикне местоположението. Но върши работа.

Юли Костов

Цитат на: SatBox EOOD;283576Здравейте,разбира се че ще може да Ви сменим адаптера,само изпратете другият и ще Ви изпратим WiFi W03,от наша страна можем да направим жест като няма да заплащате нищо допълнително,само разходите за транспорт.Вижте еконт дали нямат пощенска пратка,мисля че беше 2-3 лв
Днес ви изпратих малкия адаптер с Еконт до ваш адрес. За да не ви разхождам до офиса им. Пратете пак на офис Еконт/ Варна/ колхозен. Благодаря предварително!

Gena_Bs

Юли,
Благодаря за снимките.
Качествено е направено тунерчето като HW. Само не разбрах логиката да се отдели на отделна платка захранването и на същата да се монтира SCART-a.

Линкът за втория форум е на Opticum.
Преводачът задължително минава през английски към български при превод от който и да е език. Ако го настроиш да превежда само на английски, текстът е много по-верен и разбираем.
Струва ми се, че гръцкият форум може да ни е по-полезен.

civica

Само като идея - нов модел специално за членове на форума - Арива Т650i SE ( special edition ) !! :)
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

Йовчо Димов

Логиката за скарта е че са две платки и ако тряба да сложат скарта на платката с харддуера трябвало да я направят с неправилна форма(по-скъпа) от което няма нужда и са решили проблема с две букси защото на самата нея няма място повече. Не е лошо решението защото и като цяло щеше да стане излишно място празно само за скарт буксата + удължаване излишно на корпус в посока дължина...

manechi

Цитат на: Йовчо Димов;284647Така , сега ше ви кажа има два начина на изключване на Аривата :
Quick и Eco
Когато е на Eco и има включено захранване на антената , няма да го има захранването когато изключите декодера.
Но ако е на режим quick и има включено захранване на антената , когато изключите декодера  захранването си остава включено, тоест има си го.
И при мен е удивително точно : 5.05 волта :)

Отивате на Други(Сруги) / Other и опцията е Standby mode .

Извинявай-прав си !Аз се сетих за този вариант, но си помислих,  че го пробвах, а явно не съм ! Сега всичко е ОК !!! Благодаря много !

Йовчо Димов

Супер
Нали сме затова всеки да каже какво е пробвал и знае :0
Честито "нова" функция :D

manechi

Цитат на: Йовчо Димов;284796Супер
Нали сме затова всеки да каже какво е пробвал и знае :0
Честито "нова" функция :D

Остава да оправят инфобара и EPG-то започва с +2-3 часа ! С най-новия софт съм !

Йовчо Димов

Ти си оправи часовника . Инфобар-а си върви много добре  с 1.01B5. Затова имаш 2-3 часа разлика

Юли Костов

И субтитрите и субтитрите... Дето развалиха хубавата работа. Преди си бяха много добре. Сега бягат напред, при превъртане назад. Ама и някой трябва да им каже. Аз ще им пиша тая вечер. Ако не ми спре нета, че се бъгясва нещо.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания