Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Ferguson Ariva T650i

Започната от Дунков, 23-08-2013, 16:18

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

civica

ОФФ

Ок ! Арива , Арива с ариба и с сбирка , може и по две ! :)

А за wifi-то има време и да стане или не , не ми дреме . Че иначе цената отива над стотачка - декодер , wifi донгъл , хъб , не мерси ! ;;basi
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

Йовчо Димов

искаше да кажеш предполагам : Ариба с Абира :)

SatBox EOOD

Сега отварям форума и виждам че се е заформила хубава темичка;)
Искам да изкажа благодарност към колегата Йовчо Димов,който допринесе до отстраняването на досегашните недостатъци и за останалите които има за корекция.
Като благодарност за съдействието,фирма "Сат Бокс" ЕООД му подарява един ефирен приемник Арива Т650i;;650
Между другото днес от Фъргюсън са ми писали това:;)
we will do our best to give you the best support:)

civica

Цитат на: Йовчо Димов;285269искаше да кажеш предполагам : Ариба с Абира :)

Това да !

И това също -
Цитат.....Като благодарност за съдействието,фирма "Сат Бокс" ЕООД му подарява един ефирен приемник Арива Т650i
Редно беше да се случи ! И аз бях намекнал за това и ето го резултата - Арива с Ариба и Абира ! ;;675

SatBox EOOD

Цитат на: civica;285273Това да !

И това също -  Редно беше да се случи ! И аз бях намекнал за това и ето го резултата - Арива с Ариба и Абира ! ;;675
Заслужава си момчето;;650

civica

Съгласен !

Юли Костов

Да ти е честит подаръка колега! И да си жив и здрав да му се радваш! Добре че си се захванал, защото иначе с тия бъгове дето ги направиха. Аз май засега ще се връщам на версия 00B7. Там нямам проблем с буквите. Поне на моя екран.
С други думи имам пак критика, към поляците:
За съотношението на големината на буквичките, от2 до 3 разликата е голяма, от 5 до 6 също, а от 3 до 5 май няма съществена разлика. Но това не е проблем и така са си много добре даже. Избора за големина е с достатъчно положения.

Другото което е, пооправили са сливането на думи в един ред, но не напълно. Понякога ги слива пак. Сравнявам на един и същ филм.

И пак се подразних от губенето на синхронизация при превъртане назад. Това във версия 00B7 го нямаше. Както нямаше и сливане на думи. Защо не им предложиш, направо да се върнат назад до версия 00B7, тоест да я вземат за база и да оправят само големината и положението им по височина, както е в сегашната последна версия 01B7. Аз имам чувството, че не те разбират точно какво им казваш и затова бъркат. Щото за три версии до сега само за едни букви и ги въртят напред-назад и нагоре-надолу... :) Тo би трябвало да са ги оправили вече. Явно май не разбират точно какво искаме.

Иначе, още веднъж Благодарности за труда който полагаш!!!

Йовчо Димов

Разбират много добре но действат последователно. За превъртането не съм го включил в списъка , но и това ще направя с наближаване на пълното отстраняване на предните неща . . Сега предполагам на дневен ред ще са пунктуациите и сигнал индикатора . но следващия маил ще им кажа и за превъртането - ще се наложи да им го обясня защото клип няма да помогне , ще трябва те да го видят със собствените си очи за да знаят какво да направят. Но и това не е малко като почти перфектни субтитри като изключим препинателните знаци за подравняване - но това съм го обяснил много добре .

И смятам че добре правят последователно защото софта после може да даде много откат ако всичкото наведнъж го "оправят" .. може да стане мазало вместо оправено. няма страшно ще им докладвам за превъртането назад и като дадеш пауза субовете продължават , въпреки че като пуснеш всичко си е точно... как става това не знам - не съм програмист :)

Юли Костов

Цитат на: Йовчо Димов;285304и като дадеш пауза субовете продължават , въпреки че като пуснеш всичко си е точно... как става това не знам - не съм програмист :)
Не се респектират от видеопотока в тия два режима. Тоест при превъртане назад и пауза, софтуера не указва да се съобразяват с времевите стойности, които са посочени във файла на буквите. Това е дребна грешка и най вероятно като са ги писали са пропуснали да го укажат. Един вид това го има в старата версия 00B7, а тук не. Пропуснали са го още от версия 01B4 и затова казвам, че ще им е по лесно да вземат старата база и да добавят само новите неща. Те така са и направили, но вероятно по невнимание са изтрили реда в ini файла. Ако знаеха, биха го оправили за секунди. :)

Gena_Bs

Поздравления за колегата Йовчо Димов и от мен!
Със здраве да си ползваш машинката!

SatBox,
На някой друг благодарности във форума няма ли да изкажете?
Ако не бях Ви посочил и систематизирал конкретните недостатъци на FW никой нищо нямаше да направи. Особено за media player и субтитрите. Или просто прекалено щеше да се разтегли във времето решаването им от Ferguson.
Успешен бизнес Ви желая и дано не увеличите цената на приемника!

Има и още неща, като например трябва да се промени фона на инфо дисплея от сив на друг цвят, че се слива с картината при полупрозрачен режим. Освен това кутийката за номера на канала в него е прекалено широка, което намалява полезното поле за информацията на програмата.

Йовчо Димов

Знам го това - но няма смисъл да го бутат защото мястото за инфо никога няма да стига така или иначе понеже никога не знаем кога и колко дълги заглавия ще пише в програмата - затова няма смисъл да го бутат. Мястото винаги ще е малко. Ако тръгнат да бутат биха намалили и шрифта и още неща но..... никой не може да предвиди какво ще пише в програмата според мен. Затова е така направено - отредено място пък колкото стигне ... все пак и да я намалят и даже шрифта на намалят за текста в инфото.... още 2-3-4  букви няма да помогнат кой знае колко. Това е твърде динамично поле за да знаят колко да е. Не забравяй че числото там в него поле за канала е и четирицифрено - затова ти се струва че е голямо мястото

валери тв

Четох някъде как да се запише на флашка настоящия софтуер, че после да може да се върне, но не го намирам.

Йовчо Димов

Много е лесно : вместо Allcode го даваш на Dumpfile и Start

Юли Костов

Пробвах със стрийм на видео през локалната мрежа и VLC. Плейва само филми с малък битрейд, тоест .avi с 720p. Тия с 960Кб/с си вървят, но трябва да се посочи точният битрейд защото под дефаулт е на 800Кб и насича. Както и да се увеличи буфера. Няма възможност за превъртане на филма. Сядаш и гледаш като на кино.  Филм с .mkv въобще няма начин да се плейва. Тръгва и стои на първия кадър. Но пък и такова видео е с 5-6 Мб битрейд и по безжичен път забрави. Може би рутера трябва да е от най скъпите, но пък декодера няма да го възпроизведе мисля. И за да гледаш един филм, трябва да минеш през куп настройки. После за друг пак. Тъй че няма смисъл. С хард е в пъти по лесно, а и си плейва всичко.

Йовчо Димов

Е все е нещо че плейва и това .. все пак 720п не е малко , нищо че може би се дължи и на скоростта на линка между двете устройства... Но все пак това е медиен плеър а не домашно кино нали така :)
както казва колегата Юли - да, закачаш си харда или там флашката и си гледаш :) кеф !

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания