Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

800 000 души за референдум за АЕЦ "Белене"

Започната от GeorgiD, Юли 27, 2012, 09:23:35 PM

« назад - напред »

Brian

Веднъж да имаме разногласия с бащицата и той взе, че се коригира :worry:
;;612

archibal

Цитат на: koko_varna;218272ЗА!!! ВСИЧКИ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА!!!
Кой ще плаща 20 млрд лева :lol15:. И аз искам да карам Ролс-ройс

Чушкопека

А кой ще плаща 80 стотинки киловатчас на тока? След като е научно доказано, че ядрената енергия е най-евтината. Ще се създадат безброй работни места за млади квалифицирани специалисти, които иначе биха напуснали Републиката. Ще живне целият район около Белене, ние няма да внасяме ток...

jovito

Цитат на: koko_varna;218294А кой ще плаща 80 стотинки киловатчас на тока? След като е научно доказано, че ядрената енергия е най-евтината. Ще се създадат безброй работни места за млади квалифицирани специалисти, които иначе биха напуснали Републиката. Ще живне целият район около Белене, ние няма да внасяме ток...

Като направиха Цанков камък за 500 мл,дане би в Девин сега да са по добре,тези пари няма връщане ,развалиха природата
с тези пари спокойно се правиха 5 големи стадиона и зали за спортуване:lol15:

Пламен Тачев

А ядреният боклук къде? В задния двор?
Да удължат срока на Козлодуй и да спрат да дават разрешителни на вятър - почти стигнахме %-та зелена енергия, който чак 2020 г. трябваше да стигнем. И да, всеки лев държавен да се влага в намаление на разходите на ток. Това е пътят, Коко, свикнахме да се оливаме с евтиния ток, вкъщи да светят всички лампи, в общежитията парното и печките бичат, а прозорците отворени, панелките са като решето и нищо не задържат... каква файда от още "евтин" ток - няма да ни намалеят сметките от това. Топлим въздуха само по цял ден, не си ли съгласен с това? ;;650 Не се заяждам с теб, ти си точен, само с нещата, които казваш, не съм съгласен ;)

Чушкопека

Цитат на: jovito;218295Като направиха Цанков камък за 500 мл,дане би в Девин сега да са по добре,тези пари няма връщане ,развалиха природата
с тези пари спокойно се правиха 5 големи стадиона и зали за спортуване:lol15:
Е следващия път като си пусна телевизора в стадиона ще ти се обадя, че май ток трябва да има....

Чушкопека

Цитат на: Пламен Тачев;218296А ядреният боклук къде? В задния двор?
Да удължат срока на Козлодуй и да спрат да дават разрешителни на вятър - почти стигнахме %-та зелена енергия, който чак 2020 г. трябваше да стигнем. И да, всеки лев държавен да се влага в намаление на разходите на ток. Това е пътят, Коко, свикнахме да се оливаме с евтиния ток, вкъщи да светят всички лампи, в общежитията парното и печките бичат, а прозорците отворени, панелките са като решето и нищо не задържат... каква файда от още "евтин" ток - няма да ни намалеят сметките от това. Топлим въздуха само по цял ден, не си ли съгласен с това? ;;650 Не се заяждам с теб, ти си точен, само с нещата, които казваш, не съм съгласен ;)
Тук съм напълно съгласен с теб и бих те подкрепил, че по държавните учрежедния жулят калориферите, ама ония бай Тошовските 5 килвата, дето май са на трифазен ток, а ние нов АЕЦ. Истината е винаги някъде по средата, мисля че в един нормален дебат ще излезе решение.

archibal

Цитат на: koko_varna;218294А кой ще плаща 80 стотинки киловатчас на тока? След като е научно доказано, че ядрената енергия е най-евтината. Ще се създадат безброй работни места за млади квалифицирани специалисти, които иначе биха напуснали Републиката. Ще живне целият район около Белене, ние няма да внасяме ток...
На пазара се продават и турски и български домати, ти ми кажи кои са по-евтините. Гърция и Македония като купуват ток от нас да не би да са умрели

Чушкопека

Цитат на: archibal;218305На пазара се продават и турски и български домати, ти ми кажи кои са по-евтините. Гърция и Македония като купуват ток от нас да не би да са умрели
Да но млади български специалисти трябва ли да работят в чужбина? И защо въобще сравняваме ядрена енергия с домат?

jovito

Цитат на: koko_varna;218297Е следващия път като си пусна телевизора в стадиона ще ти се обадя, че май ток трябва да има....
стига да има какво да гледаш,защото без спортни успехи няма и нация
видя на последната олимпиада какво стана и ще става по зле

BOBIKAT

Да, но млади български специалисти не само в сферата на енергетиката бачкат в чужбина. Първо трябва да се установи къде е пробойната, за да изтичат към запада!!! С тия 20 мрлд, знаеш ли колко други неща могат да се направят!?
Ти като неработещ ти е през ... за пенсиите, но аз като самоосигуряващ се, нямам намерение да изплащам пенсиите на вашите до 100-ната си годишнина.
In the beginning was dark, and then bang...

archibal

Цитат на: koko_varna;218307И защо въобще сравняваме ядрена енергия с домат?
Че ядрената енергия да не би да е някаква светая светих във Вселената. Германия къде къде по-богата от нас се отказа, Австрия изобщо не иска да я развива, а ние на гол тумбак чифте пиштофи. Цялата Мара втасала до ядрената енергетика упряхме, това е камъчето което ни стяга в чипика :lol15:. Да даваш 50% от цялата произведена енергия в страната в ръцете на една чужда държава не ми се вижда най-доброто нещо. Всички си спомняме 2009 г какво се случи. Техните реактори са за тяхно гориво, ако някога решат по някаква причина да не ни дадат гориво или да искат 10х цената му какво правим ;;601

Чушкопека

Цитат на: BOBIKAT;218310Ти като неработещ ти е през
Е как реши, че съм неработещ? Така си го помисли нали, щото да върви.

BOBIKAT

Цитат на: koko_varna;218316Е как реши, че съм неработещ? Така си го помисли нали, щото да върви.
Щото преди 2 години някъде, преди да те "кик-нат" от скайп канала, ми е останало в главата че си безработен.
In the beginning was dark, and then bang...

Пламен Тачев

Коко, имам усещането, че ще си "ЗА" нов АЕЦ до днес ;;650

Единствения ни изгоден вариант (разбирай - с най-малко кражби) е удължаването на блок 5 и 6.
Ето преди 2 години какво са казали: http://www.moreto.net/novini.php?n=76738
Тия дни пак се говори за това: първите резултати в Гугъл по темата
Ако разцъкаш по-старите статии, ще видиш, че и там си измислят всякакви дати, цени и срокове, но поне сумите, за които се говори, са по-малки. Тоест и лапането ще е по-малко.
Единственият щастлив изход е да се работи с европейски програми и средства, с минимална намеса от държавата (въпреки, че се опитват навсякъде да се бутат управниците ни), за да не могат да крадат и с дупетата си. А руснаците - дгд, не съм фен на навеждането пред никого, но пред тях - съвсем. ;;650 Нека Китай и Корея си строят ВВЕР, мен поне ме е шубе да ми цъка техен реактор.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания