Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Next18500HD

Започната от stefan57, Юли 25, 2013, 08:19:01 PM

« назад - напред »

stefan57

Моля за помощ.Сложих този ъпдейт Next_YE-18500HD_04072013.abs чрез USB и след рестартиране екрана е черен. Пробвах и през RS232 с нул модем кабел 2-3:3-2:5-5 и друг фирмуер но няма връска с компа .Какво да направя???

Юлиян

Цитат на: stefan57;266353Моля за помощ.Сложих този ъпдейт Next_YE-18500HD_04072013.abs чрез USB и след рестартиране екрана е черен. Пробвах и през RS232 с нул модем кабел 2-3:3-2:5-5 и друг фирмуер но няма връска с компа .Какво да направя???

ето малко инфо и не забравяй да сложиш GND на кабела (в корпуса на буксата) http://www.gocmenkolik.com/forum/index.php?topic=32985.30
Успех.

stefan57

Оправих се Благодаря на озовалите се. Пробвах на друг комп. Проблема е бил в ком порта

Момчил Минков

Цитат на: stefan57;266378Оправих се Благодаря на озовалите се. Пробвах на друг комп. Проблема е бил в ком порта
Е ко стана де? Проблем при флашването, калпав фърм, или друго, успя ли все пак да сложиш последния, работи ли, неще видимо изменено?
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

stefan57

Сложих фирмуер Next_YE18500HD_06072013abs Не забелязвам разлика от старите само като активирам емуто за булсат не се отварят останалите канали.Предимно ми трябва за диемата

При мен май Next_YE-18500HD_04072013abs се оказа бъгав

Момчил Минков

Цитат на: stefan57;266398Сложих фирмуер Next_YE18500HD_06072013abs Не забелязвам разлика от старите само като активирам емуто за булсат не се отварят останалите канали.Предимно ми трябва за диемата

Това ему е за другите спътници. За ирдето-то на БСК, трябва да си сменяш кейчетата на ~ 2 седмици
ЦитатПри мен май Next_YE-18500HD_04072013abs се оказа бъгав
При мен няма проблеми, ама новия не съм го слагал, щото не ми се нареждат пак програми...

Момчил Минков

Остана ми една свободна вечер и реших да мацна последни излязъл (горе споменатия за бъгавост) и да си подредя пак каналите. Вече ги няма противните джамии на бут скрийна :hammer:. Друго за сега не съм видял различно. ;;650
.
.
.
Намерих един кусур, Като поцъкам малко и понякога ми изчезва информацията от дисплея (буквено/цифровия), като го изключа (със стария фирм) и се появяваше. Сега ми се случи да не се появи. след повторно изгасяне, се появи вече

Момчил Минков

Не мога да гледам противните джамии, ама се върнах към фърмуеъра от май, миналата година (ако забележите - имам нерви кат въжета). С последния превключването между каналите е отвратително бавно ~ 10сек. а и ЕПГ-то не се появява веднага. С миналогофишния софтуер е много по-добе, а и Free Service-ите работят. За последния фърм, намирам само кусури спрямо предходния.

ВанкоСв

При мен новият софт си работи нормално,ползвам си го само с каката,някъде четох че твоят проблем с бавното сменяне идва от Free Service и за това даже и не съм ги пробвал.

Момчил Минков

Цитат на: ВанкоСв;288430При мен новият софт си работи нормално,ползвам си го само с каката,някъде четох че твоят проблем с бавното сменяне идва от Free Service и за това даже и не съм ги пробвал.
То и да са изключени, пак е така, а стария вкл/изкл. все тая, прехвърля си бързо. Довечера ще пробжам, ама еджа ли (само за да не виждам джамиите)

Момчил Минков

Не знам къде съм спал :hammer:, ама то имало фърмуеър от 11.10.2013г V2.18B8. Сложих го сега и го наблюдавам
.
.
.
Като се разтърсих - няма кой знае какво променено:
- FAR TV е била отстранена.
- Turksat и Hotbird Списък на каналите Обновен 2A3. -
- Актуализиран всички сателитни и ТП.

ВанкоСв

Не си спал-аз преди седмица проверявах и нямяше нищо ново,сега са го добавили.Пиши как работи и с какво впечатление си защото ако само това са промените май няма смисъл да го слагам(не ми се подреждат наново канали).

Момчил Минков

Цитат на: ВанкоСв;302147Не си спал-аз преди седмица проверявах и нямяше нищо ново,сега са го добавили.Пиши как работи и с какво впечатление си защото ако само това са промените май няма смисъл да го слагам
Няма разлика :s101 .. май?

Цитат(не ми се подреждат наново канали).
И аз подреждах едно време докато не се светнах: ;;675
Преди да флашнеш, си правиш дъмп на УСБ-то, флашваш с официалния фърмуеър, после флашваш от дъмп-а, само user-частта, и каналите ти са си там. Не помня обаче настройките за линиите дали се връщаха, ако не, и за това има решение. Прави се един файл allshara.dat или нещо такова, ще проверя на ПЦ-то в къщи и ще пиша пак.

Zlatev75

Има и една програмка" Kanal editor" със която също става да си запазиш листа с каналите и фаворитите през SRS232.Първо се свалят на компа ако искаш си ги редактираш и след като го префлашнеш ги връщаш това е само за каналите а за линиите не заная как могат да се запазят

Момчил Минков

Цитат на: Zlatev75;302459Има и една програмка" Kanal editor" със която също става да си запазиш листа с каналите и фаворитите през SRS232.
ама сигурно пак се слагат през КОМ?
.
.
.
Файла за възстановяване на линиите се казва allshares.dat - нормален текстов файл, съдържанието трябва да е от вида:
C: IP port username password                  <- за Ц линия

за Н линия сигурно е подобно

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания