Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

DVB-T Варна

Започната от мол22, 11-06-2010, 18:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

дотгх

Цитат на: Еди;233356И какво те топли това. Не е интересно дали е разделно между аналогово и цифрово, а дали има разделно сканиране за цифрово, но ефирно и кабелно!
Нищо не ме топли, просто ти отговорих какви са опциите на моя телевизор. Мога да добавя, че имам отделно сканиране за ефир и кабел /цифрово/ ама и това не ме топли - нали се сещаш, че тв има само един антенен вход и всеки път кабелите трябва да се местят.

bokarium

Ако не бъркам преди ден на двб-т , бнт1 хд картината беше 4:3 , а на бнт1 сд беше 16:9 , някой друг да е забелазъл това ?
http://www.speedtest.net/my-result/3629251775
ползвам телевизия от msatcable.com Варна и интернет от ssi.bg Варна.
аз живея в град Варна , най хубавият град в България !

bokarium

Днес реших да сканирам с хд приемника на Виваком саджем, сканирах честота на мултиплексите ,за моя изненада ми октри един канал , България он аир от 45е , обаче се чува звук много накъсва , няма картина и по някога ми изписва няма сигнал.
http://www.speedtest.net/my-result/3629251775
ползвам телевизия от msatcable.com Варна и интернет от ssi.bg Варна.
аз живея в град Варна , най хубавият град в България !

Еди

Цитат на: дотгх;233593Нищо не ме топли, просто ти отговорих какви са опциите на моя телевизор. Мога да добавя, че имам отделно сканиране за ефир и кабел /цифрово/ ама и това не ме топли - нали се сещаш, че тв има само един антенен вход и всеки път кабелите трябва да се местят.
Не знам какво разбираш по отделно, но на моя телевизор преди да почне сканиране минавам през избор кабел-антена и чак тогава сканира. Естествено, че предишната настройка независимо да ли е била кабел или антена се изгубва. Точно за това и писах, че няма възможност отделно да се сканират и запаметят кабелните и ефирните програми. Тогава само кабела ще сменяш.

Еди

Цитат на: avtest;233707Ако не бъркам преди ден на двб-т , бнт1 хд картината беше 4:3 , а на бнт1 сд беше 16:9 , някой друг да е забелазъл това ?
Забелязах го и аз, по време на мача. А фулХД-то на новата тв7 си е обикновено сд.

Еди

Цитат на: avtest;233787Днес реших да сканирам с хд приемника на Виваком саджем, сканирах честота на мултиплексите ,за моя изненада ми октри един канал , България он аир от 45е , обаче се чува звук много накъсва , няма картина и по някога ми изписва няма сигнал.
Сателитните приемници са на други честоти. Не знам обаче с кабелен приемник дали ще може да се приема ефирна програма. на ефирните им знам честотите, но кабелните не знам.

Царски

Цитат на: avtest;233707Ако не бъркам преди ден на двб-т , бнт1 хд картината беше 4:3 , а на бнт1 сд беше 16:9 , някой друг да е забелазъл това ?
Точно така си е :twisted:
В четвъртък реших да пробвам да гледам Тотнъм-Интер в HD, но беше пълна смешка. Размера даже май не беше 4:3, а някакъв скалиран. Както и да сменях формата от опциите на телевизора, никога не се получаваше нормално. Освен това, когато избера опцията "Оригинал" за размера на картината и останалите канали, които излъчват в 16:9 осстават 4:3 ?! В събота вечерта опитах да пусна филма в HD по БНТ1 и отново някакво мъждиво екранче центрирано на дисплея. Пълна пародия и смях е тази "цифровизация" :lol15:

Ихтиандър

Към началото на 2013 г. лицензираните от Съвета за електронни медии телевизионни програми за ефирно цифрово излъчване са както следва:
1. Алфа ТВ,
2. Балканика,
3. БНТ1,
4. БНТ2,
5. БНТ Свят,
6. bTV,
7. bTV Action,
8. България Он Ер,
9. ТВ Черно море
10. TV7,
11. News 7,
12. Супер 7,
13. Нова телевизия,
14. ТВ Европа,
15. Еврофутбол ТВ,
16. България ТВ,
17. TV1,
18. Канал 3,
19. ТВ Варна,
20. Вест ТВ,
21. The Voice,
22. Дарик ТВ,
23. Пинк БГ,
24. Ринг БГ,
25. Фен ТВ,
26. Фолклор ТВ,
27. Шанс ТВ,
Имайки в предвид големината на таксите /3 млн. лева за национално разпространение/- половината от тях нямат шанс за ефирно излъчване.
HEAVY METAL - F O R E V E R...........

Дато

Цитат на: Ихтиандър;234139Имайки в предвид големината на таксите /3 млн. лева за национално разпространение/- половината от тях нямат шанс за ефирно излъчване.
Стига бе, хора! Това са само слухове. Някой казал нещо и хайде...

Milenrec

Май си е доста вярно ,щот от Нова нямаше така да се опъват и даже си казаха ,че е доста скъпо!

vstealth

E добре де аналогово колко струва излъчването на нова тв.?Досега колко са плащали?Нали при цифровото се излъчват повече програми на един канал и ако се излъчват примерно 8 канала цената би трябвало да е около 8 пъти по ниска.Нали разходите за ток и честотен ресурс за един честотен канал са същите , мисля че четох някъде, че при сателитното излъчване е точно така.Поздрави.

Milenrec

Ами за Аналогово излъчване таксата уж била около 200 хил лв докато при Цифровата е 3 млн ,май е доста разликата!

теле визионер

Ако от БНТ благоволят да предоставят информация колко ще им струва разпространението на телевизиите, можем да използваме това като ориентир и колко би струвало за частните телевизии. Засега няма официална информация от никъде, само във форума на predavatel.com се споменаха такива суми.

мип

Цитат на: Milenrec;234188Ами за Аналогово излъчване таксата уж била около 200 хил лв докато при Цифровата е 3 млн ,май е доста разликата!

За аналоговото излъчване се спрягаше цена около 5 млн. национално покритие. 200 хил. беше спътниковото, а 1 млн./мегабит искаха за цифрово национално.

Такива цени се коментираха в предавателя...

П.С. Като се замисли човек, ако тези цени са меродавни, то коментиращия ги щеше да е безработен на следващия ден.

Фитцджералд

Цитат на: Ихтиандър;232727На коаксиален кабел направих в единият край кръг ,за да имитирам антена/кви антени кви 5лв-хахахахах майтап/,метнах я на простира,другият край в телевизора-сони ех500.Изкара 8 канала с егати качеството.Не знаех ,че вади такава картина.На мсат съм и си мислех,че е супер,да ама не.Живея в района на автогарата....

Аз пък направих друго: От едно време докато бях на кабелна и за ХБО имаше филтър, ми остана накрайника преди филтъра - букса за антена 10 см. кабел и в другия край преходник за филтъра. Та реших да пробвам и аз тази цифрова най-накрая и напъхах тази джаджа в телевизора - резултата 8 канала със сравнително добро качество, а даже уж съм с Mpeg2 тунер.......

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания