Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

За цифровизацията

Започната от paymaster, 26-12-2012, 10:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bodurov

Принципно и радиото ще се цифровизира, но изобщо няма да е скоро. Първоначално се говореше за 2020 г. за старт на цифровизацията на радиото, но като гледаме с какви темпове върви ТВ цифровизация, май никой не се кани да подхваща радиото.
XTrend ET9200  + Zgemma H7s powered by OpenPli 7.0 and SONY KDL-50W808C

Rafaello

Цитат на: dman;212119Колеги, чудя се едно нещо... като спрат аналоговите радиа, какво правим с радиата в колите например? На моя форд радиото не стига че е с нестандартни размери и изпъкнал панел ами има и управление от волана. На доста коли пък са направо вградени в таблото. Ако се наложи смяна хич няма да е приятна. А и продават ли се някъде цифрови радиоапарати за коли?
Изобщо доста хора слушат радио в колата. Как технически ще се реши?

По принцип има решение. Продават се много преходници за различни модели коли, където може да паснеш стандартно радио. Управлението от волана също си има решение в повечето случаи. Има модели на СОНИ, които поддържат управление от волана и със съотвентия преходиник може да се вържат към всяка кола. Виж връзката с компютъра на колата и показването на станцията на дисплея не знам дали е възможно, не съм виждал такива.
4,8W, 0,8W, 4E, 9Е, 13Е, 16Е, 19,2Е, 23,5Е, 28E, 39Е, 42Е, 45Е

Златанов

Докато дойде време да се минава към цифрово радио, ще сме сменили поне още 2 коли и поне втората, от които ще е с цифрово радио ;)

dman

Цитат на: Златанов;212164Докато дойде време да се минава към цифрово радио, ще сме сменили поне още 2 коли и поне втората, от които ще е с цифрово радио ;)
Уф успокоихте ме с информацията че радиото ще си бачка още дълго. Че бях решил че ще трябва да се занимавам с смяна.:):);;513

Зелен

Ще сменяме колите. Колко му е?;;573

ВКВ

Цитат на: paymaster;209508"MPEG-4 декодерът(set-top box) е външно устройство с  малки размери, което се включва между антената и телевизора. Ролята му е  да преобразува цифров ефирен сигнал в аудио-видео сигнал или  високочестотен аналогов, за да могат по-старите телевизори да го  приемат."
След това разяснение дано повече хора се усетят за какво плащат на кабеларките....а и не само на тях с безплатните set-top box-ве:D.
Цифрова сигнал + set-top box = високочестотен аналогов.

Деян

Да, затова ползваме CA-модули, а който няма подходящия тунер - HD Set-top-box. Там, май, изходът не е аналогов ;)

ВКВ

Цитат на: Деян;212262Да, затова ползваме CA-модули, а който няма подходящия тунер - HD Set-top-box. Там, май, изходът не е аналогов ;)

Да де....ние ползваме,но другите също плащат цифрова :):)
С други думи да си помислят за какво плащат тези който не ползват  CA-модули и HD Set-top-box :):):)

той

Цитат на: bodurov;212068Не, връх Ботев няма да се използва за цифрово излъчване. Остава само за радио и други комуникации.

От връх Ботев ще има цифрово излъчване, но само за северна България. Знам го от сигурен източник.

ogibo

Цитат на: той;225967От връх Ботев ще има цифрово излъчване, но само за северна България. Знам го от сигурен източник.
И един мармот завива шоколад.

Mediadigital

От връх Ботев няма да има цифрово излъчване .. няма северна България няма Южна няма западна  има 12 региона с локационни зони ! :s104:s104:s104:s104:s104:s104

Хоризонт

Цитат на: Rafaello;212163По принцип има решение. Продават се много преходници за различни модели коли, където може да паснеш стандартно радио. Управлението от волана също си има решение в повечето случаи. Има модели на СОНИ, които поддържат управление от волана и със съотвентия преходиник може да се вържат към всяка кола. Виж връзката с компютъра на колата и показването на станцията на дисплея не знам дали е възможно, не съм виждал такива.

Така бе за автомобилите произведени в периода около 1995-2005 година. Сега радиото е в целия преден панел и въобще нищо не може да се махне. Но проблема с цифровизацията на старото радио лесно се рещава с един трасмитер или при наличието но usb вход и включване на джаджа.
;;513

digipro

Цитат на: Хоризонт;226007Така бе за автомобилите произведени в периода около 1995-2005 година. Сега радиото е в целия преден панел и въобще нищо не може да се махне.
Всичко може колега. Китайците не спят :) Правят заместители с формата и размерите на оригиналните радиота, при това с навигации, DVB-T тунери и всички екстри които се сетиш. Ето пример: http://www.alibaba.com/product-gs/446852707/FORD_FIESTA_OEM_CAR_radio_GPS.html

ТИНТИН

Цитат на: Хоризонт;226007Така бе за автомобилите произведени в периода около 1995-2005 година.

Че то при нас 90 процента от автопарка е в този диапазон;), така че принципно няма как да има проблем.
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis M. Ritchie

той

Цитат на: Mediadigital;225996От връх Ботев няма да има цифрово излъчване .. няма северна България няма Южна няма западна  има 12 региона с локационни зони ! :s104:s104:s104:s104:s104:s104

Миналата седмица е имало пробно излъчване на 57 канал за няколко дни.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания