Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Въпроси за операторските приемници на ВиваКом

Започната от Паоло Гети, Септември 01, 2010, 12:31:06 PM

« назад - напред »

perso78

Цитат на: СПАРТАК Плевен;49791Може ли да се сложат към антената конвентори и дайсек ключ за Turksat 2A/3A (42°E) и Hellas Sat 2 (39°E) ?
Приемника позволява ли да се подредят каналите по собствено усмотрение или са подредени от оператора без възможност за разместване?
може с моноблок

perso78

Цитат на: Ooo_Pepi;49794За тяхната антена ли става дума, щото на моята аз мога да си сложа и ще стане така както ти искаш 45Е, 42Е, 39Е.
Но техните антени май още никой не ги е виждал като изключим служителите им и снимки засега няма. Не ги знаеме като тия на булсат ли са големи, съдейки по бийма на 45Е ако са такива май няма да може да се направи това което питаш.
Освен това за какво ти е да гледаш 45Е и 39Е ако си имаш второто, първото не ти трябва :worry:
точно така

perso78

Цитат на: botod;52162с каква марка и модел приемник могат да се гледат прогармите на виваком като изключим тяхния приемник и каква карта трябва кодировак и става ли тяхната карта на друг приемник.
не не може операторските приемници работят само с собствените си карти

Марио62

Цитат на: Хиена;58718Не ти е настроена както трябва, въпреки, че с тези показаталели няма да имаш проблеми.При мен и двете скали са 100% , а дб 15.50-16 с тяхната чиния съм!

От Пловдив съм.Показателите за силата и качеството на сигнала са:

-качество-100
-сила-80;13db.
Въпреки това картината накъсва,а понякога и спира-това по няколко пъти на ден!Някакво мнение по въпроса,моля!:c040:

линеар

Цитат на: Марио62;148786От Пловдив съм.Показателите за силата и качеството на сигнала са:

-качество-100
-сила-80;13db.
Въпреки това картината накъсва,а понякога и спира-това по няколко пъти на ден!Някакво мнение по въпроса,моля!:c040:
смущения. бодва се един анализатор и се гледа какво влиза в спектъра.
Gibertini 1.25m offset; Norsat PLL LNB; Belden RG-11 coax;

Марио62

Цитат на: bmvtooo;139259Вангелчо аз ли нещо не разбрах или питаш за Булсатски приемни във Вивакомска тема?! ;;573
А иначе при мен сигнала е:
SNR 16 dB, а при ясно време 20 dB
а BER-а си е винаги 0.0Е-7 ;)

SNR 13.5-това го достигнаха с 80см чиния...и ги виках 5 пъти понеже ми прекъсва и дори спира сигнала за ТВ когато си иска и по няколко пъти на ден и не можаха да го оправят.От Пловдив съм и имам юг и изток изглед,на 9-ти етаж е антената.Малко помощ...

Марио62

Цитат на: линеар;148788смущения. бодва се един анализатор и се гледа какво влиза в спектъра.
И какво се случва ако смущенията ги има...;;601

линеар

Цитат на: Марио62;148791И какво се случва ако смущенията ги има...;;601
лошо..:hammer: търси се вариант за преместване на антената, както писа "виваком"..

Марио62

Цитат на: линеар;148792лошо..:hammer: търси се вариант за преместване на антената, както писа "виваком"..

Нещо от този род ми се каза и на мен...ама съм на 9-ти етаж.Мъка!;;601

линеар

Цитат на: Марио62;148793Нещо от този род ми се каза и на мен...ама съм на 9-ти етаж.Мъка!;;601
на покрива ако се сложи някой път върши работа и прблемите отпадат

Марио62

"VIVACOM TV се разпространява през най-големия спътников оператор в  света Intelsat, чрез спътник IS-12 на позиция 45 градуса изток. Силата  на сигнала достига 52 dBW над България, което позволява приемане с  антена с размер само 60 см. Лъчът на сателита покрива цяла Европа."

Това го пише в техния сайт-тогава къде се губят децибелите-от 52 до 13 да речем...;;601

bmvtooo

Цитат на: Марио62;148876"VIVACOM TV се разпространява през най-големия спътников оператор в  света Intelsat, чрез спътник IS-12 на позиция 45 градуса изток. Силата  на сигнала достига 52 dBW над България, което позволява приемане с  антена с размер само 60 см. Лъчът на сателита покрива цяла Европа."

Това го пише в техния сайт-тогава къде се губят децибелите-от 52 до 13 да речем...;;601

Отговора на този въпрос:
къде се губят децибелите-от 52 до 13 да речем...?
Сам си го дал ;)
което позволява приемане с  антена с размер само 60 см

п.с.Това обаче е ако от Виваком са ти монтирали антената ;)
Иначе това което показах по-горе: SNR 16 dB, а при ясно време 20 dB, а BER-а си е винаги 0.0Е-7 е точно за антена 60 см., но съм си я настройвал аз ;)
HDTV DVB-S2+DVB-T2 COMBO приемник + HDTV DVB-S2+DVB-T COMBO приемник - DiSEqC 4 in 1 - 19.2°E; 16°Е; 39°Е; 42°Е + ефирни 41; 51; 57 и още 7 сат антени и др. приемници

евросат

Нещо бъркате понятията. SNR и dbW са различни неща.

Виваком

Цитат на: bmvtooo;148898Отговора на този въпрос:
къде се губят децибелите-от 52 до 13 да речем...?
Сам си го дал ;)
което позволява приемане с антена с размер само 60 см

п.с.Това обаче е ако от Виваком са ти монтирали антената ;)
Иначе това което показах по-горе: SNR 16 dB, а при ясно време 20 dB, а BER-а си е винаги 0.0Е-7 е точно за антена 60 см., но съм си я настройвал аз ;)
Приятел,не че нещо ама ти да не си помисли ,че това което ти показва сигнал индикатора на приемника е истина??:lol15:
За да твърдиш колко ти е точно сигнала, ползвай специализирана апаратура, а междудругото в действителност, по това което казваш сигнала ти е между 12.8 и 13.1 децибела ,вземи си поиграй още с гайките на антената да ти стане трайно 13.1 дб;)

Виваком

Цитат на: Марио62;148876"VIVACOM TV се разпространява през най-големия спътников оператор в света Intelsat, чрез спътник IS-12 на позиция 45 градуса изток. Силата на сигнала достига 52 dBW над България, което позволява приемане с антена с размер само 60 см. Лъчът на сателита покрива цяла Европа."

http://www.satbeams.com/footprints -- поразгледай ареала на лъчите на спътника. 52dBW  е към софия= 50 см антена, 50dBW = към пловдив,стара загора=60 см антена, и ние гларусите на морето 48dBW =над 70 см антена

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания