Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Настройка на сат.антена!

Започната от valvamp, Февруари 21, 2013, 09:35:22 AM

« назад - напред »

valvamp

Здравейте ,търся някой колега ентусиаст от Благоевград за настройка на антената ми .В момента е на 23,5 Е ,а искам да я преместя на 39Е градуса.

Моцката2

Колега ако имаш Делта ще се справиш лесно...

valvamp

Приемникът ми е Next Ye 18500HD ,Антената е 90см и е на покрива на блока

Моцката2

С този приемник не знам дали може да се настройва антената, но ако имаш от старите приемници на Булсат DL-STB-s100/s200 ще стане работата доста по лесно.

явор.станев

Цитат на: valvamp;229321Приемникът ми е Next Ye 18500HD ,Антената е 90см и е на покрива на блока
и с този приемник ще се справиш;;650

valvamp

Моцка ,а ти не можеш ли да ми помогнеш в настройката?

Triax

Може!..Ама и много яде(пържоли) и пие(ракия)...:D

цвети цветанов

Влезни в менюто и добави спътник Хелас сат 2,нагласи транспондер 12565 H 30000 fec7/8 и върти чинията на изток...Ако се справиш трябва да ти излязът 6 свободни канала

valvamp

Колеги ,преместих антената и настроих приемника на честотата със свободните програми ,но нищо не се получава .Моля ви ако някой има уред и знае как се настройва ,нека да пише ,ще почерпя .

цвети цветанов

Вземи една стара булсаткомска делта, вържи я към телевизора и антената. Натисни синят бутон на дистанционното и ще ти излезе сигнал индикатора. На тв-то ще оставиш някой да гледа а ти ще въртиш антената и ще си комуникирате по телефона. Далече съм иначе бих ти помогнал....

Васил

При въртене на антената трябва да имаш визуален контрол през телевизора иначе е много трудно.
210см руска на мотор.145см офсет с кръгов конв.на 36Е

Вайдин57

Цитат на: valvamp;231323Колеги ,преместих антената и настроих приемника на честотата със свободните програми ,но нищо не се получава .Моля ви ако някой има уред и знае как се настройва ,нека да пише ,ще почерпя .
Приемника е добар(добЪр). когато(Когато) местиш антената на исток(иЗток) или запад трябва да измениш(промениш) вертикала.Антената е по исправена(иЗправена).;;650

мод.едит фолкръм ;;650

фолкръм

Цитат на: Вайдин57;231414Приемника е добар(добЪр). когато(Когато) местиш антената на исток(иЗток) или запад трябва да измениш(промениш) вертикала.Антената е по исправена(иЗправена).;;650

мод.едит фолкръм ;;650

Толкова ли е трудно мамка му и правопис!:lol15:

По темата:  Грабвай една делта, някой да гледа тв то, колегите горе са ти казали как, лесно е!
receiver Vu+Ultimo 4K, dish Triax TD 88 - 80E/30W,LNB - AB Com ,dish Selfsat H30D1, motor Moteck H-H   ,dish Panorama 67см,LNB-AB Com TWIN,receiver DL STB-202.

valvamp

Колеги ,настрох си сам антената ,оставих жената долу на приемника да гледа сигнала ,а аз горе на покрива започнах да я въртя ,иначе не било трудна работа ,за 5-10 мин.:)

PayNera

Цитат на: valvamp;231694Колеги ,настрох си сам антената ,оставих жената долу на приемника да гледа сигнала ,а аз горе на покрива започнах да я въртя ,иначе не било трудна работа ,за 5-10 мин.:)

Ако беше оставил някои друг да гледа телевизора - освен жена ти - щеше да стане за 2-3 мин. - шегичка колега
60% от българите живеят в стрес. Останалите 40% живеят в Англия, Германия, Щатите, Испания, Франция....

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания