Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Развод с Blizoo! Ще ме съдят ли за издръжка?

Започната от Rabin, 21-03-2011, 14:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rabin

Здравейте,
Наскоро си прекратих договора с Blizoo, ще се местя.
Изчаках чинно 1-месечното предизвестие. Продължават да ми идват сметки. Че и дебели, по 25 кинта бройката!
Една мощна буля на гишето ми обяснява, че изключване на абонати е с нисък приоритет, че идващите сметки са нещо нормално, и че при заявяване за прекъсване - тези сметки няма да бъдат изисквани. Дори се мъчи да ми се кара!
Но... покрай мошенгиите от страна на големите фирми - нямам вяра вече на никого.  Започнах да закривам всички дългосрочни договори, които мога, че около мен много народ се оплаква.
Някой изпадал ли е в подобна ситуация? Да очаквам ли проблеми? И съотв. да посетя КЗП, мейлове до управата им и т.н. в този ред. Няма да допусна да изпадам в ситуация на будала!

Крал Артур

Трябва да си прочетеш внимателно договора;)Ако не са те заробили като мобилните оператори ще е добре;;601

Rabin

Договорът ми е с едномесечно предизвестие. Обикновена бланка, не пише кой знае какво на нея. Пък и за проблем при изключване и дума не е ставало. Имам документ за прекратяване с входящ номер. Но чувам, че е масова практика да бавят изключванията. Естествено, проблемът ми не е до разкачането, а до идващите сметки, от началото на годината са си 75 лева...
п.с. с мобилния се разделих, на момчето чак му се изчервиха ушите, че ходя трети път!

Brian

Поне не са те карали да подпишеш "Запис на заповед" за "безплатния" цифров приемник, който при фалит на фирмата си остава вечно твой, а парите ще си ги вземат + съдебни разходи + разходи за ЧСИ + резила пред комшиите. Акъла ми не стига как се намират толкова балъци да подписват такива документи :lol15: А ти тези си ги клати :worry:
;;612

Rabin

Затова хората се ориентират за гратис - иначе А си се вързал към големите - А са те изклатили по 20 параграфа. Щом тръгнаха и бабичките по селата да лъжат - падението е пълно! Предупредил съм майка ми да не приема подаръци, дори и да казва "добре" на такива, че и това го имали за договор! 5 (пет пъти - без да преувеличавам) й звъниха, докато мирясат!

petar258

Цитат на: Rabin;90920Договорът ми е с едномесечно предизвестие. Обикновена бланка, не пише кой знае какво на нея. Пък и за проблем при изключване и дума не е ставало. Имам документ за прекратяване с входящ номер. Но чувам, че е масова практика да бавят изключванията. Естествено, проблемът ми не е до разкачането, а до идващите сметки, от началото на годината са си 75 лева...
п.с. с мобилния се разделих, на момчето чак му се изчервиха ушите, че ходя трети път!
Недей гледа с колко месечно предизвестие ти е договора, а за колко години. ;)
Офертата с 25 лв. на месец е за 1 или 2 години, и след този срок таксата става 50 лв. Подозирам че голяма сума ще ти поискат ама чакат да се посъберат повече неплатени. А какво казва някаква си служителка - в много случаи умишлено подвеждат клиентите така че вяра да нямаш.

Rabin

Не знам майтапиш ли се...
В интерес на истината мен не са ме клатили, или поне не съм ги хващал. Ама знае ли човек... напоследък всички са изнагляли до извън точка на търпение.

petar258

Много съм сериозен. Като им пуснаха реклами си помислих че са много изгодни, но като погледнах условията хич не ми харесаха. Виж тук в долната част има "свали условията" http://www.blizoo.bg/bundles.html
Намери си твоята и виж какво точно ще ти искат. Но общото за всички е "При прекратяване на договора преди изтичане на задължителния му срок,
клиентът дължи неустойка в размер на оставащите до края на срока на
договора месечни такси по стандартни цени и разликата между стандартните
цени и промоционалните цени на месечните такси от началото на действието
на договора до момента на прекратяването му."
Смарт е за 18 месеца и е с 25 лв. за периода на договора, и 50 лв. стандартна цена(след изтичане на договора) - може би си на него.
Ти си втория който виждам в този форум дето не е чел навреме каквото трябва, и съм сигурен че повечето клиенти са като теб.

dodo_pv

Цитат на: Rabin;90914Здравейте,
Наскоро си прекратих договора с Blizoo, ще се местя.
Изчаках чинно 1-месечното предизвестие. Продължават да ми идват сметки. Че и дебели, по 25 кинта бройката!
Една мощна буля на гишето ми обяснява, че изключване на абонати е с нисък приоритет, че идващите сметки са нещо нормално, и че при заявяване за прекъсване - тези сметки няма да бъдат изисквани. Дори се мъчи да ми се кара!
Но... покрай мошенгиите от страна на големите фирми - нямам вяра вече на никого. Започнах да закривам всички дългосрочни договори, които мога, че около мен много народ се оплаква.
Някой изпадал ли е в подобна ситуация? Да очаквам ли проблеми? И съотв. да посетя КЗП, мейлове до управата им и т.н. в този ред. Няма да допусна да изпадам в ситуация на будала!
Колега, имаш ли входящ номер на предизвестието или някакво доказателство от близу, че си го подал? Сканирай си договора, заличи личните си данни и го качи да го видим. Възможно е да се наложи да чакаш още 1 месец, след като пуснеш ново предизвестие с препоръчана поща и обратна разписка. Бъди малко по-точен, за да не гадаем и подберем жокери.
Да, имали сме проблем и ние, с Виваком.

Rabin

Цитат...Ти си втория който виждам в този форум дето не е чел навреме каквото трябва
В този случай донякъде си прав, към средата на 2009 като го сключвах - нямаше чак такова падение и цигании от страна на доставчиците.
Договорът е безсрочен с 1 месечно предизвестие, записано е в договора. Поне за това много внимавах.
Но...
"Заявление - анкета за отказ от телевизия" - това е т.нар официален документ за прекратяване. Това нещо има печат, дата на изключване, абонатен номер... но не и входящ номер!
Интуицията ми подсказва, че ако рекат могат да ме разиграват. Истината е, че досега с Евроком->Blizoo не съм имал проблеми, но светът се променя.
В момента се боря със скенера и ще кача документите...

Rabin

Kaчвам временно в upload центъра, извинявам се за zip-овете, но в момента нямам време да си търся акаунт...
http://www.dtv-bg.com/downloads.php?do=file&id=3347
http://www.dtv-bg.com/downloads.php?do=file&id=3348

petar258

е имаш късмет че не си се хванал с някоя промоция, най-много да те въртят с изключването :)

Rabin

Не ща да ме изключват;;650 ... искам да спрат да ми изпращат сметки :s104.

Крал Артур

В договора ти пише, че при предсрочно прекратяване държиш всички такси до края му;;601 И връщаш "крайното устройство":)

Rabin

Договорът е безсрочен, няма как да е предсрочно. Ако съм вземал техника от оператора - ще връщам, ама аз не съм. Тя се описва с приемо-предавателен протокол.
Притеснява ме заигравката с липса на входящ номер, както и това с продължаващите такси. На касата споменаха, че много народ продължава да получава сметки. При демонстративно непукисткото отношение на всякакви механизми, защитаващи потребителя в неговите законни права...
Предприел съм максимално параноична схема за самозащита. Просто нямам вяра вече на никого. Законите започнаха да имат препоръчителен характер - в зависимост колко пари имаш в джоба. Сума народ изгоря около мен... не от Blizoo, разбира се... После ти пускат, че жалбата ти е 15765 пореден номер, но парите ги искат веднага!
Докато не започнат да спазват правата ни - ще бъда от тъмната страна на Силата, ако ще и да ми е по-скъпо!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания