Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

DVB-T Варна

Започната от мол22, 11-06-2010, 18:41

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

РИКИ

От половин час гледам тв7 и картината не е мръднала.А,дано...

civica

Засега бичи телевизията , е има артефакти на някои канали , но не е фрапиращо , понася се ! :)
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

Еди

Цитат на: civica;283907Засега бичи телевизията , е има артефакти на някои канали , но не е фрапиращо , понася се ! :)
Снощи и на кабелната Ариел имаше гадно замръзване на Ер малък тв. То от две вечери гледам, че безпричинно ми се рестартира и кабелния приемник.

п.п.1 До като поляризацията беше хоризонтална, някак си вълните се задържаха хоризонтално и се носеха към приемните антени. Сега при вертикалната поляризация, същите вълни някак си се забиват в земята и не достигат до приемните антени. Този ефект е още по-явен при мокро време!;;573
п.п.2 За всеки случай за някой с недобро чувство на хумор, уточнявам, че п.п.1 е шегичка.:D

om63

Страна на ромба 143 см. Междина между точките на захранване 20мм. Изработена от ПВА1 10 кв. - 1,20 м. Важно е да се прекара коаксиалният кабел по показания начин - оправя донякъде съгласуването. Във Варна в панелка без пряка видимост към Франгата някъде хвърлена върху стойката на ТВ всички муксове на 100%. Дано е полезно за меркаклии.
Бинарната математика са я измислили циганите. Тука има - тука нема.

РИКИ

Цитат на: om63;284701
Страна на ромба 143 см. Междина между точките на захранване 20мм. Изработена от ПВА1 10 кв. - 1,20 м. Важно е да се прекара коаксиалният кабел по показания начин - оправя донякъде съгласуването. Във Варна в панелка без пряка видимост към Франгата някъде хвърлена върху стойката на ТВ всички муксове на 100%. Дано е полезно за меркаклии.

При такава страна на ромба(143см) какви размери има плочката върху която е снимано?:lol15:

om63

Цитат на: РИКИ;284713При такава страна на ромба(143см) какви размери има плочката върху която е снимано?:lol15:

Грешка - мм :) Благодаря за поправката :) Иначе излиза че плочката е от летището :)

РИКИ

Цитат на: om63;284717Грешка - мм :) Благодаря за поправката :) Иначе излиза че плочката е от летището :)

Между другото - това ПВА1 10 кв от къде може да се вземе и може ли да се замени с друг метал?

om63

Цитат на: РИКИ;284734Между другото - това ПВА1 10 кв от къде може да се вземе и може ли да се замени с друг метал?

Според мен от всеки магазин за жица :) Моят е от Електромаркет. Разбира се продава се с изолация, която махнах ( да ми е по-лесно запояването на коаксиалния кабел) Според мен и 6 кв мм ще стане. Върши работа всякакъв прът или тръба 3-6 мм диаметър от месинг, мед, алуминий. Просто медта лесно се запоява.

civica

Нямам идея как е сигнала при вас , но при мен си " замръзва " картината , когато си иска и на който канал си иска . Дори вчера нямаше и БНТ по едно време - " Няма сигнал " ! Бах..... таз цифрова ! :s104 А живея в район с пряка видимост към Франгата , което значи какво ....... ? :e085:
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

om63

Цитат на: civica;284760Нямам идея как е сигнала при вас , но при мен си " замръзва " картината , когато си иска и на който канал си иска . Дори вчера нямаше и БНТ по едно време - " Няма сигнал " ! Бах..... таз цифрова ! :s104 А живея в район с пряка видимост към Франгата , което значи какво ....... ? :e085:

При мен беше доста зле в началото на тестовете, но откакто врътнаха поляризацията се лови добре. Говоря за стайна антена.  Въпреки всичко с по-прости средства ( пръчки, телчета, телескопични ) не се получава. Трябваше да си спомням младините и да огъвам тел :) Щото 30 лв за купешка "цифрова" няма да дам. Иначе си имам външна Gray Hoverman ( пак самоделка ) за да си играя лятото с турско украинско и прочее довлечено сигналче над морето. Засега без особен успех :) Истина е че БНТ мукса е най-шантав май :)

tchefo

Нещо със компресията на звука на БНТ ХД не е като хората при мен на вградения в тв тунер за 1-2 секунди звука се чува като на бързи обороти докато зацепи;;675

Досев

Май БНТ1 стандарт дефинишън вече е постоянно 16:9....
брех тея дръпнаха доста пред Нова тв.
[SIGPIC][/SIGPIC]

ПоповП

Нищо от посочените отрицателни ефекти не се забелязва при мен от Франгата, при това антената не е ориентирана към
Франгата и е в хоризонтално положение.
1.2м парабола @ Strong 2100 H-H, Inverto 0.3dB(95Е->30W); 1.1м офсет @ Moteck 2100A, Sky Sat 0.3dB; 0.82x0.9м oфсет @ парабола окачване;
DVB-T2 SRT8201, активна външна китайска антена;DAB+ FM Renkforce NE-6208.

petar258

Цитат на: tchefo;284789Нещо със компресията на звука на БНТ ХД не е като хората при мен на вградения в тв тунер за 1-2 секунди звука се чува като на бързи обороти докато зацепи;;675

Май тв ти е бавен.

denyo

Цифровизацията вече взима своите жертви - комшийката на село си  купила декодер. Обаче нищо не успяла да хване и се качила при антената  да я настройва при което паднала, от няколко метра до колкото разбрах.  За радост е жива, само е със счупен крак. Става дума за около 60 годишна  жена.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания