Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

кой монтира антените на VIVACOM TV

Започната от freesat, Декември 01, 2010, 07:00:12 PM

« назад - напред »

DIMCHO

Цитат на: Dei Irati;148387Снимката не е добра, ще направя нова; става дума за оградената антена. Пред нея на около 4 м има доста голямо дърво, а зад него на около 10м - огромна топола. Дърветата са точно на "пътя" на сигнала. Същия в момента е около 9dB,  а когато завали дъжд, пада на 7, дори 6dB.
С този първи етаж ако минават и коли пред антената,тези с антирадарите ще ти стъжнят живота.
САТ-TV Стара Загора
0888 45 76 90 , 042 68 08 15
ICQ 52330474
Skype dimcho_64

butch_bs

Цитат на: Dei Irati;148387Снимката не е добра, ще направя нова; става дума за оградената антена. Пред нея на около 4 м има доста голямо дърво, а зад него на около 10м - огромна топола. Дърветата са точно на "пътя" на сигнала. Същия в момента е около 9dB,  а когато завали дъжд, пада на 7, дори 6dB.

тази другата антена на първия етаж до климатика не е ли на виваком и тя... те не гледат ли доста в различни посоки?

erdinerdin872

Ето един мн добър монтаж на служители на виваком.

антената е монтирана преди няколко дни.
лнб-то е за гледане през 3 градуса.
да добавя,че антената е по-голяма от булсатските.

евросат

А защо F-конекторът стърчи нагоре? За да влиза по-лесно вода..?

butch_bs

Цитат на: евросат;148565А защо F-конекторът стърчи нагоре? За да влиза по-лесно вода..?

заради ограничение интелсат-12 да е на дисек-А

njor

Какво му е хубавото,на такава стойка такава антена(много е голяма)и да бяха мотнали малко бишоп!!!!!:worry:
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

линеар

Цитат на: butch_bs;148573заради ограничение интелсат-12 да е на дисека А
не мога да разбера толкова ли не могат да си сменят default настройките в приемника че трябва да правят тая простотия... тоя конвертор след 1 година няма да работи както трябва, добре че поне слагат читави конвертори Инверто
Gibertini 1.25m offset; Norsat PLL LNB; Belden RG-11 coax;

мнн

Цитат на: линеар;148591не мога да разбера толкова ли не могат да си сменят default настройките в приемника че трябва да правят тая простотия... тоя конвертор след 1 година няма да работи както трябва, добре че поне слагат читави конвертори Инверто

а кой ще ходи след всеки ъпгрейд на приемника при клиентите. Софта е еднакъв за всички, без значение имат ли мултифийд или не. Знаеш, че всички клиенти са "майстори". Особено най-многобройните потребители на тази услуга (42Е)

pepita

Цитат на: erdinerdin872;148564Ето един мн добър монтаж на служители на виваком.

антената е монтирана преди няколко дни.
лнб-то е за гледане през 3 градуса.
да добавя,че антената е по-голяма от булсатските.
и кое му е доброто ?

BILIYON

Цитат на: pepita;148623и кое му е доброто ?

Че аз имам подобна антена на село в Североизточна България...80 см антена с мултифийд от 2 спътника за 4 приемника-и на 4-те се гледа телевизия без никакви проблеми...Даже през зимата при големи снежни бури,нямаше абсолютно никакви проблеми...Иначе конвертора е на Инверто и е хубав,като с по такава голяма антена се изкарва 2-3 db по-силен сигнал отколкото с 60 см...Преди си бяхме на кабеларката, която вземаше сигнала от Булсатком и при силен дъжд,да не говорим за снежни бури винаги изписваше няма сигнал или bad signal...Така,че според мен Виваком изобщо не са зле(Даже са по добре  от Булсат-а), но ще има хора дето все ще мрънкат за щяло и нещяло(незнам,може би им плащат от другите оператори да правят антиреклама...Знам ли... :D:D:D )... :)

chenev

по голяма тенджера слагат за да може да хващат и турския спътник да има повечко канали,те имат доста FTA (free to air).

Марио62

Цитат на: BILIYON;148630Че аз имам подобна антена на село в Североизточна България...80 см антена с мултифийд от 2 спътника за 4 приемника-и на 4-те се гледа телевизия без никакви проблеми...Даже през зимата при големи снежни бури,нямаше абсолютно никакви проблеми...Иначе конвертора е на Инверто и е хубав,като с по такава голяма антена се изкарва 2-3 db по-силен сигнал отколкото с 60 см...Преди си бяхме на кабеларката, която вземаше сигнала от Булсатком и при силен дъжд,да не говорим за снежни бури винаги изписваше няма сигнал или bad signal...Така,че според мен Виваком изобщо не са зле(Даже са по добре  от Булсат-а), но ще има хора дето все ще мрънкат за щяло и нещяло(незнам,може би им плащат от другите оператори да правят антиреклама...Знам ли... :D:D:D )... :)

Може ли да ми обясниш защо при мен,при чиния 80см картината ми спира когато си иска и от ВИВАКОМ след 5-то идване у нас ми казаха,че проблема е нерешим...От Пловдив съм,9-ти етаж,изложение юг и изток?Благодаря!:;801

chenev

Цитат на: Марио62;148731Може ли да ми обясниш защо при мен,при чиния 80см картината ми спира когато си иска и от ВИВАКОМ след 5-то идване у нас ми казаха,че проблема е нерешим...От Пловдив съм,9-ти етаж,изложение юг и изток?Благодаря!:;801
измести ъгъла на конвертора може би антената леко виси не е вертикална и (ТЕХНИЦИТЕ отВИВАКОМ:worry:) не са дали нужното отклонение.
Или пък сграда пред антената ти пречи и може би са близо че няма решение,но едва ли? - може да си преместиш антената.

tedo

Цитат на: chenev;148748измести ъгъла на конвертора може би антената леко виси не е вертикална и (ТЕХНИЦИТЕ отВИВАКОМ:worry:) не са дали нужното отклонение.
Или пък сграда пред антената ти пречи и може би са близо че няма решение,но едва ли? - може да си преместиш антената.

Да има блок пред него 20 етажа ;;573
Такива дето дават съвет за местене могат да дойдат с мен да местят антена и да видим , как ще реши проблем с насичане.
Ако искаш да те викна един  ден да си местиш и да обясниш на клиенти ,че ще им правиш апартаментите на решето .
И когато продължи да насича какво правим ?
Поздрави!

chenev

Цитат на: tedo;148756Да има блок пред него 20 етажа ;;573
Такива дето дават съвет за местене могат да дойдат с мен да местят антена и да видим , как ще реши проблем с насичане.
Ако искаш да те викна един  ден да си местиш и да обясниш на клиенти ,че ще им правиш апартаментите на решето .
И когато продължи да насича какво правим ?
Поздрави!
Първо бих проверил нивото на сигнала и ако е недостатъчен тогава да предприема следващо действие не да започвам терасата с дрелката.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания