Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

кой монтира антените на VIVACOM TV

Започната от freesat, Декември 01, 2010, 07:00:12 PM

« назад - напред »

tedo

И при 14db пак насича на места.

Виваком

Цитат на: tedo;148759И при 14db пак насича на места.
Насичането мисля, че всички знаете не е само от ''висене на антената'', ''грешен ъгъл на конвертора'' и тинтири минтири. На много места, основно насича от различни радио смущения от различни източници. Най-лесното решение за отстраняване на проблема е ''скриване'' на антената !:worry:

tedo

И да я криеш на места е все тая ,няма оправия .

Виваком

Цитат на: tedo;148767И да я криеш на места е все тая ,няма оправия .
Така си мислиш ти... Правил съм го http://prikachi.com/images/217/4510217D.jpg

tedo

Можеше и една бетонна панела да сложиш отгоре :;803 .
Както казах на места  това не помага.

Виваком

Цитат на: tedo;148770Можеше и една бетонна панела да сложиш отгоре :;803 .
Както казах на места това не помага.
Тук си помагаме, не се заяждаме и бърборим напразно, нали така?
Снимката може да помогне на много хора и да им даде насоки за преодоляване на проблема им.

tedo

Не се заяждам просто ти казвам ,че на места това не помага!!!!!!!

Златанов

Местите 6 градуса на юг или запад, както си изберете, и сте готови, какво толкова се хабите. Не абонатите трябва да се правят на акробати и монтажници, а операторът трябва да си реши проблемите, когато има такива. Да сменят транспондъри, да правят каквото искат и да си оправят бакиите.

Виваком

Цитат на: tedo;148773Не се заяждам просто ти казвам ,че на места това не помага!!!!!!!
Нещо конкретно да кажеш за тези места??? Стана ми интересно. Не съм имал случай досега, където да не са преодоляни прекъсванията след вземане на адекватни решения.

tedo

Зона Б5 в някой от пироните нямам спомен за номера , етажа над 18ет. 11550 сигнал 0дб.
Ако си ходил да го оправяш кажи как го оправи.

Виваком

Цитат на: tedo;148777Зона Б5 в някой от пироните нямам спомен за номера , етажа над 18ет. 11550 сигнал 0дб.
Ако си ходил да го оправяш кажи как го оправи.
Работя в Бургаска област, за съжаление, ама ако е дерт мога и у Шопско да прескоча... Майтапя се

mmony

Цитат на: Виваком;148768Така си мислиш ти... Правил съм го http://prikachi.com/images/217/4510217D.jpg

Коментирай по-подробно избягването на проблемите с това "скриване". Каква е идеята? Питам от интерес, не за заяждане. Благодаря предварително за споделения опит.

tedo

Под стената има някаква улица и има смущения от антирадари .
На снимката не се виждат базови станции на мобилните оператори.
Така предполагам.

shamarasat

Цитат на: mmony;148780Коментирай по-подробно избягването на проблемите с това "скриване". Каква е идеята? Питам от интерес, не за заяждане. Благодаря предварително за споделения опит.
виж пост номер 61
· Radio Viva BG

Виваком

Цитат на: mmony;148780Коментирай по-подробно избягването на проблемите с това "скриване". Каква е идеята? Питам от интерес, не за заяждане. Благодаря предварително за споделения опит.
При наличие на смущения и други фактори, възпрепятстващи качественото приемане на сигнала, антената образно се скрива зад някаква преграда, било то къща, стена, и т.н. Както по-горе каза и колегата, антената се мести на няколко градуса по на юг или запад, само да е удобно след това манипулации по нея. Ако на даден етаж от сграда някой от транспондерите ''играе'', антената отива да кажем на покрива или на по-ниско и защитено място, стига коаксиала да не стане много дълъг. Решения има много...
Накратко идеята е SIGNAL NOISE RATIO - да е в полза на сателитния сигнал:D

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания