Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

CI модул за blizoo

Започната от chetkamotoretka, Декември 14, 2010, 06:42:53 PM

« назад - напред »

chetkamotoretka

първо съжалявам, ако въпросът вече е задаван, потърсих но не откривам отговор . Смених си телевизора с такъв с DVBC/Т тунер и искам да гледам цифровата без stb. Искам да знам дали Technisat TechniCrypt CX Conax CI module ще ми свърши работа. Телевизорът е LED LG 32LE5300. Ако няма да стане с този, моля да ми каже някой какъв CAM модул да търся за blizoo.

Vesko_B

Защо не питаш в Близу. Преди да се обединят с Кейбълтел, Евроком  продаваха такива модули. Мисля, че бяха около 70 лв.
-

chetkamotoretka

80лв е цената, която ми казаха от близуто, аз съм намерил този Technisat по-ефтино, затова питам дали ще стане...А последният път когато се опитах да се свържа със съпорта им ми отне 15мин висене с телефон в ръка.. та затова реших първо да си пробвам късмета тук, а и не се знае момиченцата в колцентъра дали ще са способни да ми отговорят на въпроса...

archibal

Модула е перфектен. Ще върви без проблем Blizoo на него, ако някои канали не ти се разкодират трябва да извикаш техниците от фирмата да ти настроят правилно сигнала. Проблема няма да е в CI модула. Предполагам е като този -->

chetkamotoretka

да, същият е, само пише TechniCrypt вместо techniCam

pgi

Трябва да се пробва. Точно този модул с едно 2 годишно Сони превключваше програмите за 10-20 секунди, а с един по-евтин модул Конакс(SCT или SCM) си работи прекрасно.
Параболи: 90см, 180 см; Офсети: 2хTriax 110, 60см, 90см; Vu+Solo2; Octagon SF8008, DM500S; Golden Media Uni-Box 9060 CRCI HD PVR; DiSEQ 8/1

chetkamotoretka

Днес ми пристигна CAM модула, та да дам малко feedback ако някой вбъдеще се чуди - В настройките ако е България изобщо не отчита да има цифрова, настроих Финландия (бях прочел някъде, че с Финландия ставало, но предполагам с която и да е западна страна ще засече цифровия сигнал) и го засече, автоматично си намери всички програми на blizoo, радиото също, телевизиите ги превключва бързо, но има следния проблем - на blizoo нали половината канали са ми заключени, та ако пусна някой отключен канал след няколко заключени не го отваря, трябва да пусна някой отключен, после вече отваря и този, който не е искало да отвори. Не знам защо така се получава, но пък съм доволен, качеството на картината спрямо topfield със скарт кабел е драстично по-добро.

archibal

Ще върви без проблем Blizoo на него, ако някои канали не ти се разкодират трябва да извикаш техниците от фирмата да ти настроят правилно сигнала. Проблема няма да е в CI модула.
Не си чел явно добре което съм написал. Тунера на Сони е много капризен към сигнала и от Близу го знаят това, така че просто ги извикай да си свършат работата както трябва

chetkamotoretka

Цитат на: archibal;68944Ще върви без проблем Blizoo на него, ако някои канали не ти се разкодират трябва да извикаш техниците от фирмата да ти настроят правилно сигнала. Проблема няма да е в CI модула.
Не си чел явно добре което съм написал. Тунера на Сони е много капризен към сигнала и от Близу го знаят това, така че просто ги извикай да си свършат работата както трябва

Еми аз съм с LG, не Сони :D

Чочи67

Здравейте,
само да попитам, ако не е тайна - откъде взе модула и на каква цена? Наканил съм се и аз да купувам, но още се колебая дали си струва.

samisam

А картата от СТБ става ли директно в този модул или е друга?
Може да е тъп въпроса, ама в приемниците на БСК картите май работят със специфичния си приемник.(на тези, които приличат на черги)

Деян

При Близу картата е същата - Conax.

бимбата

Здравейте,
попаднах на човек които продава тези модули Conax Smith
за 35 лв. Въпросът ми е дали стават за картите на Близу, че да поръчвам.

Поздрави.

Деян

По принцип стават, стига тези да не са някакви ментета, че тази цена ми идва малко съмнителна.

бимбата

Цитат на: Деян;70472По принцип стават, стига тези да не са някакви ментета, че тази цена ми идва малко съмнителна.

Че е съмнителна две мнения няма... незнам :) май ще рискувам...
Поздрави.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания