Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Параметри на цифрови канали M-SAT Cable

Започната от JovaniJo, 25-11-2009, 21:26

« назад - напред »

0 Потребители и 8 гости преглеждат тази тема.

НАА

Цитат на: Sis;129385но сега като се прибрах и виждам, че само 50 от тях се виждат нормално, а на другите (бих казала най-разпространените) пише "Услугата я няма или е кодирана"... Ами сега? :(
P.S. за м-сат става дума

Трябва да си абонат на MSat за да ти ги пуснат.

Sis

НАА

Цитат на: Sis;129347Взех си приемник на близу, отключих го с необходимия код и ми казаха, че сега ми трябват и параметрите на основния пакет на М-Сат. :)
Но искаш да гледаш тв с приемник на Близу? Може би искаш да го използваш за втори или трети телевизор? Ако е така, иди в офис на МСат да го регистрират /не знам дали няма да ти кажат че трябва да си купиш от техните/ и после таксата за допълнителен приемник е 3 лв / месец.

Sis

civica

Цитат на: Sis;129385Просто не знаех къде и как да ги въведа тези "параметри" - пробвах енщо и стана... откри ми около 180 програми + радио станции мислих, че всичко е наред, но сега като се прибрах и виждам, че само 50 от тях се виждат нормално, а на другите (бих казала най-разпространените) пише "Услугата я няма или е кодирана"... Ами сега? :(
P.S. за м-сат става дума

И си абонат на МСАТ и откога ?? Искаш да гледаш цифровата им телевизия , която е кодирана , с техника на конкуренцията . Ето това е странно , поне за мен , нали така ? Явно обичаш да си имаш проблеми , но избора за това си е изцяло твой и накрая всичко опира до ..... пари ! Ако се абонираш /  с договор / за услугата им - цифрова телевизия , приемника за първия ти ТВ е безплатен , всичко друго се плаща допълнително ! Успех !
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

Златанов

Колежката взе приемник от мен, който е Топфилд и не е проблем да работи на който и да е оператор, но явно е мислела, че пакетите на МСат са свободни, защото е гледала без карта в приемника. Явно МСат, подобно на пловдивските DCC заключват приемниците по серийния номер и ще трябва да си регистрира приемника при МСат и съответно да си заплаща такса за втори приемник.

явор.станев

това означава ли ,че ако включа кабела директно в ТВ-то, след някой друг час ще ми спре цифровата тв?:lol15:

civica

За да ти се отговори на въпроса , трябват и подробности за самото ТВ ! Но като ги няма , отговора е , че няма да ти спре цифровата ТВ понеже няма да е такава , а аналогова !! Цифровата е кодирана и без декодер / външен или вътрешен / няма как да я гледаш ! :worry:

явор.станев

:hammer:имам в едната стая и си намерих един стар декодер topfield 6100 и мислех да го включа и него,а тук видях че според другите хора ще ми спре цифровизацията сигнала:s104

НАА

Цитат на: явор.станев;129889:hammer:имам в едната стая и си намерих един стар декодер topfield 6100 и мислех да го включа и него,а тук видях че според другите хора ще ми спре цифровизацията сигнала:s104

Ами пробвай де. Вече беше казано от SIS, че се вижда доста малък брой от каналите, които не са кодирани.

ГБ

Здравейте,
Смятам да си взема телевизор Panasonic с вграден DVB-C тунер и да го ползвам без външен приемник с МСАТ. Интересува ме още ли има проблеми с техните CAM модули от тази "некачествена" партида за която се споменава по-горе. Моля посъветвайте ме ако не го купя от тях къде да потърся във Варна и каква марка да е. Освен това има ли някакви характеристики които трябва да гледам. Примерно при един бърз поглед в eBay видях, че за един пишеше MPEG2 а на друг MPEG4 (самият телевизор е с MPEG4)
Изобщо всякаква информация за тези CAM модули ще ми бъде много полезна.

civica

Да ти кажа не съм купил техния модул , а си взех от " пазара " и то по-евтинко , Conax Smit , работи си безпроблемно ! MPEG-4 си е задължително !

Но може положението при МСАТ да се е променило и даже подобрило , иди и питай , не ти струва нищо ! ;)

Деян

Модулът няма нищо общо с MPEG2-4. Тунерът - да. Имаше едни модули, които конвертират MPEG4 в MPEG2 за по-стари телевизори без MP4 тунери, ама нещо не се справят. Търси нормален Conax CAM.

civica

Това е писано от колега преди време :
Conax модули се правят от трима производители:
Conax Smit - китайски
Conax Technisat (лютата чушка) - германски
Conax SCM

Цените им са различни !

ГБ

Благодаря много за бързите отговори.
Не бих имал нищо против да платя и по-висока цена ако нещо е по-качествено и си заслужава разликата. Не, че ме сърбят ръцете да харча пари но разберете ме, че ако давам една торба пари за телевизора цената на модула изглежда не чак толкова значима. И пак казвам - ако си заслужава разликата, защото дори в сайта на conax въпросните Smit, макар и китайски са дадени като техни партньори с доста добра характеристика.
И пак ще помоля, дайте съвет къде другаде мога да погледна във Варна или в интернет евентуално.
Още веднъж благодаря

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания