Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Ferguson Ariva T650i

Започната от Дунков, 23-08-2013, 16:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

алт

Цитат на: Юли Костов;284910Ставаа! Вече е факт. Арива работи с две и повече флашки /хардове/. За целта.
Активен USB хъб- тествания е 12 лв.
Закачат се и двете сториджа и включваме към порта на декодера.
В меню PVR Storadge information се появяват и двата като:
 USB Disk A:......
 USB Disk B:......
Със синия бутон можем да сменяме двете стрелки /зелената и червената/ на кой сторидж да са и съответно да им зададем настройките за типа на запис. После това ще е видимо в различните опции за снимки видео запис в плеъра.
От PVR настройки може да се избира за кой сторидж какви настройки да направим.
В Плеъра вече се вижда единия като udA1. и да работим с него като избран.
 С бутона на дист. edit който е най долу в дясно белия, сменяме между двата сториджа, като другият се обозначава като udB1. И двата работят и плейват прекрасно. Тоест няма нужда от някакви корекции по софта.
Благодарности на колегата Йовчо Димов за идеята за бутоните по горе. Бутона за смяна на текущия сторидж с другия е "edit"
Друго което е важно, USB хъба трябва да осигурява около 1,5 пъти стойноста на консумирания ток от флашките. Ако са флашки то те консумират малко енергия, но USB харда си иска захранването на хъба да е поне 500ma. /5V. Аз пробвах с адаптер 5V / 0.7A и работят без забележки, като съм включил 40GB хард и 16GB флаш. /адаптера захранва хъба/.

Сложи една клавиатура за проба.

Йовчо Димов

е хехеех
тури и мишка да видим ще излезе ли :)

Юли Костов

За съжаление не става с Wi-Fi адаптер и флашка. Пробвах и с хард/адаптер и с флашка/адаптер, разпознава ги коректно, но се шашка. Като има нет флашката я вижда правилно, отваря папките вътре, но в тях не вижда файловете. А иначе и отчита колко място има колко е заето и всичко. Не може обаче да се настройва на вида запис също. Менюто PVR настройки не е активно.
Като ги вкарвам последователно обаче, една след друга нета си се вързва, флашката също и всички менюта и са активни. Има нет. Но като вляза в медия плеъра и избера филми, Аривата се рестартира и връща в горното положение. Имам чувството, че не достига мощност от захранването на хъба. А и нямам по хубав за проба. Това с нета и флашка бе по важното. Тоест да се ползват едновременно и двете, но не стана.

Иначе с новия донгл с антената, връзката е супер. Чете в HD клипове без да засича. Работи много добре. Ако има нов софтуер за тест, давайте го насам. :)

Йовчо Димов

Юли погледни си личните съобщения . Имаш поща :)

civica

Цитат.......Аривата се рестартира и връща в горното положение....

Това го очаквах , както съм и писал по-нагоре с препратката от чуждите форуми , но друго си е като се потвърди и от колега . Жалко е , но не е фатално .То стига , че има и други възможности и то не малки освен декодер за цифрова телевизия за скромната сума от .... няма и 60 лв ! ;;650
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

Йовчо Димов

Аз вече казах че това не е предназначено за връзване на 5 неща едновременно, да не говорим за външна намеса - като хъб ..  така че радвайте се и че и с едно УСБ бачка с две флашки... но и неговото захранване може да не стига както казва Юли... захранването на хъба имам предвид.. едно вифи не харчи малко ... имайте го в предвид

Юли Костов

Цитат на: Йовчо Димов;284995Юли погледни си личните съобщения . Имаш поща :)
А, мерси. Ще се тества пак. ;;650

Юли Костов

Проблема с едновременното четене през активен хъб на хард/флашка/ и достъп до интернет може би не е в Арива, а в хъба. Арива ги разпознава и двете устройства. Защото сега закачих хъба на компа с вързани за него Wi-Fi донгъла и харда, че си викам я да проверим за какво иде реч и проблема лъсна. Така вързани при плей на музика или филм от харда и без плей също, връзката с интернет бе нестабилна и на тест за скорост на трансфер през интернет, не качи повече от 300 килобита! Само донгъла вързан директно към компа даде максимума на безжичното АП, което е под шейпър на 50/40 мегабита.
Така, че ако имах по хубавия активен хъб от 30лв който е в магазина, може би щеше да се получи на декодера. Ако намеря читав хъб, ще тествам пак разбира се. ;)

Йовчо Димов

Казах ви че вифи-то харчи първо много повече от флашка . Отделен проблем е може би несъвместимост между самите две устройства . Казвам може би - щом ги разпознава не значи че са напълно съвместими двете заедно да работят , но това вече никой не може да каже на 100%.
Дано обаче имаш възможността да го изтестваш с хубав хъб с държаливо захранване :)

Юли Костов

Цитат на: Йовчо Димов;285049Казах ви че вифи-то харчи първо много повече от флашка . Отделен проблем е може би несъвместимост между самите две устройства . Казвам може би - щом ги разпознава не значи че са напълно съвместими двете заедно да работят , но това вече никой не може да каже на 100%.
Дано обаче имаш възможността да го изтестваш с хубав хъб с държаливо захранване :)
Така е, защото само с хъба и донгъла интернета е със същата скорост. Като сложа харда или флашката и се омазват нещата и на компа. Тоест не в декодера е проблема. Явно хала му е толкова на хъба. Ами малък е. И чипа му грее яко.

алт

Цитат на: Юли Костов;285056Така е, защото само с хъба и донгъла интернета е със същата скорост. Като сложа харда или флашката и се омазват нещата и на компа. Тоест не в декодера е проблема. Явно хала му е толкова на хъба. Ами малък е. И чипа му грее яко.

Ако имаш монитор качествен, трябва да има и хъб в него, пробвай.

Йовчо Димов

Момчета имам още по нов софт - размерите на субтитрите са оправени от 1 до 10 и то много добре . Местенето им е  вече в 20 стъпки - от -10 до +10 и се местят от горе до долу на екрана.
Не забравяйте да ги дадете на БЯЛО цвета им че се чудих защо не се виждат .. бяха на трансперент. Захранването на антената са го сложили вече да е изключено и си е изключено по подразбиране . И това е оправено . ще чакам за още поправки , които съм дал.
До тук са се справили много добре. Получих някакъв рестарт по едно врме ама май нещо с флашката беше ...

http://www53.zippyshare.com/v/50089290/file.html

civica

А така ! Ще стане и това декодер май или плеър или комбо  ! Шегичка ! Добра работа !

Някакви бонуси за колегата , благодарение на когото се случват нещата в срок и с голям напредък ?  :s101 Председател на фен-клуба на АриваТ650i предлагам аз да стане !

Йовчо Димов

хехе Сивик
Благодаря за титлата :)
А ти какъв да си ? г-н Опти-кумец . Смени си го ако искаш там до аватара да ти излиза под ника - г-н кумец :) остана да видим коя ще е кумата.
гледам на всички да помогна защото не съм само аз с Арива и ми е интересно да участвам в процеса на поправка и да видя оправеното.
Юли и той като види сигурно ще се възбуди от новия софт :) Половината неща ги оправиха - остана още толкова.

civica

ОФФ

Колега , може и да променя нещо по ника , но едва ли . Оптикума е временно явление , а рока ( Heavy metal ) е завинаги ! Но може да се метна и на Арива , ако е на цената на Оптикума , понеже сега съм без декодер ! :)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания