The Best Streaming Software!
VIVO Rent A Car - Your car rental
Върни се   Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ > ДЪРА-БЪРА > Дъра-Бъра

Дъра-Бъра Тук се обсъжда всичко което не е свързано с цифровата телевизия

Отговори
 
Контрол над темата Начин на разглеждане
  #41  
Стар 17-08-2011
Аватара на Rabin
Rabin Rabin не е на линия
форумец-ветеран
 

Дата на присъединяване: Aug 2010
Местоположение: София
Мнения: 1,672
Благодари: 1,041
Получил благодарност:
472 пъти в 265 поста
Сваляния: 37
Ъплоуди: 3
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от мултиплекс Вижте мненията
защо почвате тази тема на ново веднъж има писано по този въпрос ???
Докато FB ми го натрапват от всяка страница, докато ми бави любимите форуми - ами темата няма да остарее.
Отговори с цитат
  #42  
Стар 21-08-2011
Аватара на uniqad
uniqad uniqad е на линия
Gustomizer
 

Дата на присъединяване: Apr 2009
Мнения: 1,084
Благодари: 69
Получил благодарност:
598 пъти в 309 поста
Сваляния: 45
Ъплоуди: 4
По подразбиране

Северно германската провинция Шлезвиг-Холщайн (Schleswig-Holstein) е забранила Facebook, съобщава Digital Trends. На всички институции е било разпоредено до края на месеца да закрият страниците си в социалната мрежа и да премахнат плъгина „Like” от интернет сайтовете им.

Според изявление от офиса на комисаря по защита на данните в Шлезвиг-Холщайн (Schleswig-Holstein’s Data Protection Commissioner’s Office), тези характеристики на Facebook нарушават германския Telemdia ACT (TMG) и Федералния закон за защита на данните. От институцията съобщават, че проблемът се състои в данните, изпращани от германските интернет сайтове към САЩ.

Основното твърдение е, че всеки който е използвал плъгина ще бъде проследяван от Фейсбук в продължение на две години след това. Държавният офис съобщава, че това профилиране на потребителите без те да имат право на избор е в нарушение на европейското законодателство за защита на данните. Условията за ползване на Фейсбук не отговарят на германското законодателство.

Нарушителите на забраната може да понесат парична санкция до петдесет хиляди евро.

От офиса, издал забраната, съобщават, че ще проучат дори още по-подробно приложенията за Facebook./kaldata
__________________
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!
Отговори с цитат
Следните потребители (2) благодарят на uniqad за този полезен пост
d.ivanov (21-08-2011), Rabin (22-08-2011)
  #43  
Стар 21-08-2011
d.ivanov d.ivanov не е на линия
Banned
 

Дата на присъединяване: Jul 2008
Мнения: 1,751
Благодари: 888
Получил благодарност:
507 пъти в 335 поста
Сваляния: 29
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Лично мен фейсбук ми харесва и съм го сложил на страницата си, за някои хора фейсбук може да е враг, но според мен помага на хората да бъдат по-социални, а не обратното.

Колкото до сайтовете, не мисля че товари толкова много.
А колкото до следенето съм напълно съгласен, вярвайте ми, FB помни даже какво сте търсили, а последно време без да пита си смуче и кукитата и контактите от скайпа.
Преди 2 седмици търсих едно име на познат, но без успех, вчера без да съм търсил, FB ми предложи човека от самосебе си... което значи че помни всичко.

И все пак не мисля, че това е минус, просто той върши някои неща вместо вас, никак не съм фен на конспиративните теории... според мен няма кой да следи 6 милиарда едновременно не мислите ли?


Поздрави!
Отговори с цитат
  #44  
Стар 21-08-2011
Стивт Стивт не е на линия
Дядо Мраз
 

Дата на присъединяване: Feb 2011
Мнения: 640
Благодари: 29
Получил благодарност:
136 пъти в 96 поста
Сваляния: 28
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Ама всеки път едно и също!!!!!! Въпрос на избор е да се регистрираш, кой ВИ кара да се регистрирате в социалната мрежа, пък били ВИ следели ала бала......аре престане, на кой му пречи да не се регистрира!!!!!!!!
Отговори с цитат
Следните потребители БЛАГОДАРЯТ на Стивт за този полезен пост :
d.ivanov (21-08-2011)
  #45  
Стар 22-08-2011
Аватара на Георги Банков
Георги Банков Георги Банков не е на линия
мега форумец
 

Дата на присъединяване: Oct 2010
Мнения: 755
Благодари: 372
Получил благодарност:
52 пъти в 42 поста
Сваляния: 37
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Тук повече от 90% от писалите в темата не са много наясно. Реално дори и да изтрият някакъв огромен дял от информацията в базата данни с SQL Injection, бекъпи се съхраняват не на един и два сървъра, така че ще бъде засегнат за не повече от няколко часа. По интересно е да се напише вирус за DoS атаки, с традиционния подход може да е по-ефективно (заразяват се 10,000,000 компютъра с вирус, който реално не върши нищо до един определен момент, в който се задейства на всичките заразени компютри и почва да праща постоянно заявки), но така пак ще е офлайн само за няколко часа. Най-добре да им запалите сградите със сървърите и всичките офиси ако сте много на зор да го няма, но и там се охранява от едни чичковци с тъмни очила, пък дори и да стане пожар, се спира притокът на кислород, така че да няма загуби.
__________________
Paraclipse Hydro, D = 228,6cm {37,5W - 85,2E}; Invacom SNF-031 with Invacom ADF-120; 24'' PowerTech Actuator; Power Tech GBOX V2000 positioner; DM500s; Drake ESR 300s;
Отговори с цитат
  #46  
Стар 24-08-2011
Аватара на uniqad
uniqad uniqad е на линия
Gustomizer
 

Дата на присъединяване: Apr 2009
Мнения: 1,084
Благодари: 69
Получил благодарност:
598 пъти в 309 поста
Сваляния: 45
Ъплоуди: 4
По подразбиране

Ето още малко четиво за зомбитата, белким се събудят най-после:

Как ни работят Фейсбук и Гугъл


15 Август 2011
e-vestnik

Илюстрация: Гади Шами, блог

Фейсбук е най-зловещата машина за шпионаж в света - това заявява шефът на “Уикилийкс” Джулиан Асандж. Подобни обвинения се отправят и към търсачката Гугъл. Твърди се, че тя ни казва какво да четем.
Колкото и стряскащо да звучат думите на Асандж, той всъщност просто казва това, които всички знаем, но си затваряме очите. Първите случаи, в които Фейсбук показва грозното си лице, вече са факт: от стотици хиляди поканени на рожден ден до уволнения заради коментари в социалната мрежа.
За опасността от събирането на данни предупреди и създателят на World Wide Web Тим Бърнърс-Лий. Според него ограничаването на свободата в интернет никога не е било толкова масивно, колкото е днес. Най-големите заплахи са правителствата, които наблюдават гражданите, и гигантските социални мрежи, които трупат информация. Събирането на данни за потребителите е тревожно, но още по-тревожно е кой и за какво използва тези данни.


Гугъл знае много, но как ли това въздейства върху живота ни? От 2009 година Гугъл въведе персонализирано търсене на информация. Това означава, че резултатите от търсенето по определена дума вече не са еднакви за всички. Те се групират по характеристиките на потребителя - къде живее, какви сайтове най-често посещава и какъв вид информация най-често търси. Така при въвеждането на едно и също понятие от различни хора, се получават различни резултати.
В разгара на египетския конфликт в Америка е проведен следният експеримент - различни хора търсят в Гугъл думата “Египет”. Резулатите са коренно различни - докато при едни излизат сайтове със съдържание за протестите, то при други липсва и намек за размириците. Така става ясно, че Гугъл не просто събира данни за нас, но ни казва и какво да четем. Така достъпът до информация извън темите, които ни вълнуват ежедневно, е силно ограничен.Именно в това се състои проблемът, за който говори Бърнърс-Лий. Информационният монопол противоречи на идеята му за универсалност и достъпност на информацията, когато преди повече от 20 години създава www.
Гугъл и Фейсбук спорят за лидерство в разголването на нашите тайни. Например вестниците не могат да позиционират рекламите така, както го прави Гугъл. Ако човек чете за убийство с нож, да речем, може до текста отстрани да има реклама за ножове. Това е модел за рекламиране, който “разбира твоята история” и интереси. Гугъл и Фейсбук знаят твоите демографски характеристики - пол, възраст, принадлежности. “Цялата тайна е, че рекламите са по-ценни, когато са по-таргетирани, персонализирани, по-точни”, казва изпълнителният директор на Гугъл Ели.
Вече има изследвания, че Фейсбук има различни вредни ефекти. Например Лари Росен, професорка по психология в Калифорнийския щастки университет, е установила в свое изследване, че прекомерното използване на социалната мрежа (проверка през около 15 минути) може да доведе до сериозни проблеми сред младите хора. Част от тях включва развиване на нарцисизъм, асоциални навици, агресивно поведение, по рядко присъстване на академични занаятия и дори развиване на болки в стомаха. Още по-тежки форми на пристрастяване към социалната мрежа може да доведат до депресия и и проблеми със съня.
По Дойче Веле , “Ню Йорк таймс” и др.
__________________
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!
Отговори с цитат
  #47  
Стар 24-08-2011
Аватара на uniqad
uniqad uniqad е на линия
Gustomizer
 

Дата на присъединяване: Apr 2009
Мнения: 1,084
Благодари: 69
Получил благодарност:
598 пъти в 309 поста
Сваляния: 45
Ъплоуди: 4
По подразбиране

Цитирай:
От 2009 година Гугъл въведе персонализирано търсене на информация. Това означава, че резултатите от търсенето по определена дума вече не са еднакви за всички. Те се групират по характеристиките на потребителя - къде живее, какви сайтове най-често посещава и какъв вид информация най-често търси. Така при въвеждането на едно и също понятие от различни хора, се получават различни резултати.
В разгара на египетския конфликт в Америка е проведен следният експеримент - различни хора търсят в Гугъл думата “Египет”. Резултатите са коренно различни - докато при едни излизат сайтове със съдържание за протестите, то при други липсва и намек за размириците. Така става ясно, че Гугъл не просто събира данни за нас, но ни казва и какво да четем. Така достъпът до информация извън темите, които ни вълнуват ежедневно, е силно ограничен.
Лесно можем да изработим чичето! Достатъчно е в разширено търсене да смените езика от български на руски например и бедна ви е фантазията какви "скрити лимонки" изкачат в резултатите! Съвет - не е зле да вкарате някоя руска дума в търсенето за по-достоверно
__________________
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!
Отговори с цитат
  #48  
Стар 05-11-2011
themaster301 themaster301 не е на линия
Banned
 

Дата на присъединяване: Aug 2010
Местоположение: с. Борино
Мнения: 4,503
Благодари: 474
Получил благодарност:
1,007 пъти в 775 поста
Сваляния: 107
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Напомням,че днес е 05.XI.
Отговори с цитат
  #49  
Стар 05-11-2011
Аватара на emskia
emskia emskia не е на линия
мега форумец
 

Дата на присъединяване: Jul 2010
Местоположение: Ibiza
Мнения: 323
Благодари: 151
Получил благодарност:
32 пъти в 22 поста
Сваляния: 58
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Аз пък казвам че нищо няма да стане!!!
Отговори с цитат
Sponsored Links
VIVO Rent A Car  Вземи своят Vu+ сега!  SatPlus
Отговори

Съобщения от Devil M
VIVO Rent A Car  

Тагове
anonymous, facebook, Група, Да, на, ноември, планира, унищожи, хакерската


Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 2 (0 членове и 2 гости)
 

Подобни теми
Тема Започнал темата Форум Отговори Последно мнение
Чата във FACEBOOK САША БЕЛИЯ Въпроси и отговори 5 12-07-2011 07:42
Facebook АДМИН Новини и мнения 0 02-09-2010 20:15
Пожар унищожи сървърите на Dir.bg Джак Дъра-Бъра 1 14-03-2010 22:29
Facebook група Peter Дъра-Бъра 0 01-09-2009 21:04
Япония планира да изведе на ниска орбита голяма група изкуствени спътници. spacebeam Новини 0 17-04-2009 13:29


Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 02:23.


DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.