Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Каква нова система трябва на България

Започната от Ники, Февруари 20, 2013, 08:57:21 PM

« назад - напред »

pepsifen

М да,забравих че всеки който не мисли като вас го прави за пари...а дали вие не го правите за пари? :s101 И изобщо сериозно ли мислите че някой ще дойде тук да ни плаща за писаници из сат форум и то в страница която дори не се вижда никъде? Страхотно разсъждение. Вместо да се опитвате да мислите,я по добре идете някъде по далеч то големите градове...където и да е. И още нещо - като гледате резултатите от последните избори и като знаете как ще минат следващите... е всички ли си "изкарват парите за ракията"...много ракия ще да е бе хора.:)

register

всичко е въпрос на кръгозор

на някой кръгозора му е до новата плазмичка, новата количка и новото телефонче, и евентуално плазмичката, количката и телефончето на съседа

обикновено такива хора изобщо не разбират политиката или я смятат за поле за придобиване на по-скъпи плазмички, телефончета и колички

за тях всеки, който им говори за нещо по-различно от придобиване на нови колички, телефончета и плазмички е мръсен комунист

а също и всеки който не разсъждава като тях или критикува житейския модел телефонче-плазмичка-количка

мръсен комунист също е всеки който говори за времена в които не е имало плазмички, и за страни в които не се намират седалищата на фирми произвеждащи плазмички и телефончета

всъщност всичко, което няма никакво отношение към марката, цената и покупката на нови плазмички, телефончета и колички е "мръсен комунизъм"

за съжаление в България огромното мнозинство има именно този кръгозор, затова и почти трийсе години след падането на мръсния комунизъм, политиката в България продължава да се дели на "мръсни комунисти" и "наши хора"

"нашите хора" могат да бъдат всякакви, стига да обещават нови телефончета, плазмички и колички
 могат да са царе, пожарникари, дори бивши преподаватели по научен комунизъм
 щом споделят веруюто в триединството телефонче-плазмичка-количка - те са "наши хора"

съответно има и друга огромна група хора, които смятат, че всички, които се интересуват само от телефончета, колички и плазмички, трябва да бъдат изправени пред народния съд, който да им вземе плазмичките, телефончетата и количките и да ги даде на народа

тези хора смятат, че всеки който има пари за нови колички и плазмички е бандит-кръвопиец и трябва да бъде наказан
 тези същите хора естествено смятат, че само и единствено комунизЪма ще опрай света

мисля, че на всички що годе образовани хора им е ясно, че в подобна среда на мизерни кръгозори
 нищо градивно не може да се случи, затова и много от тях си бият камшика и отлитат надалеч

докато тези две групи хора с подобно елементарно мислене не се променят, поумнеят, измрат или им се забрани да гласуват
 в България нищо няма да се промени и още 50 години ще сме на същия хал

pepsifen

Все си мисля че най големият проблем е че никога не сме имали читава политическа класа...Все някакви дребни души,които са затънали до шия в корупция и омраза към "другите"...и така до края на света. Точно и стриктно спазвайки правилото - който не е с нас е против нас и прочие и прочие простотий. Това си личи и по написаното в тази тема. Повече от ясно е че никой няма да промени политическите си възгледи само заради написаното от друг,обаче веднага трябва някой да спомене че го прави за да си изкара ракията...Сякаш не е възможно наистина да има друго мнение по въпроса. Някога великите умове с смятали че живеем на плоска планета,пък то се оказало че не е така...Е хубаво де, както кажете,просто ми трябваше още един пост,че да стъкмя за ракия + салата. Бай ;;650

register

pepsifen нямаме политически елит, щото това се търси от масите
 като отидеш в магазина, там основно продават евтина залъгваща глада фалшива храна
 кренвирши и вафли
 защото масите за толкова имат пари и това и търсят
 същата работа и в политиката
 кренвирши и вафли

oldgraf

Как само се сещате, че става дума за комунетата и техните издънки - родствени и купени.
Проблемът не е в политическата класа, а че хората забравят историята. И се връзват пак и пак и пак.
Това за джиповете и телефоните помисли за кого важи и пак го напиши, може и да ти повярва някой.
Народен съд споменаваш :s101:lol15:
Вярно, че и Белене по Тома Томов е било криминален затвор...
Ще ни пращате ли останалите живи след "народният съд" там ?

yavor1

Напротив има си елит, това са синовете, а вече и внуците на тези, които с кръв са я взели властта и не са я пускали въобще и изобщо . Да уточня деца и внуци на активни убийци на КДС , не само Тома Томов, а новото попълнение на БСП;;basi
 http://vevesti.bg/110756/detsa-i-vnutsi-na-funktsioneri-na-bkp-palnyat-listite-na-bsp/
http://www.novini.bg/news/407064-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D1%81%D0%BF-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8.html
http://www.fanface.bg/boulevard/item/12672-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5.html

Ако се поразрови из останалите, няма как да не се открие роднинска връзка и на останалите безродници , дори и на Антон Кутев, който изнесе тайната, че комунизма, също както спина се предава по полов път , дъщеря му е от младите мераклии да ни управляват :;810
 Оруел е много прав, когато пише:
 Който управлява миналото, той управлява и бъдещето !

Жална ми България, пак се е запътила със страшна сила към поредната катастрофа !
 Ниновата зима ще е по-страшна от Лукановата, Виденовата и Орешарската ....
 Много е огладняла и нахъсана Г-жа Лъжа, 37% са и малко, иска с комсомолски плам, 137% да прилапа  :e085:

P.S. Още инфо http://www.karlovo-online.com/component/k2/item/6820-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B8-%D0%B2%D0%BD%D1%83%D1%86%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B1%D1%8E%D1%80%D0%BE-%D0%B2-%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%81%D0%BF ;;basi

Дедал

Кой разбрал - разбрал ...
Докато все някой друг ни е виновен или все тоя или оня чакаме да ни спасява , да сме в съюз/партньори с едни , а да работим за интересите на други и най-вече не за собствения си - все ще сме зле и кочинката ще е същата ако ще и господ да слезе ...

register

ето политическата реалност в България:
 Eвгений Михайлов водач на ДОСТ, двама "патриоти" станаха ДПС - ри
 http://vlasti.bg/news/Evgeniy-Mihaylov-voda-na-DOST--dvama--quot-patrioti-quot--stanaha-DPS--ri/1800

Чък Норис

Цитат на: pepsifen;442410Все си мисля че най големият проблем е че никога не сме имали читава политическа класа...

Напротив!
В началото на 20век е имало наченки на няканъв "елит", не само политически, ами и интелектуален ако щеш. Само, че идват подчовеците продали се за няколко рубли и ебават майката на всичко.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

oldgraf

Прочетете къде отново са кандидати за депутати от ДС и внимавайте как гласувате. Да няма после ама този ме натиска, онзи ме натиска, а на ниКОЙ не му пука за мен...Тези избори са толкова важни колкото и онези през 2001. Европа е на кръстопът и не би трябвало мангали, комунета и ченгета-доносници да ни пращат пак в Азия

an

Това ли е основната опорна точка? Коя е тази партия, която иска да ни праща в Азия? Или сам го измисли? И после наричаме другите г-жа Лъжа...

Иначе Европа е на кръстопът - да. Но дилемата не е избора между Европа и Азия, а по-скоро е между Европа и Африка. Сигурен съм, че не си толкова тъп и няма да ти трябва жокер, за да се сетиш защо.

А тези избори са важни - да. Даже са по-важни от тези от 2001-ва. Затова - да, внимавайте как гласувате...

Joe

Цитат на: pepsifen;442394Както винаги съм казвал,демокрацията е най неподходящият обществен строй за народ с манталитет и ген като нашият...Справка - ами този период кажи речи се изравни по време с "комунизма" и както виждате продължаваме да се въртим в кръг и да си гоним опашките. Може за народи като американци,германци,французи и прочие да е подходяща нооо...за нас...няма как да стане. Членове на НАТО и ЕС ли? Глупости на търкалета. Ако се направи наистина независимо проучване сред народа (подчертавам - сред народа) то никой не ще ЕС а да не говорим за НАТО. Убеден съм,че особено в последните дни всички се убедихте че всичките ни политици са истински антинатовци - говоря за присъствието на алианса в Черно море и коментарите за това на ББ и разни други. Само че...колкото и да са наивни натовци,скоро ще разберат,че всъщност по тия ширини никой не ги иска и никога няма да ги иска. А към ЕС сме настроени с такова безразличие (по скоро недоверие) че ум да ти зайде. Както и да е - въпросът беше за изборите...ами то е ясно че ББ никога няма да може да управлява еднолично,както и че всички останали са против него. И то с основание. С безкрайните си хвалби и тупане в гърдите той успя да отблъсне и най големите си поддръжници. Сам си навреди повече отколкото който и да е друг.
На мен лично не ми дреме за никого по много проста причина - тук нищо не се е променило вече 30 години. Дори и улицата ми още носи името на основателя на първата комуна - Крум Пастърмаджиев а над главата ми в работата има горд лозунг - "Колектива на цеха - стопанин на социалистическата собственост"...и вярвайте ми така ще си остане който и да спечели. Успех на всички ;;650

Странно изказване на човек с никнейм на Американска напитка...Не е зле да се прекръстиш на Лимонадафен, защото май не познаваш времето когато Кока Колата и напитката от никнейма ти бяха само за членове на партията, която съвсем скоро ще изберете отново...

Sent using Tapatalk

oldgraf

Цитат на: an;444274Това ли е основната опорна точка?

Вие сте няколко руПладжии тук дето пишете опорки

register

определено има 2 партии които искат да ни вкарат в азия - дост и дпс
 останалите искат да ни вкарат в нечий джоб - я на фирми от германия, я от русия, я от сащ

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания