Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

CI модул за blizoo

Започната от chetkamotoretka, Декември 14, 2010, 06:42:53 PM

« назад - напред »

бимбата

Сблъсквал ли се е някои с менте модул ? Как може да се разпознае :)

еузебио

Здравейте.. не съм много запознат, затова направо.. този CI-modul не се ли използва само за да отворим допълнителните HD канали (чрез карта от оператора), а иначе за стандартните SD канали, нали не ни е необходим модула, а само DVB-C..?

archibal

Цитат на: еузебио;72457Здравейте.. не съм много запознат, затова направо.. този CI-modul не се ли използва само за да отворим допълнителните HD канали (чрез карта от оператора), а иначе за стандартните SD канали, нали не ни е необходим модула, а само DVB-C..?
Картата се слага в модула, а модула в слота на телевизора. Модула служи за разкодиране на каналите чрез картата на оператора. Използва се едновременно както за SD, така и за HD каналите

Енигма

За всичките програми трябва модул само свободните се гледат без модул на ТВ. специялно за Blizoo.

Байпенчо

Цитат на: бимбата;70459Здравейте,
попаднах на човек които продава тези модули Conax Smith
за 35 лв. Въпросът ми е дали стават за картите на Близу, че да поръчвам.

....

Поздрави.

дай някаква информация : купи ли въпросния евтин модул, някакви пробелми, с какъв телевизор го пробва...?
Да дадеш координатИ, на човека, който ти го е продал?

Мерси

Чочи67

Да споделя малко опит.;) Преди десетина дни най-накрая купих един модул Conax Smit от Технополис за 75 лв. и засега работи добре с картата на Близу и моя ТВ (LG LH3000), всички програми, включително и HD, се показват. Има само един малък проблем, но не знам дали е от модула или е от телевизора - превключването между цифровите програми е бавничко, средно отнема 3-5 секунди. Понякога при сменянето на програмата се показва и надпис "Невалидна програма", но почти веднага изчезва и се показва картината. Някой има ли идея дали това забавяне е нормално и на какво се дължи?

archibal

Проблема е в Близу, не ти е добре настроен сигнала на кабелната телевизия

Енигма

И при мене имаше леко забавяне може би е от сигнала.

Чочи67

Какво ще рече, че не е добре настроен сигнала на кабелната? По принцип в ТВ-то има някаква диагностика и на всички канали показва, че качеството на сигнала е 100%, а силата на сигнала - 90-95%.

Енигма

Мисля че не е от сигнала просто модула така ги отваря.В другата стая съм със новите им приемници ХД пак имат леко забавяне.

iwelichkow

Идея! : Вчера докато рових в нета попаднах на този сайт http://www.neotion.com/products/cam.php и се сетих че има хора с ТВ дето нямат мпег4 тунери и тези модули че свършат работа предполагам.

бимбата

И при мен го има забавянето, тук е може би секунда-две,  и показването на кодиран канал.
Много е дразнещо :)

chetkamotoretka

При мен с technisat CAM забавянето е ~1сек някъде. А проблема ми със сменянето на заключени и отключени канали се е дължал на слаб сигнал (ТВто показваше 10-12% signal strength) - дължащ се на кофти сплитер, смених го и сега е на 95% и проблеми няма.

вуву

Цитат на: chetkamotoretka;66174първо съжалявам, ако въпросът вече е задаван, потърсих но не откривам отговор . Смених си телевизора с такъв с DVBC/Т тунер и искам да гледам цифровата без stb. Искам да знам дали Technisat TechniCrypt CX Conax CI module ще ми свърши работа. Телевизорът е LED LG 32LE5300. Ако няма да стане с този, моля да ми каже някой какъв CAM модул да търся за blizoo.
За близуу ти трябва SMiT Conax те ги предлагат за по 80лв. казват че са най надеждни аз се разтърсих и след като си купих от тях ги намерих в аукро и то по-евтини :(
http://aukro.bg/listing.php/search?change_view=1&string=CI+%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BB&search_type=1&shop=0&exclude=&location_radio=1&selected_country=34&state=0&city=&price_from=&price_to=&category=0&order=t&view=gtext&buy=0&listing_sel=2&listing_interval=7&pay=0

samisam

Здравейте,
Взех си КАМ Техникрипт, каналите тръгнаха, настройките ги направих, както ги бяха описали тук във форума, но ХД каналите не се виждат.Пише, че са кодирани (scrambled). Нещо не правя както трябва ли? Samsung C750

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания