Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Гледане един канал от PC , друг на Dreambox

Започната от Rabin, 07-09-2010, 22:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rabin

Па съм аз :)!
Значи, не може да се гледат 2 различни неща. Като сменям от компа се сменят и на телевизора.
bitcontrol (bitcontrol.com) се казва софта, с който гледам. През Windows Media Player. Решението е аналог на линка от първия ми пост с VLC. Екстрите са, че се сменят леснo каналите, както и, че може да се записва на компа.
За мен е решение, ако и да не може да се гледат 2 канала едновременно, както беше в идеята на темата. Поне няма да размъквам Dreambox-a. Всъщност е Max 2000, т.е. Dreambox500 с малко хардуерни екстри.

Devnull

Аз снощи на баба си неразправях.:worry:Това към Бонбончето.

Rabin

Цитат на: Devnull;50703Аз снощи на баба си неразправях.:worry:Това към Бонбончето.
Не казвам, че не е прав, не съм се занимавал с Fausto. Просто ми даде решение, за сега ми върши работа!

Хиена

Цитат на: Rabin;50702bitcontrol (bitcontrol.com)

Е па те заради бонбонко само поддържат софта, сега требе измислят екстри  за 2-ма.;;602
Умният човек ще се съгласи с умния, глупавия обикновено не се съгласява нито с умните, нито с глупавите.

малборо

Цитат на: Кораба-Майка;50700Май има повече от 2, защото на компютъра се гледат няколко програми едновременно.;;573
май само от един транспондер а,кораба татко да си поеме отговорноста за теб

Кораба-Майка

Цитат на: малборо;50716май само от един транспондер а,кораба татко да си поеме отговорноста за теб

Кораба-Татко е пратен на заточение :worry:
Не е лошо ти да потърсиш кораба, лошо е той да търси ТЕБ!

Devnull

Алооо Модовете,
и в този форум се заражда детска градина.

dodo_pv

Цитат на: Rabin;50646...Малко разхвърляно се получи, имам следната молба:
Обяснете с 2 думи какво ми трябва, за да гледам едно по телевизора, а друго по PC-то през мрежовия кабел... ;;601!
Това става много лесно, но само за програми на един транспондер: На имиджа на Джемини има една настройка, която позволява декодирането на повече от един канал от него. Слага се отметка за активация. След това, стартираш запис на една от програмите, която искаш да гледаш, и си я гледаш на компютъра или вързания към него TV.
С дистанционното на дрийма си избираш другия канал от транспондера и си го гледаш едновременно. Проверено, работи.

Devnull

Додо само че в подписа ти не виждам да имаш DM500S. Тук става въпрос за MAX2000 който си е копие на 500S.

Rabin

Гледам си Dreambox-а през компа. Toй Битконтрола си работи суперско, обаче един проблем не мога да реша втори ден, ще питам, може да излезе идея отнейде...

Излиза ми леко тъмен образ на компа на някои канали, не мога да вдигна яркостта!
Има плъзгачи на 3 места - един на Windows Media Player, един на кодека, един на драйвера на видеокартата - не става и не става. В хелпа на Битконтрол пише, че може да коригира само в RGB формат. В момента плъзгачите са сиви.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:DpwGAKDOUEYJ:www.bitcontrol.com/download/bcDTVLink_BedHB_en.pdf+bitcontrol+low+brightness&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg
Цитат6.1.6. ProcAmp In the property window ,,ProcAmp", the user can define brightness, contrast and saturation preferencesof the video display. But this is only being possible, if the output media type is a RGB format
Windows Media Player пък си ги плъзга, ама ефект нулев.
Драйвера на NVidia e 40 мегабайта, направили грамаден контролен панел като на фотошопа... от специално място се регулира за видео - ефект нулев. Иначе на Windows прозорците си ги регулира.
п.с. версия 3.2 мъча, последната на сайта е 3.4.

Devnull

На видеокартата и задай да регулира всичко а не само десктопа.
Битконтрола върви и с Ким плеъра.Има тема и аз подробно съм писал там как се настройва всичко. Пусни търсачката и ще я намериш.

http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=861&highlight=bitcontrol&page=3

Rabin

Цитат на: Devnull;50888На видеокартата и задай да регулира всичко а не само десктопа.
...
Благодарско, жив и здрав! Намерих опцията, вече регулира. За днес ми стига ръчкане, утре ще глася нещо по-читаво, за което спомена в линка.

dodo_pv

Цитат на: Devnull;50773Додо само че в подписа ти не виждам да имаш DM500S. Тук става въпрос за MAX2000 който си е копие на 500S.
Виж сега, имам два броя ДМ 600, които са почти същите като 500, ако не си им качил собствен хард. Затова се включих. Пък и дългите подписи могат да създадат погрешното впечатление, че всичко ми е ясно. Та така..

BOBIKAT

Прилагам снимка в потвърждение на думите на Додо.
Една задачка - закачка към "тома - неверни". Къде е трябва да е "чавката".
In the beginning was dark, and then bang...

Devnull

Цитат на: dodo_pv;51222Виж сега, имам два броя ДМ 600, които са почти същите като 500.
С enigma1 или 2 са?

Боби а ти ми тури шот на стрийм с поне два канала наведнъж,а не тези задачки.Примерно нещо такова,но да е от Дрийм 500S че моето е от 800.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания