Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

ZHD 100 в снимки отвътре

Започната от koscom, Юли 08, 2011, 03:17:47 PM

« назад - напред »

Чък Норис

И после идват проблемите с драйвърите на тунера, четеца, функциалността на дистанционното, един куп зелени екрани и т.н.
А като споменах четеца, някой да не си мисли, че ще продължи да се чете "чергата" в него?

Rabin

Сещам се за оня виц, дето търсили машина да вкарваш салам, пък да излиза говедо.
Все ми се струва, че смисленото е обратното - да направиш от друг приемник да стане на захаринка.

star14

Ако го взема тоя приемник за една стара ирдето ,и се получи линукс машина и една ццкам линия ще е радост за народа .

Dalavera

Цитат на: star14;108052Ако го взема тоя приемник за една стара ирдето ,и се получи линукс машина и една ццкам линия ще е радост за народа .

Определено ще зарадваш много хора, а тези които сега се радват ще станат много тъжни! Успехи. ;;650
Парабола 1,4м.; Inverto IDLR-QUDF00-CLASC-OPP; 30W - 50E;

лтрифонов

Приемника си е линукс и в момента. Зарежда с Uboot, след това си пали линукс, целия лог се вижда през ком порт (там в един мой постинг по-рано има линк към един друг форум и се вижда, хората са го показали). Евентуално рефлашване естествено че ще спре да отваря черги, естествено че дистанционното ще трябва да се обучава наново... това си е работа за ентусиасти. На мен като ми остане време ще се заема с моя базиран на stb7100 приемник, ще си компилирам изцяло всичко и започвам от 0. При всички положения ще се подсигуря с оригиналния дъмп на флаша преди да започна да мажа :)
Ariva 120 Combo; Amiko Alien

Rabin

Цитат на: лтрифонов;108104... При всички положения ще се подсигуря с оригиналния дъмп на флаша преди да започна да мажа :)
Верно ли си извадил дъмп на захаринка? Ще се учудя, ако не са го заключили! Знам за цитираната от теб тема, ама не съм я чел.
п.с. ей-'ся ще ни турят ключа! И те милите ползвали Линукс...
Цитат"Тук се говори против Негово Величество Султана, нашият баща! Аз излазам!"
От Под игото

star14

Ей това е дъното Board: STb7100-Reference (MB442) [29-bit mode]
, а в лога на була пише Deltacom ZHD100 board .Но в лога от кома не се изписва uboot в същото време лога от оптикум 9500 има U-Boot 1.3.1 (Jul 30 2009 - 14:13:23) - stm23_0043

Момчил Минков

На една `близка' снимка (на която се вижда червените чинчове и част от бяла лепенка предполагам - близо до Скарта) се вижда място за бутонче с име SW1 (бутончето не е монтирано).
1. Някой опитвал ли е да го `натиска' при включен приемник.
2. При натиснато бутонче да се стартира приемника?
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

dzumba

koscom

Uploaded with ImageShack.us

Е,и? Да го дам на късо при стартиране или....?

Момчил Минков

Цитат на: koscom;108221

Uploaded with ImageShack.us

Е,и? Да го дам на късо при стартиране или....?
1. при стартиран приемник - какво ще стане?
2. при изключен приемник - на късо и пускаш приемника като го държиш накъсо и пак наблюдаваш. НО даваш накъсо само пистичките които са в отляво, щото като гледам по снимката така е дадено ключето (бутончето). Е може да направиш същия експеримент и с горните 2 калаени островчета. Целта е дали това е ХАРД ресет или някакво диагностично бутонче, което `не трябва да се монтира'
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

uniqad

Ей, това е велико - за некви 38 лева да имаш чиста проба сурогатен ипбокс, стига да членуваш в клуба "Умельiе руки"!!!
За голямо наше съжаление огромната част от нас са членове на конкурентния "Кривие руки"! Жалко за барута...
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!

star14

бутона е просто хардуерен ресет - от JTAG се подава на базата на един транзистор ,а бутона директно ресетва след транзистора

koscom

Цитат на: uniqad;108242Ей, това е велико - за некви 38 лева да имаш чиста проба сурогатен ипбокс, стига да членуваш в клуба "Умельiе руки"!!!
За голямо наше съжаление огромната част от нас са членове на конкурентния "Кривие руки"! Жалко за барута...

E па ти...нека да има поне малко "надежда";;650Все пак доста хора тук имат понятие от хардуер ,за софтуера -на 7 километър/някой сигурно му трябват парички/,ако въобще там се компилира.Убеден съм,че ще се счупи "черупката",ама кога....:;803

S_sat

Кефите ме....продължавайте в същия дух дано да успеете. Горе долу на прав път сте. Чергата вече върви и на други линуксчета а захаринчо получи подарък 1 тера.....;)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания