Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Въпроси за операторските приемници на ВиваКом

Започната от Паоло Гети, Септември 01, 2010, 12:31:06 PM

« назад - напред »

hacked

Цитат на: Morgatastz81;60716имали няква промяна от снощи
още съм на работа и не съм гледал. при теб има ли?

Morgatastz81

да питам  като има ъпдейт как се разбира  пише ли нещо на приемника;;573

mminkov68

Вече е възможно приемане на сигнал от повече спътници с приемника. Засега съм включил Хот Бърд . При сканиране излизат 643 тв програми и около 300 радио, но при добавяне в списъка се запаметяват от позиция 200 до 449 тв програми. Ако знае някой възможно ли еда се запаметят останалите тв, нека пише.

линеар

Цитат на: mminkov68;62270Вече е възможно приемане на сигнал от повече спътници с приемника. Засега съм включил Хот Бърд . При сканиране излизат 643 тв програми и около 300 радио, но при добавяне в списъка се запаметяват от позиция 200 до 449 тв програми. Ако знае някой възможно ли еда се запаметят останалите тв, нека пише.

май са ограничени до 250 общо - другия вариант е да въведеш ръчно транспондери с програми които те интересуват. Явно само Тюрксат ще се вмести в тези 250..
Gibertini 1.25m offset; Norsat PLL LNB; Belden RG-11 coax;

мнн

Цитат на: mminkov68;62270Вече е възможно приемане на сигнал от повече спътници с приемника. Засега съм включил Хот Бърд . При сканиране излизат 643 тв програми и около 300 радио, но при добавяне в списъка се запаметяват от позиция 200 до 449 тв програми. Ако знае някой възможно ли еда се запаметят останалите тв, нека пише.

Аз си ползвах двете антени досега, но с новия софтуер нещо се спече. Изтриха ми се всички свободни програми, които бях добавил (50-тина канала). Сега нещо не успявам да го подкарам. Все едно нямам втора антена, нещо не се командва ключа.
Какви настройки правиш в меню Сателит?
А аз се съмнявам, че те интересуват всичките програми на Хот Бърд-а. Така, че ще успееш да си вместиш тези, които то трябват.

мнн

Цитат на: BOBIKAT;60632... куриоз ... HDTV, HDMI,.... скарт... простотия... май ще трябва да ги докладвам в КЗП за лъжене че приемника им има HDMI..

Само въпроси:
Ако на скоростомера на колата ти пише максимална скорост 220, ти (винаги) ли караш с толкова? Моженето и правенето на нещо са доста различни понятия.
Къде на приемника пише HDMI, че нещо не го намирам този надпис?

мнн

Цитат на: мнн;62491Сега нещо не успявам да го подкарам. Все едно нямам втора антена, нещо не се командва ключа.

Днес имах малко време да си поиграя и проблемът вече е решен (заобиколен). Ключът, с който разполагам е 2-портов. На порт 2 е антената към HB13E. В менюто за свободни програми избирам Тюрксат, а като транспондер указвам параметрите на тези, които ме интересуват. Син бутон за сканиране и си избирам желаните програми. Не правя никакви допълнителни настройки в меню Сателит.
Ако на някой му се намира 4-портов ключ да пробва антена към HB13E на 3-ти порт, а от менюто за сканиране да си избере HB13E. Би трябвало да си сканира всички транспондери (които са си вкарани в приемника).

hacked

Цитат на: мнн;62569Днес имах малко време да си поиграя и проблемът вече е решен (заобиколен). Ключът, с който разполагам е 2-портов. На порт 2 е антената към HB13E. В менюто за свободни програми избирам Тюрксат, а като транспондер указвам параметрите на тези, които ме интересуват. Син бутон за сканиране и си избирам желаните програми. Не правя никакви допълнителни настройки в меню Сателит.
Ако на някой му се намира 4-портов ключ да пробва антена към HB13E на 3-ти порт, а от менюто за сканиране да си избере HB13E. Би трябвало да си сканира всички транспондери (които са си вкарани в приемника).
ми аз не ги загледах и ми изрева, че на друг конвертор го има тоя спътник. все пак си го преконфигурирах 13е да бъде на порт Б.

мнн

hacked

Цитат на: мнн;62946А как указа, че е на порт Б?
влизаш в сателит на брой lnb избираш стрелка надясно за 2 конвертора после на 3 и 4 и ще видиш спътниците конфигурирани по портове долу Diseqc A, Diseqc B, C, D. разместваш и си готов. аз на 3 и 4 съм none(засега).

Марто12

Здравейте,

Някой пробвал ли е дали Vivacom-ския приемник може да управлява мотор? Иначе аз успях чрез ръчно въртене на антената да хвана и други спътници (9Е, 13Е, 16Е, 19Е, 42Е), даже и да сканирам канали. Не искам обаче да си накичвам терасата с антени. Въпросът е дали програмистите са вкарали и координатите на спътниците и дали изобщо приемникът поддържа DiSeC 1.2.

мнн

DiSEqC
1.2
Frequency : 22±1KHz
Amplitude : 0.65±0.2V

Това е от спецификацията на приемника, но какво и как ще напишат от NDS нямам представа. Предполагам, каквото им заръчат от Виваком.

system

Цитат на: Марто12;72445Здравейте,

. Въпросът е дали програмистите са вкарали и координатите на спътниците и дали изобщо приемникът поддържа DiSeC 1.2.

ЦЪ! Поддържа ама не е програмиран :lol15:
120cm Offset dish 1xLNB Inverto 0.2db,motor Strong H-H, 80cm Offset dish 2xLNB Alps and Inverto, Dreambox 500s, Philips 2101, Strong 6355, QBOX S2 USB, Optibox Koala + Neutrino, Ubuntu Server with CCcam 2.1.4, TX-P42G20
а.k.а LZ1MMH

[SIGPIC][/SIGPIC]

Крал Артур

Приемника на Виваком(KAON KSF-B275NSV) го няма на сайта на КAON?

http://kaonmedia.com/eng/product/view_feature.php?org_num=241

Срам ли ги е? :D:D:D

Термо

Нормално е да го няма - нали са специална поръчка.;)
Аз имам един лаптоп DELL , който купих преди 2 месеца на разпродажба от една банка и никъде не фигурира като модел... ;;650
Персонален компютър: Правец-8c
Процесор: CM630
1,014 МХц
ППД: 128 КБ
ПСЧ: (ROM) 16КБ + 2 Центроникс ЕПРОМа
Монитор:
560/192 (12 цвята)
Екстри: RS232 , второ флопи и F1
/F2 на клавиатурата.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания