Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

DVB-T Варна

Започната от мол22, 11-06-2010, 18:41

« назад - напред »

0 Потребители и 5 гости преглеждат тази тема.

Еди

Цитат на: denyo;285431Цифровизацията вече взима своите жертви - комшийката на село си  купила декодер. Обаче нищо не успяла да хване и се качила при антената  да я настройва при което паднала, от няколко метра до колкото разбрах.  За радост е жива, само е със счупен крак. Става дума за около 60 годишна  жена.
А тази твоя СЪСЕДКА, няма ли си деца или други близки за да оправят антената?

denyo

Цитат на: Еди;285616А тази твоя СЪСЕДКА, няма ли си деца или други близки за да оправят антената?
Ще и дърпам аз ушите като отида някой ден на село. За едното Ферхунде да си потроши краката, ама ха!
Във Варна вече втори ден накъсва цифрака, тоя най-натоварения мукс де, другите не съм ги гледал. Не им ли стигна половин година симулксат да си изчистят нещата?

Еди

Цитат на: denyo;287395Ще и дърпам аз ушите като отида някой ден на село. За едното Ферхунде да си потроши краката, ама ха!
Във Варна вече втори ден накъсва цифрака, тоя най-натоварения мукс де, другите не съм ги гледал. Не им ли стигна половин година симулксат да си изчистят нещата?
Оплакванията са от повече време. Аз самият не знам, моя позната се оплаква.

denyo

Ураааа, във Варна вече си имаме телетекст. Не че някой ще го чете, но все пак :)

РИКИ

Гледам,че и в Каварна го има.Сигурно върви по всички предаватели.

Атлантик

Цитат на: denyo;290081Ураааа, във Варна вече си имаме телетекст. Не че някой ще го чете, но все пак :)

Някой потребител изобщо в България, познава ли зрител, който вижда телетекста нормално на кирилица?
Или всички приеми на телетекст са само на фонетичния вариант на латиница?   С какъв модел декодер евентуално може да се вежда телетекста на кирилица?
Търся такъв външен декодер, моля помагайте! :c040:

petar258

Цитат на: Атлантик;290133Някой потребител изобщо в България, познава ли зрител, който вижда телетекста нормално на кирилица?
Или всички приеми на телетекст са само на фонетичния вариант на латиница?   С какъв модел декодер евентуално може да се вежда телетекста на кирилица?
Търся такъв външен декодер, моля помагайте! :c040:

Аз го гледам на кирилица. Сложил съм USB DVB-T приемник на сателитен приемник Xtrend със софтуер на openpli. И трябваше да настроя разпознаването на символите на ръчно руски/български. Автоматичното разпознаване не познава български и руски. Проблема не е от нашия телетекст а по-скоро в софтуера който се ползва за телетекста, тъй като същия проблем го има и на руски програми от руски сателитни оператори. Иначе няма проблем с разпознаването на немски/френски, явно там са наблегнали повече.
Подозирам че телевизора ти няма поддръжка за телетекст на кирилица или също не му работи автоматичното разпознаване.

Йовчо Димов

Телетекста се пуска централно и тръгва навсякъде по едно време :)
във Варна имате вероятен проблем с линка към "небето" понеже както знаете "цифровите" телевизии им е идеята да ги вземат от сателита и да ви ги бучнат в предавателите ?!?! Що за тъпотия е това не знам ама айде- да качваш сигнал до небесата и после да го смъкваш до земята и накрая да го излъчваш ?!!? Кво стана с наземното разпространение не знам . Затова са и накъсванията ви . Където сателитния сигнал е по стабилен там няма да има много накъсвания.
Относно кирилицата - телетекста не се ли предава в UTF-8 ? или нашите пак се мъчат да излъчват нещо глобално независещо от езици на 1251 ?
все пак UTF-8 има всички символи вътре ? пак нещо сме назад в разбирането си май. Но иначе като цяло аз съм съгласен да е на кирилица - отделен е въпроса че това пак ще коства ъпдейти на софтуери и прочия
това е засега

мнн

Не си съвсем прав. Само малките предаватели вземат от "небето". за големите това е бекъп. Основните трасета са по оптика или РРЛ. За Варна, например, РТС Варна взема по наскоро възстановената РРЛ, въпреки наличието на оптика.

Атлантик

Цитат на: petar258;290135Подозирам че телевизора ти няма поддръжка за телетекст на кирилица или също не му работи автоматичното разпознаване.

Телевизорът за който се интересувам, приемаше нормално телетекста на кирилица, докато излъчването му беше анологово. Откакто започна  DVB-T през март 2013 и допреди няколко дни телетекст нямаше, а сега има, но визуализиран на фонетична латиница.

Т.е. телевизора има кирилица, но изглежда сигнала от декодера не е както трябва, вероятно поради самия софтуер в декодера.

Та търся потребител с външен DVB-T декодер, купен от пролетта на 2013 насам в България, който визуализира в момента телетекста на кирилица... :c040:    Такъв декодер ме интересува, за сигнал приеман с обикновена външна антена.

ПоповП

Със Самсунг LE 32C450 ми излиза на кирилица както от Франгата, така и от Еделвайс.
При кабелната МСАТ - също.
1.2м парабола @ Strong 2100 H-H, Inverto 0.3dB(95Е->30W); 1.1м офсет @ Moteck 2100A, Sky Sat 0.3dB; 0.82x0.9м oфсет @ парабола окачване;
DVB-T2 SRT8201, активна външна китайска антена;DAB+ FM Renkforce NE-6208.

РИКИ

Компа го чете на кирилица през USB DVB-T,но на телевизора LG (от подписа)
с вграден тунер върви на латиница.Може да е от зададената държава...нямам идея.

Атлантик

Благодаря на ПоповП и petar258 От всичко което досега съм прочел, както и от отзиви на потребители, изглежда най-вероятната причина е декодера и неговия софтуер.

И понеже ползвам външен декодер към кинескопен телевизор, който преди визуализираше телетекста на кирилица при аналоговото излъчване на сигнала, затова търся да разбера дали някой има външен декодер, който сега правилно показва символите :c040:

petar258

Мога само да ти кажа кой НЕ показва телетекста на кирилица - Strong 8106.

Цифрофикатор

Цитат на: Атлантик;290143Телевизорът за който се интересувам, приемаше нормално телетекста на кирилица, докато излъчването му беше анологово. Откакто започна  DVB-T през март 2013 и допреди няколко дни телетекст нямаше, а сега има, но визуализиран на фонетична латиница.

Т.е. телевизора има кирилица, но изглежда сигнала от декодера не е както трябва, вероятно поради самия софтуер в декодера.

Та търся потребител с външен DVB-T декодер, купен от пролетта на 2013 насам в България, който визуализира в момента телетекста на кирилица... :c040:    Такъв декодер ме интересува, за сигнал приеман с обикновена външна антена.
Приемниците с МСтар четат телетекста на кирилица.
Тези с АЛИ (Стронг и т.н.) обикновено не я четат. Not only... не я вадеше като хората, но я оправиха при софтуер 1,07.
А ние зяпаме тъпо пред екраните защитата на някаква нова концепция, дърпаме си ганджа от цигарите, когато е слаба- пробваме с инжекция.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания