Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

кой монтира антените на VIVACOM TV

Започната от freesat, Декември 01, 2010, 07:00:12 PM

« назад - напред »

mmony

Цитат на: Виваком;148785При наличие на смущения и други фактори, възпрепятстващи качественото приемане на сигнала, антената образно се скрива зад някаква преграда, било то къща, стена, и т.н. Както по-горе каза и колегата, антената се мести на няколко градуса по на юг или запад, само да е удобно след това манипулации по нея. Ако на даден етаж от сграда някой от транспондерите ''играе'', антената отива да кажем на покрива или на по-ниско и защитено място, стига коаксиала да не стане много дълъг. Решения има  много...

Да разбирам изместване с 6 градуса в същата равнина на цялата антена на юг или на запад и се избягва влиянието което се хваща в настоящото местоположение ли? Какво е обяснението за избягване на смущението с това преместване?

pgi

Обяснението е - Булсатком на 39Е.
Параболи: 90см, 180 см; Офсети: 2хTriax 110, 60см, 90см; Vu+Solo2; Octagon SF8008, DM500S; Golden Media Uni-Box 9060 CRCI HD PVR; DiSEQ 8/1

Виваком

Цитат на: pgi;148797Обяснението е - Булсатком на 39Е.
КО речи :worry:

butch_bs

Цитат на: mmony;148787Да разбирам изместване с 6 градуса в същата равнина на цялата антена на юг или на запад и се избягва влиянието което се хваща в настоящото местоположение ли? Какво е обяснението за избягване на смущението с това преместване?

идеята е същата като да сложиш антената да сочи директно към висока сграда, т.е. която скрива сателита... няма директно да облъчва сателита и се подобрява Signal Noise Rating. и ти като знаеш от къде идва горе-долу сигнала и ако откриеш от къде идва смущението, правиш прец....

DIMCHO

Цитат на: Марио62;148731Може ли да ми обясниш защо при мен,при чиния 80см картината ми спира когато си иска и от ВИВАКОМ след 5-то идване у нас ми казаха,че проблема е нерешим...От Пловдив съм,9-ти етаж,изложение юг и изток?Благодаря!:;801
Почти сигурно е че антената ти е насочена към улица с доста натоварен трафик.
Като са идвали и ако са имали нужната техника, е елементарно да се установи дали е от антирадарите в колите.
САТ-TV Стара Загора
0888 45 76 90 , 042 68 08 15
ICQ 52330474
Skype dimcho_64

Марио62

Цитат на: DIMCHO;148800Почти сигурно е че антената ти е насочена към улица с доста натоварен трафик.
Като са идвали и ако са имали нужната техника, е елементарно да се установи дали е от антирадарите в колите.

Да,блокът е построен на 10-15м от широк булевард с 6 платна за движение.На югоизток от мен на около 30м е построен блок-близнак на моя-16 етажа на чийто покрив има антени на мобилни оператори,не знам на кои точно.На покрива на моя блок също има антени на мобилни оператори...възможно ли е това да е проблема?
 Ако е така обаче,аз съм на 9-ти етаж,точно над мен,комшията има също антена на ВИВАКОМ и не се е оплаквал...защо...?;;601

Wanderer

Цитат на: tedo;148398Щом нямаш възможност за монтаж на по-добро място защо не отказа монтажа ?:lol15:
Не съм я монтирал аз. Специалистите от Виваком. Просто дадох пример по темата.
А че първия етаж е шибана работа, спор няма.
ET6000HD, VU Plus Duo2, Mut@nat HD51 - 0.8W, 5E, 9E, 13E, 16E, 19E, 23E, 28E, 39Е

АзКлавдий

и аз монтирам антени  проблем ??
виетнамче и 1/2

tedo

Цитат на: Марио62;148872Да,блокът е построен на 10-15м от широк булевард с 6 платна за движение.На югоизток от мен на около 30м е построен блок-близнак на моя-16 етажа на чийто покрив има антени на мобилни оператори,не знам на кои точно.На покрива на моя блок също има антени на мобилни оператори...възможно ли е това да е проблема?
 Ако е така обаче,аз съм на 9-ти етаж,точно над мен,комшията има също антена на ВИВАКОМ и не се е оплаквал...защо...?;;601

Ами щом при съседа няма проблеми ,пусни си едно кабелче от неговата антена и виж дали проблема продължава.

Марио62

Цитат на: tedo;148897Ами щом при съседа няма проблеми ,пусни си едно кабелче от неговата антена и виж дали проблема продължава.

Звучи логично...;;601

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания