Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Настройка на сат.антена!

Започната от valvamp, Февруари 21, 2013, 09:35:22 AM

« назад - напред »

цвети цветанов

Ето че могло и човек сам да си помогне!;;679;;679;;679

Андрей Колев

Да не пускам нова тема , може да помогнете и на мен .... Имам антена ИТВ партнер и си купих нов конвертор и искам да я настроя на хотбърд , нали там са най-много свободните канали ? Та помогнете как и тн , имам сат-файндър ако това би могло да помогне по някакъв начин , как да настроя антената и приемника ? Като начало може да ми помогнете ако ми кажет на какъв ъгъл да настроя вертикалния наклон на антената , и горе долу мисля ,че знам на къде да гледа за този спътник ,но толкоз , Благодаря предварително

ВалчоП

Тук си намираш местоположението на картата, кликваш на твоето място, избираш спътника и сайтът ти дава посоката и всички останали ъгли ;;650

http://www.dishpointer.com/
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

Андрей Колев

Тоест 11 градуса вертикален наклон ?

фолкръм

Тези градуси са само ориентировъчни, биха били точни ако стойката ти е идеално отвесна и сглобката на антената е ок!
receiver Vu+Ultimo 4K, dish Triax TD 88 - 80E/30W,LNB - AB Com ,dish Selfsat H30D1, motor Moteck H-H   ,dish Panorama 67см,LNB-AB Com TWIN,receiver DL STB-202.

Андрей Колев

Тоест всичко е едно към гйотере и реално трябва да нацеля нещата като съм начинаещ . стойката ми е отвесирана , но за зглобката на антената не гарантирам , имам друг въпрос , с по-големи антени по-лесно ли се настройва и хваща спътник ?

Зелен

Да,по-лесно е. Но е добре и всички останали необходими неща да са на ниво. Иначе е трудно.

themaster301

Това , че антената е по-голяма , не значи , че настроиката е по-лесна. Точно е обратното.
Парабола 2.2 м. + Multi Satellite Positioner Pace MSP-995 + Mut@nt HD51 + TBS 6903 Professional DVB-S2 Dual Tuner PCI-e Card.

Зелен

Аз с 95см антена хващам по-бързо и по-силен сигнал в сравнение със 60см. антена. Сигурно правя нещо грешно,не знам.

фолкръм

За един спътник се съгласявам,че по голямата антена е по лесна за настройка, но гониш ли дъгата голямата е по трудна за настройка!
receiver Vu+Ultimo 4K, dish Triax TD 88 - 80E/30W,LNB - AB Com ,dish Selfsat H30D1, motor Moteck H-H   ,dish Panorama 67см,LNB-AB Com TWIN,receiver DL STB-202.

Зелен

Човекът търси Хотбърд;).

фолкръм

Цитат на: Зелен;239945Човекът търси Хотбърд;).
Aз мога да чета какво търси човека! Отговарям ти коя и как е по лесна за настройка!

pantsiani

Цитат на: Андрей Колев;239885Да не пускам нова тема , може да помогнете и на мен .... Имам антена ИТВ партнер и си купих нов конвертор и искам да я настроя на хотбърд , нали там са най-много свободните канали ? Та помогнете как и тн , имам сат-файндър ако това би могло да помогне по някакъв начин , как да настроя антената и приемника ? Като начало може да ми помогнете ако ми кажет на какъв ъгъл да настроя вертикалния наклон на антената , и горе долу мисля ,че знам на къде да гледа за този спътник ,но толкоз , Благодаря предварително

Ако си от София, ще ти я настроя безплатно и без ангажименти.

Андрей Колев

От София съм да , благодаря за помоща и ако не се справя , ще се възползвам  ,но предпочитам сам да се науча как да го правя , би ми било доста полезно :)

marseanec

Здравейте колеги,
Да не пускам нова тема  имам антена ИТВ партнер и си купих нов конвертор (двоен), но държача на антената е за 2 конвертора и така губя максималното което мога да изкарам като сигнал след като настроих антената на полярно окачване.
Питането ми е от къде мога да си поръчам единичен държач за тази антена или ако някой има излишен да се разберем за приемлива цена.
Намирам се във Велико Търново.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания